• Op weg naar Nootdorp overwoog ik of ik ook dit keer een broodje bal zou nemen in de rust. Ik besloot tot een gewaagde variatie: ik zou het broodje bal voor aanvang van de wedstrijd nemen. Gewaagd. Zeker, maar ik durfde het aan. Niet met mayonaise natuurlijk, maar met mosterd. Voor het contrast met de vette bal. # Broodje bal.

    Ik kan er nog een uur over doorgaan over dat broodje. Hoe ik hem precies hebben wil, de presentatie, etc. maar er is ook een einde aan het geduld van de lezer en dat respecteer ik. Dus dan maar naar de wedstrijd op deze broeierige, dampige hete zaterdagmiddag. Voor aanvang had trainer Arjan z’n spelers aangegeven dat hij hoog druk wilde zetten. Dus buitenspelers aan de buitenkant en twee middenvelders die samen met de spits voor druk op het centrum zouden zorgen. En zo geschiedde ook. In deze formatie begon Pele in de spits en Jack op de linkerkant. Die werd direct veel gezocht. Mooi was het ook om te zien dat Pele en hij vaak van positie wisselde. Bij 1 van die acties verlengde Pele de bal met een subtiele voetbeweging op de langszij stormende Jack. Die draaide op de achterlijn en zag Luuk vrij op de kop staan. “Boem” en 0-1 op het scoreboord. Niet lang daarna was het Jack die over 20 meter een boogbal verstuurde omdat hij Pele op de kop van de cirkel zag aflopen. Schitterende pass. Pele liep tussen twee verdedigers en zonder de bal te raken liet hij die eerst stuiten om het leer vervolgens met links in het goal te werken. 0-2 inmiddels. Vrij snel hierna was het Pele die, naar links uitgeweken, de bal hoog voor de goal bracht waar de eenzaam vrijstaande Joe de bal rustig in het doel volleyde. De goede verstaander snapt het: 0-3.

    Hierna brak een wat chaotische fase aan voor de Graaf. Billy werd als rechtsachter een paar keer voorbij gespeeld waarna de tegenstander een min of meer vrije doortocht werd geboden. Dat hier niet uit gescoord werd, mag een klein wonder heten. Maar toch wil ik hier even stil staan bij twee nieuwe spelers, nl Billy en Joe. Het lijken twee behoorlijke levensgenieters te zijn en je kan ook zeker lachen met dit duo. Maar het zijn ook gasten die met ziel en zaligheid voor hun team knokken. Zo maakte Billy een sliding op een speler in de 16 waar hij goed mee weg kwam. Slim was het misschien niet, maar het getuigde wel van grote inzet en passie. En Joe klapte er elke keer hard op in de voorhoede. Zo veroverde hij ook menig bal en hij bleek bovendien een goede voorzet in huis te hebben. Maar door met de wedstrijd. Want, waar was ik ook weer? O, ja de vierde goal. Jack was op avontuur gegaan en werd daarbij gehaakt precies in de 16. Niet zo handig en dus: penalty. Die nam hij zelf niet al te ingewikkeld nl links, half hoog en dus 0-4. De tijdelijke chaos in de verdediging was inmiddels voorbij en de heren van de grafelijke formatie hadden de zaak wat beter op orde. De tegenstander probeerde nog wel gevaarlijk te worden in de omschakeling, maar Faysel liep de ruimtes telkens goed dicht en zo kwam de bal weer eens voor de voeten van de vrijstaande Joe. Niet verstandig vanuit het oogpunt van de tegenstander, want als Joe kan schieten dan doet hij dat ook. Zo ook dit keer en de keeper van Nootdorp zag er daarbij grappig uit op z’n verkeerde been en zo konden we met 0-5 gaan rusten.

    Snel naar de kraan gelopen om de waterflessen te vullen. Mijn hemel, wat een hitte! De mussen vielen zowat van de daken. Nog een broodje bal was, ook gezien het weer, wat veel van het goede. Maar dorst had ik wel. Gelukkig kwam op dat moment Ed met een ijskoud flesje Spa aanzetten. En daar waren de twee teams alweer op volle oorlogssterkte op het kunstgras. De bekwaam fluitende scheidsrechter gaf het signaal en de voorstelling kon weer een aanvang nemen. De Graaf deed het nu iets rustiger aan. Zo kreeg de tegenstander ook de kans wat naar voren te komen. Maar echt gevaarlijk werden ze toch niet. Rachid was in het veld gekomen voor de geblesseerde Joe en Camiel was al voor Sander ingevallen. Die begon z’n stempel op het middenveld te drukken. Nu werd ook wat vaker de rechterkant gezocht en Rachid kon zodoende een paar keer het strafschopgebied binnen dringen. Bij 1 van die acties slalomde hij langs drie spelers om de bal van dichtbij in het goal te werken: 0-6. De tegenstander leek vrij moedeloos te worden. Zeker toen Lucas de doorlopende Camiel van zo’n 35 meter met een prachtige pass bediende in de 16 van de Nootdorpers. Met een simpele voetbeweging passeerde laatstgenoemde de onfortuinlijke keeper: 0-7. Hierna was het nog Rachid die Jack vrij zette voor de goal: 0-8 en Luuk Jansen die met een majestueuze voorzet de vrijstaande Luuk bediende: 0-9. Tja. Wat moet je ervan zeggen? Spannend is anders. Ik zeg het maar eerlijk.
    Maar dat zal niet altijd zo zijn, heren. Toch lekker dit. Daarna ging iedereen naar het huis van Ed voor een teambespreking met pizza en bier. Het leven kan soms goed zijn.