• Het succes van de Gravinnen is het succes van de ontwikkeling van het meidenvoetbal bij Graaf Willem. We kunnen hiervoor alle hulp gebruiken. Wil je actief worden als coach of als trainer, aarzel niet en neem contact met ons op via vrouwenvoetbal@graafwillem.nl. In welk geweldig, ambitieus en warm bad je dan terecht komt: lees snel verder en meld je aan als vrijwilliger in de meiden-tak!

  Toen Cheyenne Taal in 2014 de stap van Graaf Willem II VAC naar ADO den Haag Vrouwen maakte konden we niet vermoeden dat onze meidenafdeling zo sterk zou groeien in zowel kwaliteit als kwantiteit en wij de officiële status als partnerclub van ADO Vrouwen mochten verwelkomen.

  Na Cheyenne volgde Cato Pijnacker Hordijk die via onze club de stap naar de ADO beloften maakte en komend seizoen te bewonderen zal zijn bij ADO den Haag Vrouwen 1. Met Brigitte Franken (ADO beloften) en Tesja Kartomo (ADO MO17) hebben wij alweer de volgende speelsters mogen afleveren bij onze partner ADO den Haag Vrouwen. Wij zullen Tesja en Brigitte natuurlijk blijven volgen en wensen hen heel veel succes en plezier bij ADO den Haag Vrouwen. Daarnaast spelen Teuntje Stoel, Luna Toet , Linde & Merle Franken bij de ADO Futures en hopen wij dat ook zij de volgende stap kunnen gaan zetten.

  Deze succesverhalen blijven ook buiten onze club niet onopgemerkt, waardoor veel speelsters van andere clubs ons steeds vaker weten te vinden om bij ons op niveau te spelen en daarmee de kwaliteit & ambitie van onze club inzake meidenvoetbal en de doorstroom naar ADO Vrouwen te waarborgen en uit te bouwen.

  Bij deze wil ik de kans niet laten schieten om een dankwoord uit te spreken aan onze meidenafdeling want het is en blijft een kwestie van de juiste mensen op het juiste moment op de goede plek. Alle trainers & coaches bij de diverse meidenteams die hebben bijgedragen aan het plezier en de ontwikkeling van onze speelsters in de afgelopen jaren. ADO Vrouwen & Meidenscout Erwin Kooyenga die alle tijd en moeite neemt om onze Gravinnen op diverse momenten te bekijken en te beoordelen. Hoofd Opleidingen Ruslan Aways voor de voetbaltechnische en organisatorische kwaliteitsimpulsen aan onze vereniging in het algemeen en de meidentak in het bijzonder. Coördinatoren meiden Roland Munnikhof en Jacob de Vries die door hun passie voor het meidenvoetbal en vele (voor)werk o.a. het functioneren van onze trainers en speelsters een stuk makkelijker maken. Mijn voorganger, de ons enkele jaren geleden helaas veel te vroeg ontvallen HO meiden Eric Ausma mag als vurig aanjager van het meidenvoetbal bij Graaf Willem ook zeker niet vergeten worden. En natuurlijk het hart van de meidentak “ons” bestuurslid Vrouwen & Meiden Erik Pijnacker Hordijk, die jaren met veel liefde voor het vrouwen en meidenvoetbal de belangen van onze afdeling met kennis en passie heeft behartigd en het stokje eind van het afgelopen seizoen heeft overgedragen aan zijn opvolger Marc Kooistra, die wij bij deze veel plezier en wijsheid wensen in zijn nieuwe functie.

  Na o.a. de kampioenschappen van de MO12-1, MO15-2 & MO19-1, de prachtige resultaten van de MO13-1 & MO17-1 op het NK en de prima prestaties in de diverse competities van onze meidenteams belooft het wederom een leerzaam en spannend seizoen te worden voor onze meiden met hopelijk veel plezier en nieuwe uitdagingen en hoogtepunten.

  Namens de meidenafdeling,
  Ron Meuwese
  Hoofd Opleidingen Meiden
  Graaf Willem II VAC