• Mini-voetbalinformatie

  Jongens en meisjes vanaf vijf jaar zijn van harte welkom om bij de Graaf Willem mini’s te beginnen met voetbal*. Bij de mini’s voetballen kinderen die 5 tot 7 jaar oud zijn.

  De Mini’s gaan vanaf komend seizoen  (2023-2024) weer op zondagmorgen trainen om 9.45 uur. Dat geldt zowel voor de 1e als 2e jaars mini’s. De 2e jaars mini’s trainen daarnaast ook op de woensdagmiddag van 15.15 – 16.15 uur. 

  Sfeer, gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid zijn de kernwoorden van het minivoetbal. En natuurlijk plezier, heel veel plezier, iedere training weer. Voor de kinderen die het leuk vinden is er ook de mogelijkheid om mee te spelen in een mini team. Zij spelen op zaterdagochtend mee in de JO7 competitie tegen andere clubs in de regio. 

  Het Mini-voetbal in de praktijk

  De kinderen worden, naar leeftijd, verdeeld in groepen van ongeveer 10 kinderen en worden begeleid door de hoofdtrainer Gerard Houwaard en andere trainers. Dit kunnen ook enthousiaste ouders of oudere jeugdleden van de club zijn. Kinderen verschillen onderling sterk. Daar waar de één bij de eerste keer fluitend het veld op zal lopen, zal een ander daar wat meer tijd voor nodig hebben. Die tijd krijg je ook omdat je het bij ons gewoon een paar keer mag proberen om na te gaan of je het leuk vindt. Wij raden ouders aan om wanneer hun kind echt geen zin heeft, een half jaar te wachten en dan nog een keer te proberen. Vaak zorgen die die paar maanden wachten ervoor dat kinderen de voetbaltraining op een hele andere manier beleven. 

  Graaf Willem kleding is niet verplicht, maar de meeste kinderen vinden het wel cool om in een echte outfit te lopen. Wel verplicht zijn scheenbeschermers. 

  Kosten en verdere informatie 

  Wanneer je na 2 proeftrainingen lid wordt dan zijn de kosten €150,00 per seizoen + eenmalig inschrijfgeld (€ 25). Aanmelden is mogelijk via het inschrijfformulier: club_aanmelden | Graaf Willem II VAC

  Voor vragen over het mini voetbal kun je terecht bij de lijncoördinator mini's Wieke de Vries (06 25 50 80 93/ jongstejeugd-coordinator@graafwillem.nl).

   

   *in seizoen 2023-2024 starten kinderen bij de mini’s als zij geboren zijn in 2017 en 2018.

  * in seizoen 2024-2025 starten kinderen bij de mini's als zij geboren zijn in 2018 en 2019