• Unieke samenwerking Graaf Willem Voetbal Academie met Tikkie Takkie

  31 mrt 2021
 • In de laatste maanden van dit seizoen start de Graaf Willem Voetbalacademie een pilot met de voetbalschool Tikkie Takkie. Jeugdleden tussen de 6 en 13 jaar kunnen gedurende acht achtereenvolgende vrijdagen vanaf 7 mei extra trainingen met name gericht op ‘techniek’ volgen.

  We hebben besloten om de Graaf Willem Voetbal Academie met vernieuwde energie weer op te starten. We bieden daarmee in eerste instantie aan onze leden, en in een later stadium wellicht ook aan potentiële leden, de mogelijkheid om extra trainingen met name gericht op ‘techniek’ te volgen. We vinden het belangrijk om daar ook de ervaring van Rick Rijkers Meijnen, die weer terug komt naar Graaf Willem en volgend seizoen de HO onderbouw wordt, in te zetten. Door een samenwerking aan te gaan met zijn voetbalschool Tikkie Takkie zijn we in staat om die ervaring ook daadwerkelijk in te zetten. In de laatste maanden van dit seizoen doen we dat in de vorm van een pilot op acht achtereenvolgende vrijdagen. Daarna evalueren we dit, waarbij het de bedoeling is om volgend seizoen minimaal twee keer in het seizoen blokken van acht techniektrainingen te organiseren. De trainingen van Rick zijn bedoeld voor jongens en meisjes tot 13 jaar. We zijn nog bezig met de organisatie van techniektrainingen voor de oudere jeugd. 

  We laten graag Rick even aan het woord om zijn aanpak toe te lichten: "Techniektraining tussen je 6e en 12e jaar is de basis om een vaardige voetballer te worden. Wij helpen je daar graag bij! Bij Tikkie Takkie trainen we volgens de Meulensteen methode en Cogi lesmethode. Erkende top jeugdopleidingen als Manchester United, Juventus, AC Milaan en AZ gebruiken deze methodes om de techniek van hun jeugd te verbeteren. Door het volgen van cursussen en mij hierin te verdiepen ben ik zelf ook overtuigd geraakt van deze methodes en ik wil graag mijn ervaring delen met en binnen de Graaf Willem Voetbal Academie zodat je op een speelse manier technische vaardigheden aanleert. Hierdoor verbeteren coördinatie en algehele techniek en heb je vooral veel plezier met de bal. Mede door extra intensieve begeleiding, planning en herhaling van de verschillende voetbalhandelingen biedt Tikkie Takkie onder de vlag van de Graaf Willem Voetbal Academie verbetering van techniek, coördinatie en creativiteit met als gevolg meer vertrouwen en plezier tijdens het voetballen.

  De techniektrainingen worden gegeven in blokken van acht weken. Een training duurt één uur met maximaal acht spelers per trainer. De indeling is op leeftijd en niveau. De cursus zal worden gegeven op het terrein van Graaf Willem II VAC. De administratieve en financiële afhandeling loopt voor deze pilot via Tikkie Takkie.

  Doelgroep: Jongens en Meisjes tussen de 6 en 13 jaar
  Start: vrijdag 7 mei 16:45 uur en 18:00 uur
  Kosten: €109.00 inclusief trainingsshirt
  Betaling: Vooraf
  Inschrijven: www.tikkietakkie.nl
  Vragen?: info@tikkietakkie.nl dan nemen wij contact met je op.