• Vorige week is de selectie + staf van Zaterdag 1, met enkele bestuursleden, naar Zuid-Spanje gegaan voor een trainingskamp. Op woensdagmiddag vlogen wij naar Malaga en op zondagmiddag waren wij weer terug. In Torremolinos werd donderdag- en vrijdagochtend getraind. Donderdagmiddag speelden wij padel en op vrijdag gingen wij op mountainbikes de bergen in. Zaterdag speelden wij tegen een 2e klasse Zondag team uit Drenthe. Daar werd redelijk eenvoudig met 4-0 van gewonnen.

  Naast deze activiteiten was er nog een quiz georganiseerd en werd er veel gekaart en gedobbeld of andere spelletjes gedaan. Wat er ook gedaan werd, er werd altijd veel gelachen. Dit weekend was een bevestiging dat de huidige selectie een groep is die het heel goed met elkaar kan vinden en ambitieus is. En boven de groep staat Jan de Jong die als trainer door iedereen zeer wordt gewaardeerd!

  Tijdens deze dagen werden wij gevolgd door Haaglanden Voetbal. Op de site www.haaglandenvoetbal.nl kan je per dag een verslag lezen en gisteren, woensdag 19 januari, was een verslag bij Haaglanden Voetbal TV te zien. Dat is niet alleen leuk voor de jongens, maar ook goed voor de uitstraling van de vereniging.

  De jongens moesten een deel van de reis zelf betalen. Door middel van sponsoracties wisten zij een mooi bedrag bij elkaar te sprokkelen waardoor wij een prima programma hadden. Op deze plek wil ik nogmaals het bestuur bedanken voor de bijdrage die namens de vereniging is gedaan om deze trip mogelijk te maken. Dat is zeer gewaardeerd. Het was sowieso goed om te merken dat de 3 bestuursleden die mee gingen, voorzitter Remi Smeets, penningmeester Ronald van der Burg en jeugdvoorzitter Thomas Franz, een goede klik hadden met de groep. Over en weer was er waardering voor elkaar, dat was mooi om te zien.

  De zaterdagavond werd afgesloten met een heerlijk diner, in de buitenlucht in een gezellig vol Malaga. Dat gaf na maanden van corona ellende iedereen een mentale boost.

  Gedurende de hele reis hebben wij steeds gelet op de corona maatregelen. Er is dan ook niemand ziek geworden. Daar zijn wij uiteraard ook heel blij mee.

  Al met al een ervaring om niet snel te vergeten!

  Bart Caminada
  Elftalleider Zaterdag 1