• Teamindeling, trainingsschema, alles wat je moet weten voor seizoen '24 - '25

  30 jun 2024
 • Beste leden, ouders en verzorgers, speelsters en spelers,

  In dit bericht informeren we jullie over de voorlopige teamindeling en het trainingsschema voor het seizoen 2024-2025. Ook doen we een oproep voor teamcoaches, trainers en teamleiders voor het nieuwe seizoen. We sluiten het bericht af met een aantal belangrijke data. Zet alvast de datum van zondag 1 september in je agenda voor de seizoensopening!

  Voorlopige teamindeling

  Zoals elk jaar rond deze tijd delen wij de voorlopige teamindeling voor de jeugdteams van Graaf Willem. De afgelopen maanden is er door trainers, hoofdtrainers, de technisch manager en de lijncoördinatoren heel hard gewerkt om de voorlopige teamindeling weer rond te krijgen. Dit is elk jaar weer een enorme uitdaging. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk evenwichtige teams te maken. Daarbij is er per speler en team in lijn met ons beleid een zorgvuldig afweging gemaakt op basis van motivatie, inzet, speelsterkte, leeftijd en waar mogelijk specifieke vriendenverzoeken.

  De teamindeling vindt met veel zorg en aandacht plaats. Het kan altijd gebeuren dat er iemand teleurgesteld is, je nieuwe teamgenoten nog niet kent, of niet de namen van vriendjes of vriendinnetje in het team ziet staan. We begrijpen dat dit best spannend kan zijn. Als ouder, verzorger helpt het als je het nieuwe team waar jouw kind in geplaatst is met een positieve blik tegemoet ziet. We doen hierbij een verzoek aan iedereen om te vertrouwen op de kennis, ervaring en het zorgvuldige proces van de technische staf van Graaf Willem. Wij hebben in elk geval vertrouwen in de nieuwe teams en kijken uit naar het nieuwe seizoen waarbij voetbalplezier in een fijn en sportief team het belangrijkste is.

  Voor enkele teams geldt dat deze nog niet helemaal zijn gevuld. Dit heeft er onder meer mee te maken dat er in bepaalde leeftijdslijnen net te veel of net te weinig speelsters/spelers zijn om nu tot een sluitende indeling in die lijnen te komen. Aan het begin van het seizoen volgen hierop nog enkele aanpassingen waarmee ook deze teams op het gewenste aantal speelsters/spelers uitkomen.

  De voorlopige teamindeling vind je hier:

  Mocht je alsnog vragen hebben over de voorlopige teamindeling, dan kun je vanaf 1 juli via de mail terecht bij de lijncoördinator (zie hieronder voor de adressen). Zij nemen de vraag in behandeling en komen er op een gepast moment op terug.

  Lijncoordinatoren

  Voorlopige teamindeling vervolg

  De periode na de zomervakantie t/m de herfstvakantie gebruiken we om eventuele correcties in de teamindeling aan te brengen. Misschien hebben we iemand over het hoofd gezien of hebben we een misser gemaakt. Dat kan. Het blijft tenslotte mensenwerk. Wijzigingen zullen we wel proberen tot een minimum te beperken.

  Vervolgens speelt een speelster of speler tot de kerst in het team zoals dat (inclusief eventuele correctie) is samengesteld. In de winterstop, en dat geldt over het algemeen eerder voor selectieteams dan voor andere teams, kan het Hoofd Opleidingen beslissen dat een aanpassing nodig is. Na de winterstop speelt iedereen in principe de rest van het seizoen uit in die teamsamenstelling.

  Foutjes

  Nogmaals, het kan natuurlijk zijn dat er iets mis is gegaan. Als een speelster/speler wel staat ingedeeld maar zij/hij geen lid meer is, stuur dan een e-mail naar ledenadm@graafwillem.nl. Als een speelster/speler niet is ingedeeld, maar was dat wel de bedoeling, neem dan contact op met de lijncoördinator van de lijn waar de speelster/speler ingedeeld moet zijn.

  Trainingsschema en start trainingen nieuwe seizoen

  Via deze link vind je het trainingsschema voor het seizoen 2024-2025. We streven er naar het schema gedurende het seizoen niet aan te (hoeven) passen. Mocht dit toch nodig zijn, dan communiceren we hierover naar de teams die het betreft, of indien nodig met een bericht in de Graaf Willem Nieuwsbrief en op de website.

  De reguliere trainingen beginnen in de week van 26 augustus. Selectieteams JO/MO-11 t/m JO19/MO20 beginnen in de week van 19 augustus. Selectieteams kunnen op aangeven van hun trainer en het Hoofd Opleidingen besluiten om nog eerder te beginnen met trainen.

  De Mini’s (1e en 2e jaars) trainen op zondagmorgen (aanvang 09.45 uur). De 2e jaars mini’s trainen daarnaast ook op de woensdagmiddag van 15.15 – 16.15 uur. Deze trainingen beginnen op zondag 25 augustus voor alle mini’s en de 2e jaars mini’s trainen vanaf 30 augustus ook op de woensdagmiddag.

  Coaches en teamleiders gevraagd

  Alle teams hebben begeleiding nodig. Bij Graaf Willem is de regel dat alle teams minimaal twee begeleiders hebben. Dat kan 1 leider en 1 trainer/coach zijn, of 2 begeleiders. Of misschien wel een begeleidend team van 5 personen. Als het er maar minimaal 2 zijn… Het is handig om de taken te verdelen over de begeleiders. Waar de één goed is in het spelletje begeleiden, is de ander weer handig in de organisatie rondom wedstrijden of team-uitjes. Vele handen maken licht werk. Het is leuk en belangrijk dat ook ouders in groten getale participeren. We zijn tenslotte een vereniging die valt of staat bij de inzet van vrijwilligers. Jullie dus!

  Als je interesse hebt in een begeleidende rol zoals coach of teamleider, meld het dan voor 10 juli aanstaande bij de lijncoördinator. Daarna kan de lijncoördinator het overzicht maken van de teamcoaches en teamleiders voor het nieuwe seizoen.

  Belangrijke data op een rijtje

  Uiterlijk woensdag 10 juli: aanmelden teambegeleiding (coach/teamleider) bij de lijncoordinator van het team waarvoor je teambegeleider wilt zijn

  Maandag 19 augustus: start trainingen selectieteams (of zoveel eerder als onderling afgesproken en/of de veldcapaciteit het toestaat).

  Zondag 1 september: seizoensopening met kennismaking nieuwe teams, ouders en verzorgers, informatie over commissies (aanmelden niet nodig). Einde ochtend/begin middag.

  Zondag 25 augustus: start mini-training

  Maandag 26 augustus: start reguliere trainingen

  Woensdag 30 augustus: start 2e jaars mini woensdagtrainingen

  Informatieavonden coaches, trainers en leiders

  • JO13 t/m JO19: dinsdag 3 september
  • Mini’s t/m JO12: woensdag 28 augustus
  • MO13 t/m MO20: donderdag 29 augustus

  Voor nu: houd de voetbal.nl app in de gaten voor poule-indelingen en programma, rust goed uit, en trap een balletje. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie.

  Namens de Commissie Voetbal en de Jeugdcommissie van Graaf Willem,
  Thomas Franz en Luc Donners