• Dinsdagavond 12 maart stond in Ridderkerk de wedstrijd tussen RVVH en Graaf Willem II VAC op het programma: 1/8e finale KNVB Beker. De thuisclub komt uit in de 4e divisie en was daarmee sterk favoriet bij de bookmakers. Desalniettemin had Graaf Willem onderweg naar deze achtste finale al meerdere 4e-divisionisten uitgeschakeld en werd zelfs de bijnaam ‘het Spakenburg van de districtsbeker’ door het AD in het leven geroepen.

    Een uitstekend veld, een goede scheidsrechter en perfect voetbalweer waren het toneel voor twee ploegen die middels een goed verzorgde opbouw tot kleine kansen kwamen in de openingsfase van de wedstrijd. Vijf minuten waarin de scherpte een beetje weg was in combinatie met toch ook gewoon simpelweg kwaliteit van de directe tegenstander resulteerden in een 2-0 ruststand.

    De tweede helft werden de ruimtes, en daarmee de kansen groter aan beide kanten. Een Bergkampiaanse aansluitingstreffer van Bob Huiskes kwam te laat voor een ultiem slotoffensief en middels een counter in de 93e minuut werd de definitieve eindstand op 3-1 bepaald.

    Leuzen als “met opgeheven hoofd” en “trots overheerst” worden mijn inziens te pas en te onpas gebruikt dus die laten we voor vandaag achterwege. Een mooie reeks was het zeker, maar nu kan de focus écht volledig op de competitie! Aanstaande zaterdag om 14:30 staat op de Roggewoning namelijk de wedstrijd tegen Full Speed op het programma, be there!! O ja, Milco vergeet je voetbalschoenen niet!