• Graaf Willem Slaapkampen gaan niet door, zomerkampen gaan wel door

  Tot groot verdriet van velen en natuurlijk ook van mijzelf hebben we moeten besluiten de slaapkampen, die wij al sinds de oertijd organiseren, te cancelen.
  Normaal gesproken worden er aan het einde van het seizoen drie van dit soort kampen gepland, in drie elkaar opvolgende leeftijdslijnen. O 8,9 en 10, O11 en 12, en O13 en 14. Kampen die elk 44 uur duren, waar kinderen blijven slapen en ouders meegaan als groepsleiders. Ook gaan er, bij elkaar opgeteld, tientallen vrijwilligers van de club mee.
  Dat doen we normaal gesproken in twee weekenden. Rond de Hemelvaart twee achter elkaar en in het weekeinde daarop. Wanneer de Hemelvaart in de meivakantie valt, doen we dat in drie achtereenvolgende weekenden daarna.
  Vanwege Corona hebben we de afgelopen jaren geen slaapkampen kunnen organiseren en vanwege diezelfde Corona loopt het huidige seizoen uit en wordt er tot ver in juni nog gewoon gevoetbald. Gek genoeg niet door de O8 t/m O12.
  Vandaar dat besloten werd de kampen op te schuiven naar het laatste weekeinde van juni en het eerste van juli. Dus twee i.p.v. drie kampen.

  Belangrijk om te weten is dat we in drie kampen rond de 225 kinderen nodig hebben om uit de kosten te komen. Deze kosten belopen zo rond de € 20.000,00. Denk daarbij aan huur, opbouw en afbraak van slaaptenten, huur van de grote buitentent, de speelshirts, de prijzen, eten en drinken, de medewerking van het buitensportbedrijf 2sur5, de te verven teamschilden, etc.etc.
  Bij twee kampen zouden die kosten wat lager zijn en dachten we dat van de 270 kinderen die in aanmerking kwamen om mee te gaan, ruim de helft dat wel zou gaan doen. Normaal gesproken gaan over drie kampen tot 75% van de kinderen mee. De ene keer wat meer dan de andere keer.

  Het klopt dat de formele inschrijving via de webshop iets te lang duurde, maar ik heb op meerdere plekken geïnventariseerd en daaruit bleek dat het totaal aantal inschrijvingen rond de 70 tot 90 kinderen zou komen te liggen. Over twee kampen wel te verstaan. We hebben tot die inventarisatie besloten omdat we hoorden dat sommige teams helemaal niet zouden komen. En omdat we elkaar op de club niet meer zouden tegenkomen: 1 juni stopten de trainingen en wedstrijden van de betreffende leeftijdslijnen, dus we zouden elkaar langs het veld niet meer treffen. En dat laatste is bij de verkoop van de kampen heel belangrijk. Zeker bij degenen die dat voor het eerst doen.

  Dus die inventarisatie leerde ons dus dat we per kamp zo ongeveer 30 tot 40 kinderen per kamp konden verwachten.
  Daar word ik heel nerveus van en heb vervolgens ook wat mensen gesproken.

  • Het is (bijna) tegelijk met het schoolverlaters kamp
  • Het is te snel voor de zomervakantie, is al een vermoeiende tijd
  • De kleine durft niet te blijven slapen
  • Mijn kinderen gaan al op zomerkamp
  • We hadden al wat anders
  • Niemand uit mijn team gaat, dus ik ook niet
  • Etc etc.

  Dus vandaar deze beslissing.
  We gaan de kampen het volgend seizoen, ijs-en weder dienende, gewoon weer ouderwets doen.

  Groeten. Gerard