• Beste spelers en ouders van Graaf Willem,

  Zoals eerder al aangekondigd via de nieuwsbrief en de website, publiceren wij nu de voorlopige teamindeling voor het volgende seizoen 2022-2023:

  Update 21-6-2022: in verband met een aantal foutieve vermeldingen hebben we een nieuwe versie van de teamindeling jongens geplaatst.

 • Ook dit jaar hebben Hoofd Opleidingen (de Hoofdtrainers) - met input van trainers en leiders, maar ook met wensen van kinderen en ouders – in samenwerking net de lijn coördinatoren, hun best gedaan de indeling zo goed mogelijk te doen.

  Dat heeft geresulteerd in deze voorlopige teamindeling. Waarom voorlopig? Omdat er hier en daar nog wat aanvulling in teams nodig is. Of er staan nog te veel kinderen in een team ingedeeld. Dus het zou nodig kunnen zijn later alsnog wat te schuiven. Ook krijgen we voor de start van seizoen vaak alsnog de nodige aanmeldingen, en hebben we momenteel een beperkte wachtlijst.

  Een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • We hebben zoveel mogelijk ingedeeld op basis van leeftijd, voetbalkwaliteiten en beleving. Waar mogelijk hebben we ook rekening gehouden met vriendjes en andere voorkeuren.
  • Alhoewel we met de grootste zorg het proces hebben ingevuld, kan het altijd zo zijn dat we een foutje hebben gemaakt. Je staat ingedeeld, maar speelt niet meer bij Graaf Willem (graag alsnog meedelen aan ledenadm@graafwillem.nl), of andersom, je (kind) staat er niet bij. Of je hebt een vraag over de indeling.
  • Dan kun je dit melden bij de Hoofd Opleidingen en de Jeugd Coördinator. De gegevens staan onderaan dit bericht.
  • Maar we vragen je dit te doen na 7 augustus. Tenzij het echt heel urgent is. Ook wij zijn best moe en willen ook even een paar weken zonder Graaf Willem.
  • De trainingen voor het nieuwe seizoen beginnen per 15 augustus voor de selecties. En 22 augustus voor de niet-selecties, of zoveel eerder er met jouw trainer is afgesproken.
  • Het nieuwe trainingsschema is zo goed als klaar. Dit wordt aanstaande donderdag via de nieuwsbrief gepubliceerd.
  • De wedstrijden (beker) beginnen weer in het weekend van 3/4 september.

  Bijzonderheden Meiden

  Bij de meiden Bovenbouw is er uiteindelijk besloten om 4 teams MO17 en 2 teams MO20 in te schrijven. Ook al is het links en rechts wat krap. Vanuit de Meidencommissie is het vertrouwen uitgesproken dat we dit met elkaar op gaan lossen.

  In de meiden onderbouw heeft de MO11-2 te veel speelsters. Te weinig voor een aparte MO9 of een MO11, maar eigenlijk te veel voor 2 teams. Ook hier zullen wij pragmatisch om gaan.

  Bijzonderheden Jongens

  In de JO15 lijn is er nog sprake van een grotere selectie. Voor aanvang van het seizoen zal er een verdere verdeling worden gemaakt naar 1e en 2e team. In die leeftijdslijn hebben wij ook te maken met een kleine wachtlijst. Wij zullen hier zsm op terug komen. Voor de start van het nieuwe seizoen.

  Neem contact op met je Hoofd Opleidingen of Lijncoördinator als je ziet dat er iets niet in orde is:

  Hoofd Opleidingen

  Martin Abbehuis Hoofd opleiding JO15-19 HObovenbouw@graafwillem.nl
  Ruud Bierens Hoofd opleiding JO11-14 HOmiddenbouw@graafwillem.nl
  Rick Rijkers Hoofd opleiding JO08-10 HOonderbouw@graafwillem.nl
  Rick Rijkers Hoofd opleiding mini's HOminis@graafwillem.nl
  Ron Meuwese Hoofd opleiding meiden HOmeiden@graafwillem.nl

  Lijncoördinatoren

  Patrick Vrolijk Lijncoordinator JO17/19 JO17-coordinator@graafwillem.nl
  Rob Kuilboer Lijncoordinator JO15/16 JO15-coordinator@graafwillem.nl
  Laurence Gill Lijncoordinator JO13/14 JO13-coordinator@graafwillem.nl
  Rogier Uges Lijncoordinator JO11/12 JO11-coordinator@graafwillem.nl
  Krista vd Schatte Lijncoordinator JO08/09/10 jongstejeugd-coordinator@graafwillem.nl
  Roland Munnikhof Meidencoordinator-bovenbouw meidencoordinator-bovenbouw@graafwillem.nl
  Jacob de Vries Meidencoordinator-onderbouw meidencoordinator-onderbouw@graafwillem.nl

  lijncoördinatoren

  Het is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Een leider (Teammanager) en een coach.

  Leiders

  Leiders zijn absoluut noodzakelijk voor de begeleiding van de teams. Ook bij de teams met een vaste coach. Het is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Dat kan zijn een coach samen met een leider. Of 2 leiders. Dat heeft alleen maar voordelen. De leiders zorgen voor kinderen (sociaal), team- en groepsproces (en clubgeest). Is een luisterend oor voor de spelers en de ouders. Zij regelen de eventuele teamuitjes van het team en zorgen voor alle logistieke taken rond het team tijdens het voetbalseizoen. Leiders zijn tevens het aanspreekpunt voor de lijncoördinatoren. We zoeken voor veel teams nog leiders. Meld je svp aan bij de Lijncoördinator van het team dat je wil leiden/managen.

  Coaches

  Coaches zijn verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel van de begeleiding van het team. Zij zijn het aanspreekpunt voor de Hoofd Opleiding (HO). De coach bepaalt (evt. samen met HO) de opstelling en doet de coaching voor, tijdens en na de wedstrijd. Hij heeft contact met de veldtrainer en de HO over het voetballen van het team.

  Zowel Leiders/Teammanagers, als coaches, maar ook (hoofd)trainers dienen in het bezit te zijn van een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

  Tot slot

  We wensen iedereen een lekkere zomer en een fijne vakantie toe en hopen iedereen gezond en wel eind augustus weer terug te zien!

  Thomas Franz
  Eppe Nieuwenhuis
  Ruslan Aways
  Marc Kooistra