€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Woensdag 16 oktober. Alle trainingen van de MO en JO O8,O9,O10,O11 en O12 gaan vandaag niet door. Dit in verband met een train de trainers moment voor alle GW onderbouwtrainers.Bardiensten vervallen,
Kijk hier voor de aanpassing trainingherfstvakantie

SKVGW 555x295

Graaf Willem steeds duurzamer

bekers 555x295Graaf Willem gooit per jaar 20.000 bekertjes minder weg. Hoe?

Even voor het beeld. Per jaar gebruikt Graaf Willem tussen de 40 en 50 duizend plastic bekertjes per seizoen om limonade en thee in te schenken in de rust van wedstrijden en na de trainingen van de O8 t/m O12 teams. Deze bekertjes verdwijnen, na gebruik,  allemaal in de vuilnisbak.
Desiree, de vrijwilligster die iedere maandag de bar voor haar rekening neemt, kwam op het vrij simpele idee om na de trainingen hard plastic bekers te gebruiken en die dan na gebruik af te wassen in de machine, wat alleen een beetje heet water en stroom kost. 
Voor een bedrag van € 20 werden bekers aangeschaft en sindsdien gebruiken we deze doordeweeks na de trainingen. Op zaterdagen blijven we weggooibekertjes gebruiken, omdat alleen al het terugbrengen van gebruikte limonadekannen vaak al te veel gevraagd is en er de laatste jaren wel 30 kannen van Slimpie (die we hadden gekregen van de producent) gewoon zijn verdwenen. Het scheelt op jaarbasis ruim 20.000 bekers, dus kosten en we produceren minder afval. Een echte win-win situatie.
Ook ideeën die met duurzaamheid te maken hebben, die praktisch haalbaar zijn en geen meerkosten met zich meebrengen. Schroom niet dat te delen. Kunnen we het er over hebben.
En oh ja. De club schenkt per seizoen voor een bedrag van € 3000,00 aan limonade en thee weg.

Gerard Houwaard, bar-en andere zaken