• et valt me wel zwaar om de afgelopen weken telkens de brenger van slecht nieuws te zijn. Want hoe je het ook went of keert: verliezen met 2-0 is slecht nieuws. En toch: het vertoonde spel was zo kwaad nog niet. Neem daarbij in beschouwing dat op deze miezerige zaterdagmorgen het grasveld erbij lag of er net een kudde wilde zwijnen op losgelaten was en je begrijpt wat ik bedoel. Mijn hemel, wat een modderige bedoening was dat. Voeg daarbij het overwicht aan kilo’s van de tegenstrever waarvan ik al eerder acte deed, en ge zult snappen dat het vandaag mannenwerk werd. Daar waren we ook goed op voorbereid toen we het uitgebreide sportcomplex betraden: we hadden van zaterdag 1 nl Joao en Tim meegekregen en op de goal stond Colin van de onder 19-1.

    Maar goed, we werden behoorlijk onder druk gezet. En ja, onze backs moesten aan de bak. En Jansen en Marijn hadden het daar ook af en toe zwaar mee. Geen schande. Tuurlijk niet. En over het algemeen bleef de verdediging redelijk overeind. Tim bleek een uiterst rustige centrale verdediger en Lukas stond vandaag ook z’n mannetje. En zo kon het middenveld af en toe gevonden worden. Maar de tegenstander kon er ook wat van en ze verplaatste de bal met groot gemak over 30+ meter naar de vrijstaande man. En we kwamen in deze fase een paar met de schrik vrij. Zo miste de spits van dichtbij een open kans en zo schoten ze hard op de paal. We hadden geluk in deze fase. Ik kan niet anders zeggen. En het regende corners. Dat dan weer wel. Gelukkig bleken de onzen wat minder verlegen met het mee springen en wegwerken en zo kon het gebeuren dat Faysel meerdere keren gevonden werd op het middenveld. Logisch was het daarbij dat hij Rachid zocht en vond langs de rechterkant. Maar echt gevaarlijk werd het daarbij niet. De twee spitsen, Joao en Jack, konden zo niet goed bereikt worden en zodoende was er geen sprake van echte kansen. Of het moest het schot zijn van Rachid dat de paal trof. 1 keer gingen de harten sneller kloppen toen Jack op een steekpass alleen op de keeper afstormde. Maar er werd, terecht of onterecht, gevlagd voor buitenspel. Maar: er zat best voetbal in tijdens de eerste helft. En de wil om te winnen en om voor elkaar op te komen. Ik kon er geen fout mee vinden. En de scheids ook niet, want die vond het mooi en blies voor rust.
    Snel sleutel van de kleedkamer gepakt en waterflessen meegenomen en met z’n allen het hok in geperst om Arjans wedstrijdplan te horen. Die bleek niet ontevreden over het verloop van de eerste helft. Als het druk zetten op de vijandelijke verdediging nog iets gecoördineerder zou verlopen in de tweede helft, dan was hij helemaal tevreden. Of iets van dien aard. Hoe dan ook, daar was de scheidsrechter al weer om ons naar het veld te manen.

    In het tweede deel van de voorstelling was Billy op linksachter gaan acteren ter vervanging van Jansen en ook was Jesper in het veld gekomen voor Luuk E, die last had gekregen van z’n hamstring. Maar het spel oogde ongeveer zoals het geoogd had voor de rust. De thuisploeg was iets geraffineerder in het maken van overtredingen die de scheids overigens niet altijd bestrafte. En ook bleef het corners regenen. Bij 1 daarvan bleef de bal door gekopt worden. Daarbij werd een flinke overtreding gemaakt op onze keeper, maar helaas de scheidsrechter zag ook dat niet en zo kon de bal vrij eenvoudig worden ingekopt. 1-0. Zucht. Protest op het veld. Maar protest helpt meestal niet in dergelijke gevallen.
    Inmiddels was ook Rachid uitgevallen. Gijs was z’n vervanger en Arjan besloot nu om maar in de aanval te gaan. Tim verliet zodoende zijn positie centraal achterin om in de spits te gaan acteren. Dat hielp zowaar. Hij kon wat makkelijker gevonden worden en zo ontstond er iets van druk op het vijandelijk goal. Maar uit 1 van de counters kon de opkomende spits van Velo met een geplaatst schot de overigens goed keepende Colin vrij makkelijk passeren. 2-0. Dat was tien minuten voor tijd. In de laatste tien minuten gebeurde er niets noemenswaardig meer en zo kon het gebeuren dat de Graaf een verdiende nederlaag leed. Verdiend omdat de tegenstander vandaag sterker was. Niet omdat wij slecht waren. Enfin, vanavond met elkaar uiteten. Snel vergeten dit verlies en op naar de volgende wedstrijd!