• Onze hulpmiddelen houden mensen zelfstandig en mobiel

  25 mei 2022
 • Onze club is niet alleen afhankelijk van professionele voetbaldieren en enthousiaste vrijwilligers, maar ook van sponsoren. Van groot tot klein. Wist u dat u al een bord heeft voor minder dan 500 euro per jaar? Er zijn legio mogelijkheden. Eén van onze nieuwe ambitieuze sponsoren is Mobiliteitsplein, een prachtig jong bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelen biedt.

  Tijdens onze meest recente sponsorbijeenkomst werden sponsoren enthousiast van de voetbalvisie die de club presenteerde. Ook stelden vele nieuwe sponsoren zich voor, waaronder Mobiliteitsplein. Een prachtig jong bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelen biedt, en…. nu dus ook een ambitieuze sponsor bij onze club.

  Lees hieronder het interview met Bart Koot van Mobiliteitsplein.

  “Als Mobiliteitsplein een voetbalspeler zou zijn, zat hij waarschijnlijk geblesseerd op de bank – met één van onze eigen hulpmiddelen erbij om overeind te komen,” grapt Bart. “Vanuit de visie van ons bedrijf zijn we de ouderwetse spelverdeler, die als belangrijkste doel heeft iedereen bij het spel te betrekken. Wij verbinden de houterige, ouderwetse verdedigers met de frivole, jonge aanvallers. Iedereen heeft een plek in het team.”

  Mobiliteitsplein is de specialist in mobiliteitshulpmiddelen. Een volwaardige plaats in de samenleving voor iedereen, dat is de belangrijkste drijfveer van Bart Koot en Mobiliteitsplein, specialist in mobiliteitsmiddelen. “Geen afgetrapte rollators, maar kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelen voor iedereen die beperkt is in zijn of haar mobiliteit. Mobiliteitsplein is een net geopende winkel aan het Stuyvesantplein in Den Haag. Bart is afgestudeerd fysiotherapeut en bewegingstechnoloog. Zijn kennis en expertise zet hij graag in om mensen te helpen bij het vinden van het hulpmiddel dat het best past bij hun specifieke behoefte. “Wij streven naar een persoonlijke en langdurige match tussen mens en hulpmiddel. Onze hulpmiddelen variëren van rollators tot driewielfietsen en van krukken en wandelstokken tot elektrische rolstoelen. Al onze hulpmiddelen zijn innovatief en makkelijk in gebruik. Wij houden de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied goed te gaten, zodat we onze klanten de beste opties kunnen bieden.” Bart is naast technisch deskundig op het gebied van hulpmiddelen helaas ook ervaringsdeskundige… deels door onze vereniging.

  “Twee trainingen heb ik meegedaan op Graaf Willem, toen raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn knie en moest ik lang revalideren.” Barts korte voetballeven bij Graaf Willem is niet de enige link. Zijn familie roots liggen op het terrein van de Roggewoning. “Mijn overgrootouders hebben in de boerderij gewoond die nu op het hockeyterrein staat. De Laan van Koot is zelfs vernoemd naar mijn familie.” Bart benadrukt dat het ruim honderd jaar geleden is, maar toch… de verbintenis tussen hem, Graaf Willem en Mobiliteitsplein lijkt voorbestemd!

  Om er nog een extra schepje bovenop te doen, heeft Bart, mede door zijn nauwe vriendschapsbanden binnen de vereniging, met zijn bedrijf ervoor gezorgd dat oud-voorzitter van Graaf Willem, Frans Nieuwenhuis, met een driewielfiets ook weer zelfstandig naar de voetbal kan. “Supermooi. En wie weet een manier om alle grootouders de mogelijkheid te geven bij de kleinkinderen langs de lijn te komen kijken.” Bart benadrukt dat hij met Mobiliteitsplein niet alleen ouderen helpt, maar ook mensen die met een intensieve revalidatie bezig zijn. “Dat we mensen de vrijheid geven om zelf te bepalen waar ze heen kunnen gaan is één van de mooiste en meest waardevolle aspecten van ons werk.”

  Een uniek product bij Mobiliteitsplein is de SplitRider, een lichtgewicht, opvouwbare, elektrische rolstoel die je in twee delen kunt splitsen. Deze rolstoel is zo licht dat de meeste mensen met een mobiliteitsbeperking deze ook zelf eenvoudig kunnen optillen. “Laatst hadden we een klant die een wereldreis heeft kunnen maken dankzij onze SplitRider. Dat geeft enorme voldoening.”

  Hoewel Mobiliteitsplein een gloednieuwe winkel in Den Haag is, zijn Barts werkzaamheden in de wereld van de hulpmiddelen dat niet. Bart startte enkele jaren geleden al met e-Ability BV, een importeur van kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelen. De producten van e-Ability zijn beschikbaar in zorgwinkels en andere verkooppunten door heel Nederland en België. In coronatijd heeft hij de stap genomen ook een winkel voor consumenten te openen: Mobiliteitsplein. “Het voelt goed om met mijn eigen klanten het gesprek aan te kunnen gaan. We zijn pas net begonnen, de verf op de gevel is nog aan het drogen. De winkel richt zich vooral op Den Haag en omgeving, maar we ontvangen klanten uit het hele land.”

  “Als Mobiliteitsplein een voetbalspeler zou zijn, zaten we waarschijnlijk geblesseerd op de bank” grapt Bart. “Vanuit de visie van ons bedrijf zijn we de ouderwetse spelverdeler, die als belangrijkste doel heeft iedereen bij het spel te betrekken. Wij verbinden de houterige, ouderwetse verdedigers met de frivole, jonge aanvallers. Iedereen heeft een plek in het team.” Ook hierin klinkt de natuurlijke verbintenis tussen Graaf Willem en het Mobiliteitsplein terug!

  Meer weten over Mobiliteitsplein?
  Kijk op www.mobiliteitsplein.nl, bel 070 21 73 666 of ga eens langs bij Stuyvesantplein 55 in Den Haag

  Ook sponsor worden?
  mail sponsorcommissie@graafwillem.nl of bel Rolien van Groeningen 06 23 58 65 95