• Versoepelingen vanaf 5 juni: passen en meten, flexibiliteit en begrip

  2 jun 2021
 • Het is natuurlijk geweldig dat de versoepelingen i.v.m. corona worden doorgevoerd, maar door de termijn waarop dat gebeurt en waarop de KNVB besluiten neemt over het spelen van de Regio CUP worden we wel voor enórme uitdagingen geplaatst, voor de jeugd én voor de senioren. Je kent vast dat gevoel wel dat je het idee hebt dat elke keuze zal leiden tot teleurstellingen en dat een groot beroep wordt gedaan op de flexibiliteit van iedereen en dat vooral ook begrip gevraagd wordt. Als bestuur hebben we dat gevoel nu ook. We nemen jullie daarom graag mee in de uitwerking en besluiten van deze week.

  We hebben om te beginnen een paar principe besluiten genomen, vooral omdat we nu eenmaal alleen maar de 2 kunstgrasvelden ter beschikking hebben. De keuzen, leidend voor de verdere uitwerkingen, zijn:

  • De senioren moeten in het weekend ruimte houden om te voetballen, want die hebben het, op enkele uitzonderingen na, het zwaarst te verduren gehad en het minst kunnen spelen. We hebben daarbij gekozen voor het scenario dat de komende 4 weken de zaterdag voor de jeugd is en de zondag voor de senioren.
  • Het is helaas niet mogelijk om alle jeugdteams op zaterdag te laten spelen maar leidend is voor ons geweest om zoveel mogelijk teams te laten spelen. Hoewel er sinds eind mei wordt getraind in de voorlopige teamsamenstelling van volgend seizoen getraind, hebben wij besloten dat alle niet selectie elftallen in de samenstelling van dit seizoen aan de Regio CUP zullen deelnemen. Dit betekent dat de beoogde nieuwe selectieteams van volgend seizoen, NIET zullen deelnemen aan de Regio CUP.
  • Voor een aantal beoogde nieuwe selectie elftallen (JO14-1, JO15-1, JO16-1 en JO17-1 en MO13-1, MO15-1 en MO17-1) gaan de Hoofdtrainers kijken of er oefenwedstrijden geregeld kunnen worden op doordeweekse avonden of de vrijdagavond. Dat kan eventueel ook op zaterdag, maar dan uit bij andere verenigingen. Deze selectieteams gaan spelen in de samenstelling van volgend seizoen volgens de nieuwe voorlopige teamindeling die recent bekend is gemaakt. Ditzelfde geldt ook voor de beoogde JO18-1 en de JO/MO19-teams van volgend seizoen, die niet in de Regio CUP worden ingedeeld.
  • Ieder lid die dit seizoen lid is (geweest) kan bij deze wedstrijden nog gewoon meedoen, ook degenen die hebben opgezegd voor volgend seizoen. Daarbij zijn er twee groepen spelers waar specifiek rekening mee moet worden gehouden:
   • Spelers die nu in een selectieteam spelen maar in de voorlopige indeling voor volgend seizoen, niet meer (bijvoorbeeld nu JO14-1 en volgend seizoen JO15-2):
    zij doen mee in het team waar zij volgend seizoen in gaan voetballen (dus JO15-2)
   • Spelers die nu in een niet-selectieteam spelen, maar in de voorlopige indeling voor volgend seizoen wel (bijvoorbeeld nu JO14-2 en volgend seizoen JO15-1):
    zij doen niet meer mee met hun oude team. Wij gaan een poging doen om voor het beoogde selectieteams van volgend seizoen oefenwedstrijden te organiseren.
   De HO’s communiceren aan de voorkant naar bovengenoemde specifieke groepen spelers, waar zij de komende weken gaan voetballen.

  Het vraagt nogal wat om dit voor elkaar te krijgen voor de komende weken, te beginnen vanaf a.s. weekend van 5 juni. Om die reden scheppen we graag nog wat duidelijkheid over een aantal zaken, waar we jullie medewerking echt voor vragen om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen:

  • Publiek is nog steeds niet toegestaan bij de wedstrijden. Het is jammer, maar het is niet anders en ouders worden dan ook verzocht het complex niet op te komen en eventueel op het parkeerterrein te blijven. Dit is tot nu toe steeds goed gegaan dus wij rekenen ook nu weer op ieders medewerking!
  • Het wedstrijdschema voor de zaterdagen, is te vinden via de app Voetbal.nl. Mocht daar vanaf geweken worden dan wordt dit via de leiders gecommuniceerd.
  • Het trainingsschema voor de senioren, op zondag, wordt via de site en de appgroep van aanvoerders gecommuniceerd
  • De kleedkamers blijven de komende weken dicht. Dat betekent dat iedereen, zoals inmiddels gewend, omgekleed naar het complex komt en na de wedstrijd (direct) weer naar huis gaat.
  • Of het terras en/of het clubgebouw open gaan, zal nog besloten worden.
  • Het is niet haalbaar op deze korte termijn om voor de wedstrijden scheidsrechters te regelen. Wij gaan er dan ook vanuit dat elk team ervoor zorgt dat er iemand is die de wedstrijd fluit.

  Wij zijn er van overtuigd dat het, zeker het aankomende weekend, allemaal wat rommelig zal verlopen. We hebben tegelijkertijd ook het idee dat we iedereen in staat stellen om ergens een moment te kunnen voetballen, wellicht niet op het meest gewenste moment, maar het kan in ieder geval wel. Dat vraagt flexibiliteit van een ieder en begrip naar en voor elkaar. Wij realiseren ons dat dit vooral van de leiders en coaches een extra inspanning vraagt. Zoek elkaar op en help elkaar! Als de Regio CUP ten einde is (eind juni), dan stoppen alle jeugdtrainingen en dan kunnen de senioren maximaal van de 2 velden gebruik maken. En dan uiteraard op naar de vakantie en daarna …. lonkt het nieuwe seizoen!

  Als de komende weken nieuws te melden is over de organisatie en/of de Regio CUP, dan zullen we dat weer via de nieuwsberichten op de site communiceren!

  Namens het bestuur,
  Thomas Franz, jeugdvoorzitter
  Eppe Nieuwenhuis, bestuurder voetbalzaken jongens/heren
  Erik Pijnacker Hordijk, bestuurder voetbalzaken meisjes/dames
  Ruslan Aways, Technisch Manager jeugd