• Van Voetbalmoeder tot Parkeerplaats-mama: een evolutie?

  24 nov 2021
 • Een evolutie is een geleidelijke ontwikkeling. De stap van Voetbalmoeder naar Parkeerplaats-mama is vooralsnog redelijk abrupt en komt in de vorm van een mededeling. Vrijdagavond 19.00 uur. “Geen publiek bij sportwedstrijden, ook niet bij de amateurs.” Boem: Parkeerplaats-mama – she is back!

  Inmiddels natuurlijk ervaringsdeskundige. Tijdens de echte lockdown, de daaropvolgende halve lockdown en de ik-weet-niet-of-dit-een-lockdown-is-of-dat-ik-niet-meer-welkom-ben-langs-de-zijlijn-lockdown heb ik mijn parkeerplaats-mama capaciteiten sterk weten door te ontwikkelen. Bingo: dus toch een evolutie. Een covid-evolutie! Laat die milde lockdown maar komen. Parkeerplaats-mama: ready to go!

  Koffiebeker. Waar is de tumbler waar de koffie wél warm in blijft, en die de kinderen niet als ecologisch museum voor de pissebedden hadden gebruikt. Check! Het snoertje. Het snoertje waarmee ik de laptop via de ouderwetse sigarettenaansteker kan opladen terwijl ik de mannen naar Graaf Willem rijd. In uiterste noodzaak kan ik de laptop opladen door een extra rondje te rijden op de parkeerplaats. Check! Warme sjaal klaarleggen in de auto. Check! Uit ervaring inmiddels geleerd dat appen, bellen en laptoppen met handschoenen die zogenaamd touch-screen-friendly zijn een illusie is. Zou een goed product zijn om door te covid-evolueren als je het mij vraagt. Check.

  Als parkeerplaats-mama heb je feitelijk drie opties. Eén: je prijst jezelf gelukkig dat je 60 minuten stilte cadeau hebt gekregen. In je auto letterlijk afgesloten van de buitenwereld. Dus een Netflix-je, een boekje, of je nutteloos verlekkeren op social media. Twee: noeste arbeid. Een poging om je oneindige bellijst te halveren. En drie: je duikt stiekem langs de voetbalvelden, over het golfveldje de duinen in, hoge trap omhoog, stappenteller aan en verdwalen maar! Hierbij een ‘pin’ aanbrengen in je Google Maps is geen overbodige luxe trouwens. Tenminste… als je net als ik geen enkel richtingsgevoel hebt en in een duinvallei het linkerboompje niet kan onderscheiden van de rechterstruik. En als bonus-optie: je biedt de parkeerplaats-mama (of-papa!!!) in de auto naast je een bekertje warme vloeistof uit je tumbler aan. Want…

  ..wat zich helaas niet heeft ge-covid-evolueerd, of misschien wel ten onder is gegaan aan covid-verloedering omdat een lockdown “te normaal” is geworden, zijn de kofferbak-koffie-dates. Hoe enthousiast waren wij anderhalf jaar geleden als ouders om ‘er dan ook maar het beste van te maken’ en dus logistieke schema’s maakten voor het meenemen van koffie en koekies. Gewoon lekker kofferbakhangen op de (te) vroege ochtend aan de rand van de stad, terwijl onze kinderen zielsgelukkig achter een bal aan rennen. Ik las in de Graaf Willem nieuwsbrief dat ons clubhuis warme soepen heeft en onze webshop mutsen en warme truien. Ingrediënten voor een uniek herfstig kofferbak-pakket? Af te halen bij het clubhuis (dat mag toch?!) en als klap op de lockdown-vuurpijl pak je dan toch ook nog even wat metertjes mee voor je stappenteller…. Ik zeg (om in Graaf Willem termen te blijven): win-win!

  Drie weken. Drie wedstrijden. Zes plus trainingen. Dat is de focus voor de parkeerplaats-mama’s en papa’s. Hopelijk volgt daarna weer het verlossende woord dat we ‘bij dictaat’ weer een gewone voetbalouder zijn. Maar als niet…. dan maken we serieus werk van de parkeerplaats-evolutie: een Graaf Willem Koning Winter Kofferbak-Pakket, af te halen bij ons nieuwe clubhuis!