• Per 1 september dit jaar is Luc Donners gestart als onze nieuwe jeugdvoorzitter van Graaf Willem. Hij volgt daarmee Thomas Franz op die in het bestuur de portefeuille Technische Zaken op zich gaat nemen.

    Per 1 september 2023 ben ik de nieuwe jeugdvoorzitter van Graaf Willem. Eind augustus heb ik mezelf al geïntroduceerd bij de seizoen opening door de aanwezigen welkom te heten. Langs deze weg doe ik het nog een keer.

    Ik ben 47 jaar, woon in Den Haag met Josien (redactiecommissie Graaf Willem), Oscar (JO13-3) en Ties (JO10-2). Inmiddels komen we zo’n acht jaar bij Graaf Willem, waar Oscar en Ties allebei bij de mini’s zijn begonnen. Een belangrijke reden waarom het ons en ook de jongens zo goed bevalt bij Graaf Willem is omdat het een club wil zijn waar de jeugd graag komt om samen te spelen, te leren, zich te kunnen ontwikkelen en zich goed en veilig voelen. Dit vind ik de belangrijke functie en opdracht van een vereniging. En ja, daar komt ook presteren bij. Maar dat kan naar mijn mening niet zonder in de basis te zorgen dat voor dat gezamenlijke spelplezier. Dit geldt - op een net iets andere manier - wat mij betreft natuurlijk ook voor de seniorenleden. Ik heb de afgelopen jaren als teamcoach en als lijncoördinator ook steeds beter gezien wat er allemaal nodig is in een vereniging om alles te laten reilen en zeilen. Tegen de achtergrond dat het voor alle verenigingen altijd een uitdaging is om voldoende vrijwilligers te vinden, had en heb ik veel respect de groep vrijwilligers die samen met de betaalde krachten van Graaf Willem steeds weer inzetten om een  echte familievereniging te zijn en te kunnen blijven. Daarom heb ik ook de uitdaging aangenomen om jeugdvoorzitter te worden. Om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging, de lijn die door het bestuur en Thomas in het bijzonder zijn uitgezet te vervolgen en deze waar mogelijk verder te versterken.

    Vanuit mijn professionele ervaring weet ik hoe belangrijk duidelijkheid, helder beleid en goede communicatie zijn. Dat zijn drie onderwerpen waar ik als jeugdvoorzitter graag verder aan bijdraag voor alle jeugdteams. En dat doe ik gelukkig niet alleen. Want naast dat ik een ervaren bestuur tref met wie ik ga samenwerken ben ik heel blij met de enthousiaste, ervaren en betrokken leden van de jeugdcommissie (de lijncoördinatoren, een lid van de activiteitencommissie, van de toernooicommissie, van de ledenadministratie en het jeugdwedstrijdsecretariaat). Zij staan elke dag klaar voor ouders, coaches, teamleiders, spelers en voor elkaar, om te helpen, te communiceren en om samen de vereniging te laten groeien.

    Ik hoop jullie komende tijd veel te zien en te spreken op de club en spreek me dan gerust ook aan als je meer wilt weten over de mogelijkheden als vrijwilliger bij te dragen aan de club. Want samen maken we Graaf Willem.