€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Dinsdag 10 dec. Vandaag trainen de JO12-1 en de JO12-2 niet. De rest wel. 

 Graaf Willem, Sinterklaas en de feestdagenstop

SKVGW 555x295

cruijff 555x295“Als je wilt domineren gaat diep altijd voor breed en dan bedoel ik niet meteen de lange bal. Met diep spelen bedoel ik het inspelen van de eerste of tweede linie voor je. De bal kan dan terug worden gelegd en de ontvanger heeft op dat moment het overzicht".

Dat aspect ontbreekt bij balletjes opzij, wat volgens Cruijff ideaal is voor de tegenpartij. Daardoor gaat het voor thuisclubs vaak mis. "Terwijl het eigenlijk heel simpel is. Als je als verdediger of doelman de bal hebt, dan speel je 'm in richting de aanval of het middenveld. Mocht je dan toch balverlies lijden, dan staan er altijd genoeg mensen achter de bal om het probleem op te lossen." LINK

 

cruijff 555x295Johan Cruijff: “Ooit waren de techniek en het positiespel de kracht van het Nederlandse voetbal. Vooral in aanvallend opzicht waren we daardoor in staat om effectief te domineren. Helaas zijn we op een gegeven moment de ’anderen’ gaan nadoen. Meer lopen, meer lange ballen en meer fysieke duels. Met als gevolg dat we zelfs tegen de kleinere ploegen in de problemen kwamen. Daarom hoop ik ook, dat in Nederland eindelijk de ogen eens opengaan. Door al dat kopiëren zijn we steeds verder achteropgeraakt. Willen we ons ooit weer onderscheiden, dan zal het accent echt zo snel mogelijk op de techniek en het positiespel gelegd moeten worden.”

Lees meer: Voetbaltip van de week