• Mini-voetbalinformatie

  Denk je dat je voetballen leuk vindt, ben je geboren in 2014 of 2015 en ben je een meisje of een jongen, dan kun je bij Graaf Willem II-VAC op zondagmorgen van 09.45 tot 10.45 uur komen voetballen. Sfeer, gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid zijn de kernwoorden van het minivoetbal. En natuurlijk plezier, heel veel plezier, iedere zondag weer.

  Algemeen
  Graaf Willem II-VAC is een vereniging met een duidelijk eigen karakter, waar gezelligheid en sportiviteit worden gecombineerd, waar waarden en normen worden hooggehouden en plezier hoog in het vaandel staat. In ruim 70 jeugdteams behoort Graaf Willem tot één van de grootste voetbalverenigingen van Den Haag en Wassenaar. Om deze jeugdomvang in goede banen te leiden hebben we een bijna professionele organisatie ingericht met een veelheid aan vrijwilligers. Kinderen leren spelenderwijs hoe het is om deel uit maken van een groep en van een club. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor ouders die dat voor het eerst gaan meemaken.

  Het Mini-voetbal in de praktijk
  In het seizoen 2020-2021 zijn meiden en jongens geboren in de jaren 2014 en 2015 van harte welkom. De kinderen worden, naar leeftijd, verdeeld in groepen van 10 tot 12 kinderen en worden begeleid door enthousiaste ouders of oudere jeugdleden van de club. Kinderen verschillen onderling sterk. Daar waar de één bij de eerste keer fluitend het veld op zal lopen, zal een ander daar wat meer tijd voor nodig hebben. Die tijd krijg je ook, omdat je het bij ons gewoon een paar keer mag proberen om na te gaan of je het leuk vindt. Wij raden ouders aan om, wanneer de kleine echt geen zin en dus geen plezier heeft, een half jaar of een jaar te wachten. Afhankelijk van de hoeveelheid kinderen maken wij, naast het kunstgrasveld, gebruik van één of meer gewone grasvelden. Het kan zijn dat vanwege het weer deze grasvelden onbespeelbaar zijn. Dan gaan we allemaal op het kunstgras. Soms is het weer zo slecht, dat besloten wordt het minivoetbal af te gelasten. Wanneer u daarover twijfelt raadpleeg dan de website. Op de homepage staat rechts boven een kadertje getiteld Roggewoning online. Daar staat vanaf 09.00 uur of het doorgaat ja of nee. Tijdens de minitraining heeft iedereen een bal van de club. Graaf Willem kleding is niet verplicht, maar de meeste kinderen vinden het wel cool om in een echte outfit te lopen.

  Verdere informatie

  Wanneer je lid wordt zijn daar kosten aan verbonden. Deze bedragen €150,00 per seizoen + inschrijfgeld (€ 25). Ongeveer 40 zondagen en gratis limonade. Aanmelden is mogelijk via het inschrijfformulier op deze site.  Ouders zijn verplicht periodiek te assisteren achter de bar en bij het inschenken van limonade. Het minivoetbal staat al jaren onder de bezielende leiding van Gerard. Voor vragen kunt u bij hem terecht. Te bereiken onder nummer 06- 20 96 10 10.
  Door de enorme toename van jeugdleden de afgelopen jaren zijn de grenzen van de capaciteit in zicht.
  De Jeugdcommissie