• Al meteen de eerste wedstrijd van het seizoen mocht de MO17-1 aantreden tegen het beloftenteam van Sparta uit Rotterdam.

De MO17-1 kende veel nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen en was onder leiding van Ruslan al sinds begin augustus in (conditie)training. Ook had het al diverse oefenwedstrijden in de benen als voorbereiding op de competitie in de vernieuwde Hoofdklasse. En deze voorbereiding heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Na een aanvankelijk voorzichtige start waarin toch enig ontzag voor de club uit Rotterdam merkbaar was, werd deze schroom al snel afgeworpen. Binnen 10 minuten kwam Graaf Willem al op voorsprong na een goed genomen inworp die door spits Rita diep werd doorgespeeld op rechtsbuiten Smilla. Vanuit een moeilijke hoek wist zij de bal achter de tevergeefs duikende keeper van Sparta in de uiterste hoek te schieten en stond het 1-0 voor de MO17-1.

Hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij de gasten technische hoogstandjes lieten zien, maar het Graaf Willem was dat met goed teamspel op het middenveld heerste. Saskia, Anna, Jaya en Loïs waren onvermoeibaar en zaten de Spartanen onverbiddelijk op de huid. Waar Sparta niet verder kwam dan de rand van het strafschopgebied van Graaf Willem en een schot van afstand op de lat, was het de thuisploeg die vaak met verrassende diepteballen voor de keeper opdook of de ruimte creëerde om van afstand te schieten. Helaas was er net te weinig schotkracht of balcontrole om de bal in het doel te krijgen. Het feit dat Sparta in de eerste helft niet echt gevaarlijk kon worden, was ook zeker te danken aan onze sterke verdediging. Ondanks de zeer snelle spitsen hielden Lieve, Isa, Minke en Hannelore met soms stevige ingrepen goed stand. Een compliment is dan ook zeker op zijn plaats.

In de 40e minuut wist Graaf Willem de stand zelfs op 2-0 te brengen na een wederom goed samenspel. Dit keer tussen linksbuiten Anouk en Rita. De laatste krulde vanaf de rand van het strafschopgebied de bal werkelijk schitterend in de rechterbovenhoek.

In de tweede helft werd Sparta duidelijk sterker, maar wist onze verdediging, waar Ronja en Rachel voor nieuwe energie zorgden, iedere aanval af te slaan. Keepster Laila moest slechts één keer in de uiterste hoek duiken om een doelpoging onschadelijk te maken. Ook Graaf Willem zag, ondanks het inzetten van Elodie, geen kans meer het net nog en keer te raken en dus eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning.
    Aanvoerster in deze wedstrijd Saskia was na afloop heel tevreden met het toch wel enigszins onverwachte resultaat. “In de eerste plaats hebben we natuurlijk een enorm goede voorbereiding gehad. Maar vandaag maakte we het verschil niet alleen op conditioneel vlak, maar zeker ook door de enorme inzet, het elkaar positief coachen en de bereidheid om elkaar te helpen. Dit is echt een overwinning van het gehele team!” .
    Volgende week speelt MO17-1 tegen de ex-Nederlands amateurkampioen DSVP uit Pijnacker.