• Op het ogenblik dat ik dit stukje schrijf, ligt er een witte deken over Nederland.
  Ook onze velden en het nieuwe clubhuis liggen onder een pak sneeuw. Dat ziet er mooi uit maar zelf word ik nog vrolijker als ik ons complex betreed terwijl de zon schijnt. Bijkomend voordeel is dat wij dan mogen voetballen en onder deze omstandigheden niet.

  Maar sneeuw of geen sneeuw, wij mogen als gevolg van corona toch niet voetballen. Het besluit of en wanneer wij nog mogen spelen, wordt telkens uitgesteld. Eerst was het half januari dat er duidelijkheid werd verwacht, toen 9 februari en nu is 10 maart een belangrijke datum. Dat is het overigens altijd al, want dat is de verjaardag van onze vereniging. Dan bestaat onze vereniging alweer 109 jaar!

  Het is in ieder geval duidelijk dat als de competitie nog doorgaat, dit alleen voor senioren en jeugdteams in de A-categorie geldt. Het overgrote deel van onze senioren- en jeugdteams speelt echter B-categorie. Voor deze teams is duidelijk dat er geen competitie meer komt. In plaats daarvan is de KNVB van plan kleinschalige regionale competities te organiseren, de KNVB Regio cup. Wanneer die beginnen? “Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten”, zegt de folder van de KNVB. Ons geduld wordt dus ook wat dit betreft verder op de proef gesteld.
  Zodra wij meer weten, zullen wij je uiteraard zsm informeren.

  Vanaf januari beginnen verschillende onderdelen van de vereniging alweer vooruit te kijken naar het seizoen erna. Zo doen wij dat ook in het bestuur. Wie gaat er door en wie stopt? Het was al langer bekend dat Marcel Steeneke, bestuurslid Accomodatie & Materiaal, na vele jaren in het bestuur, na afronding van de nieuwbouw het stokje wilde overgeven. Ik kan hierbij melden dat Marc Klunhaar bereid het stokje over te nemen. De portefeuille gaat er waarschijnlijk iets anders uit zien maar als de ALV het in juli goedkeurt, zal hij vanaf dan toetreden tot het bestuur. De komende maanden zal Marc alvast meedraaien in het bestuur. Hij zal zich ongetwijfeld een keertje voorstellen via deze nieuwsbrief en bij het afscheid van Marcel staan wij zeker ook nog stil.

  In deze nieuwsbrief vind je ook een stukje van onze financiële rots in de branding, penningmeester Ronald van der Burg. Hij legt uit hoe de vereniging er financieel voor staat. Ook de voetbaltechnische kant laat van zich horen. Lees beide stukken goed door, het zal je kennis over en daarmee de betrokkenheid bij onze vereniging alleen maar vergroten. De rest van de informatie is trouwens ook de moeite waard dus lees ook dat graag door.

  Als altijd....stay safe!

  Met sportieve groet,
  Remi Smeets
  Voorzitter