• De meiden van Graaf Willem MO17-2 speelden op zaterdag 30 september uit tegen het team, waarin Chimene en Eva vorig jaar nog voor uitkwamen: SV Leidschenveen MO17-1 (SVL). De 2 meiden helpen goed mee met de voorbespreking van de wedstrijd. De voorgaande wedstrijden werden, ondanks het goede spel van de Gravinnen, voornamelijk met 1 of 2 doelpunten verschil verloren: tijd om de team spirit van de meiden te stimuleren met de nieuwe team yell:
  Gravinnen, samen gaan we winnen!

  Het weer is perfect: het is een aangename temperatuur. De zon schijnt over het kunstgrasveld.

  Graaf Willem speelt in een 1-4-3-3 formatie met als start opstelling:
  Op doel: Vera (captain)
  Verdediging: Juliette, Nalini, Mara, Chimene
  Middenveld: Isa, Clementine, Nicky
  Aanval: Inge, Eva, Elske
  Wissels: Julia (verdediger), Eveline (aanvaller), Suze (aanvaller)
  Quinn is in de ochtend geblesseerd geraakt en is aanwezig op de bank als supporter.
  Sep is helaas verhinderd.

  De eerste 5 minuten beginnen rustig: een lichte overtreding van SV Leidschenveen, een hoekschop voor Graaf Willem.

  6e minuut: de 1e gevaarlijke aanval van de wedstrijd is voor SVL: schot naast het doel.

  SVL valt aan: Juliette en Chimene houden de zijkanten goed dicht, centrale verdedigers Nalini en Mara hebben het zwaar met het verdedigen van de zeer snelle en behendige spits van SVL, maar houden over het algemeen goed stand, maar kunnen een schot naast in de 8e minuut en op doel in de 13e minuut (met een geweldige redding van Vera) niet voorkomen. In 13e minuut is het de spits van SVL, die de verdediging en Vera kansloos laat: 1-0 voor SVL.

  Graaf Willem zet aan: na goed verdedigend werk van Vera wordt er goed opgebouwd met verdedigers Juliette, Nalini, Mara en Chimene. Middenvelders Isa en Nicky helpen de hele wedstrijd goed mee met het opbouwen tijdens het aanvallen en verdedigen sterk. Clementine heeft het goede overzicht als midden mid en geeft fraaie passes. Eva staat goed in positie als centrum spits, maar de verdediging van SVL speelt zeer compact, waardoor er niet zoveel schoten van Graaf Willem op het SVL doel kunnen komen. De bal wordt echter goed rondgespeeld tussen alle middenvelders en aanvallers op zoek naar een opening in de verdediging van SVL.

  Het is de 15e minuut: schot op doel van Inge met een goede redding van de SVL keeper. Elske neemt achter elkaar 2e fraaie hoekschoppen, maar de keeper verdedigt goed. Bij de snelle tegenaanval zijn verdedigers Juliette, Nalini, Mara en Chimene scherp en zetten SVL buitenspel.

  19e minuut: Graaf Willem valt aan: schot op doel van Inge, gevolgd in de 22e minuut door een schot naast door Elske. In de snelle counter van SVL met dieptepass op de snelle spits is het een 1:1 situatie: SVL spits tegen Vera met een fantastische redding van Vera. In de rebound gaat het schot maar net naast.

  In de 28e minuut volgen de eerste wissels bij Graaf Willem: Suze komt erin voor Eva en Eveline voor Elske. In dezelde minuut: schot op het doel door SVL met wederom een uitstekende redding van Vera.

  In de 36e minuut: laatste gevaarlijke aanval van Graaf Willem in de eerste helft met een schot op doel van Inge, maar de SVL keeper is vandaag erg scherp.

  De laatste minuten van de eerste helft zijn voor SVL met 2 schoten naast en 1 schot op het doel met een super redding van Vera. SVL was iets dominanter de eerste helft, geeft gevaarlijke dieptepasses en heeft een snelle, behendige spits, maar Graaf Willem speelde goed: de opbouw en het positiespel was prima met een paar goede kansen voor Graaf Willem, maar de ruststand is 1-0 in het voordeel van SVL.

  In rust wordt de tactiek besproken hoe de snelle SVL spits beter te verdedigen is, hoe de dieptepasses beter te voorkomen zijn en hoe er, ondanks de compacte SVL verdediging, meer kunnen schoten op het doel kunnen komen,

  De 2e helft gaat beginnen na 1 wissel: Julia komt in het spel voor Nalini en is in de tweede helft de captain van het team. De opstelling is als volgt:
  Op doel: Vera
  Verdediging: Juliette, Julia (captain), Mara, Chimene
  Middenveld: Isa, Clementine, Nicky
  Aanval: Inge, Suze, Eveline
  Wissels: Nalini (verdediger), Elske (aanvaller), Eva (aanvaller)

  De gravinnen zijn erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Ze gaan vol in de aanval en beginnen sterk aan de 2e helft:
  41e en 42e minuut: 2 schoten net naast door Inge. Vervolgens hoekschop door Eveline, deze komt via de SVL verdediging bij Suze: schot op doel met een geweldige redding van de keeper.

