• Voor volgend seizoen is de technische staf inmiddels helemaal ingevuld. Wie zitten er in de technische staf en wat wil de technische staf eigenlijk bereiken? De komende nieuwsbrieven zullen wij de mensen uit de technische organisatie aan jullie voorstellen. Daarmee beginnen we in deze nieuwsbrief, vandaar ‘de aftrap’. We zullen de technische organisatie op hoofdlijnen beschrijven, wat we eigenlijk willen bereiken en hoe we daar invulling aan geven.

  In januari hebben we bekendgemaakt dat de technische staf voor volgend seizoen al helemaal is ingevuld en daar zijn we ontzettend blij mee. Het is gelukt om met nagenoeg dezelfde samenstelling als dit seizoen door te gaan, aangevuld met een paar nieuwe krachten. Dat is een prachtige basis om de ontwikkeling die is ingezet gezamenlijk voort te zetten en verder uit te bouwen. Het is merkbaar dat de continuïteit van de bezetting van de technische staf leidt tot rust en stabiliteit in de organisatie en in de ontwikkelingen.

  Hoofdlijn van technische organisatie

  De technische organisatie bestaat uit een technische commissie, waarin de twee bestuurders voetbalzaken en de technisch manager jeugd (zie het blauwe kader in de figuur). In het bestuur zijn twee bestuurders verantwoordelijk voor voetbalzaken, te weten een voor het heren/jongens voetbal en een voor het vrouwen/meiden voetbal. Daarmee hebben we sinds vorig seizoen de verantwoordelijkheid voor het voetbal breder belegd binnen het bestuur. Samen overleggen zij met de verantwoordelijke voor de uitvoering van de technische voetbalorganisatie, te weten de technisch manager jeugd. De technisch manager jeugd vormt samen met de verschillende hoofden opleiding het ‘technisch hart’ van de uitvoeringsorganisatie. Binnen iedere lijn zijn uiteraard vele trainers actief. In de volgende nieuwsbrieven wordt telkens een van die lijnen nader voorgesteld.

  Ontwikkelingen

  We willen al onze kinderen met veel plezier steeds beter laten voetballen. Ieder op het eigen niveau. We willen ook dat heel goede voetballers bij ons blijven en niet naar andere verenigingen gaan omdat ze denken dat je daar beter uit bent. Uitzonderingen van de supertalenten daargelaten. Om die reden willen we dan ook geleidelijk over de gehele breedte van de jeugd het niveau ophoog brengen. Dat doen we door de technische organisatie en trainersstaf beter te maken, duidelijke lijnen aan te brengen en in de doorontwikkeling samenhang aan te brengen. Het voert wat ver dat hier uitgebreid uit te leggen (daarvoor hebben we een technisch plan), maar het gaat (in hele grote stappen) van spelvreugde bij de jongste jeugd, via meer techniek bij de middengroepen naar meer tactisch inzicht bij de oudere jeugd. Uitgangspunt is dat altijd voor iedereen ergens plek is voor het eigen niveau binnen onze jeugdafdeling.

  Even voorstellen als aftrap: de technische commissie

  Waar het in deze nieuwsbrief om begon was om de technische organisatie voor te stellen, dit keer te beginnen met de technische commissie. Die bestaat uit Eppe Nieuwenhuis (bestuurder heren/jongens), Erik Pijnacker Hordijk (bestuurder vrouwen/meisjes) en Ruslan Aways (technisch manager jeugd). Zij stellen zich kort aan jullie voor.

  Eppe Nieuwenhuis, bestuurder heren/jongens

  Als derde generatie Nieuwenhuis ben ik al vanaf mijn geboorte op Graaf Willem. Ik voetbal vanaf mijn 9e (want destijds mocht je niet jonger lid worden) en mocht in 2019 mijn jubileum als 50 jarig spelend lid vieren. Ik heb van 1978 tot 1991 in het eerste gespeeld, ben jaren leider geweest en vele jaren als bestuurder actief (voorzitter jeugdcommissie, voorzitter en nu voetbalzaken). Ik ben getrouwd met Katelijne, onze 2 oudste zonen spelen nog in zaterdag 1 en zaterdag 4, onze jongste doorliep de hele jeugd en onze dochter is ook verknocht aan iemand van onze vereniging. Wat een pracht van een vereniging is dit toch! Met veel plezier proberen we vooral samen een gedegen, stabiele en steeds beter wordende voetbalorganisatie te worden, waar, zoals het bij een familie hoort, iedereen zich thuis voelt.

  Erik Pijnacker Hordijk, bestuurder vrouwen/meisjes

  Ik loop rond bij Graaf Willem sinds 2009, toen de droom van mijn toen 6-jarige dochter Cato in vervulling ging en zij op voetbal kon. En waar anders dan bij Graaf Willem? Een paar jaar later volgde jongste dochter Titia. Nu ben ik niet iemand die graag passief langs de kant staat. En zo kwam van het een het ander: van leider/coach van het eerste MO11-team ooit (nog geen tien jaar geleden) tot eerste bestuurslid met meiden- en vrouwenvoetbal in de portefeuille. Vanuit die rol draag ik graag bij aan de groei en bloei van onze geweldige vereniging als geheel. Samen met Eppe en Ruslan zijn we nu een kleine twee jaar bezig om een hechte en stabiele technische organisatie op te bouwen, waar het voetbalplezier van afstraalt.

  Ruslan Aways, technisch manager jeugd

  Mijn naam is Ruslan Aways maar ik word vaak aangesproken als Rus. Dit is mijn tweede jaar bij de club en ik moet eerlijk bekennen dat ik reuze naar mijn zin heb. Ik ben ruim 26 jaar werkzaam in de voetballerij en ik heb daarin diverse functies bekleed. Van een hoofdtrainer mini’s tot een trainer van een mannenselectie en hoofdopleidingen. Als docent KNVB en als regiomanager heb ik geleerd om anders naar het voetballen te kijken dan alleen door een technische bril. Naast mijn ervaringen op het voetbalgebied heb ik ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs en heb ik onlangs nog een master onderwijskunde behaald. Mijn ambitie is om met heel veel plezier Graaf Willem II VAC als een organisatie naast het voetbaltechnische domein ook als een leerorganisatie verder te helpen ontwikkelen. Ik ben van mening dat een leerorganisatie een aanvulling kan zijn voor het plezier dat alreeds bij de club aanwezig is en daarnaast helpt het de club en alle betrokken om verder te ontwikkelen.