  48e minuut: hoekschop door Eveline, gevolgd door een schot op doel van Nicky, maar de SVL verdediging haalt weg bij de 5 meter lijn. In de rebound: 2e schot op doel door Nicky, wederom weggewerkt door de SVL verdediging rond de 5 meter lijn. De bal komt bij Eveline, die de bal maar net naast schiet. SVL staat onder druk en moet 2 overtredingen achter elkaar maken om de gravinnen te stoppen.

  53e minuut: hoekschop Inge, via via komt de bal bij Eveline, die in de 54e minuut prachtig raak schiet: 1:1!

  54e minuut: tijd om te wisselen: Nalini komt in het spel voor Juliette, Eva voor Nicky en Elske voor Inge. Elske gaat rechts voor spelen, Eveline verplaatst naar links voor.

  Graaf Willem gaat door met aanvallen:
  55e minuut fraai schot op doel door Isa: de SVL keeper wordt gedwongen een mooie redding te maken. In de rebound volgt een schot op doel van Suze, maar de SVL keeper voorkomt wederom met een geweldige redding een doelpunt. Ondertussen wisselt Suze van positie met Eva (Suze gaat naar rechts midden, Eva naar centrum spits). De SVL opbouw wordt goed verstoord door middenvelders Isa, Clementine en Suze en verdedigers Nalini, Julia, Mara en Chimene. Slechts 2 kansen volgen achter elkaar voor SVL: een schot naast in de 58e minuut en 1 schot op doel in de 60e minuut met wederom een fantastische redding door Vera.

  Graaf Willem is dominant in de 2e helft: Isa, Clementine en Suze brengen de aanvallers steeds goed in positie en zorgen er tevens voor dat SVL niet uit kan breken.

  62e minuut: schot naast door Elske.
  64e minuut: schot naast door Eva, gevolgd door een schot naast door Suze.

  65e minuut: de bal komt bij Suze, ze loopt goed door aan de rechter zijkant en geeft een fraaie assist aan Eva, die vanaf de 5 meter beheerst inschiet: doelpunt uit het boekje: zoals de speelsters deze week op de training geoefend hebben: 1-2!

  66e minuut: wissel: Juliette komt erin voor Chimene.

  Graaf Willem blijft aanvallen:
  67e minuut: schot op doel door Eveline met mooie redding van de keeper. In de rebound: schot op doel door Suze, maar de SVL keeper voorkomt een hogere uitslag.

  69e minuut: wissel: Nicky komt in de plaats voor Suze.

  Verdedigers Nalini, Julia, Mara en Juliette houden het achterin goed dicht. De snelheid en het overzicht van Julia en de afspraak dat 2 verdedigers de snelle SVL spits dekken, werkt goed: er zijn slechts 2 schoten op doel in de 70 en 75e minuut en 1 schot naast in de 73e minuut. Vera houdt Graaf Willem met geweldige reddingen op de 1-2. Aan de andere kant worden schoten op het doel in de 70e minuut door Elske en in de 72e minuut door Nicky goed door de SVL keeper tegengehouden.

  Het einde van de wedstrijd nadert: hoeveel extra minuten gaan erbij komen?
  Kan Graaf Willem de eerste overwinning van dit seizoen binnen halen?

  78e minuut: tactische wissel: Chimene komt erin voor Eva: over op 1-4-4-2 om de as van het veld dicht te timmeren: SVL komt er niet meer door heen en krijgt tot en met de 3e minuut van de extra tijd geen enkele kans meer, terwijl Graaf Willem nog verder aanzet: 78e minuut: schot op de paal door Elske, in de rebound: schot op de lat door Eveline, de SVL verdediging maakt er een hoekschop van. Hoekschop door Elkse, de bal komt terug bij haar via Eveline: schot op doel door Elske met een geweldige redding van de SVL keeper.

  3e minuut extra tijd: hoe lang gaat de wedstrijd nog duren? Nog 1 wissel: Inge komt als extra verdediger in het spel voor aanvaller Elske. Enkele seconden later is de wedstrijd afgelopen: Graaf Willem wint met 1-2!

  De coach, teamleider en de supporters zijn ontzettend trots op de speelsters en hebben genoten van deze mooie, spannende wedstrijd: Dank gravinnen!