€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Maandag 16 september. 

We gaan gewoon trainen, wetende dat velen een dagje vrij zijn.

 

 

 

 

 

SKVGW 555x295

Uit de meidenlijn

Meidenvoetbal 1110x595In dit artikel twee berichten voor de ouders en de speelsters, één leuk bericht en één minder positief. 

Ik begin met het minder positieve: wij zien de laatste weken bij sommige teams dat meisjes én ouders er een handje van hebben om op het allerlaatste moment af te zeggen, waardoor teams opeens incompleet blijken en teamleiding en coaches in grote problemen worden gebracht. We willen vanuit de clubleiding graag nog een keer benadrukken dat voetbal een teamsport is, binnen en buiten het veld. Iedereen, en dat geldt ook voor de ouders, weet dat je voor een wedstrijd minstens 13 speelsters nodig hebt. Op papier hebben we in bijna alle teams 15 speelsters en soms meer. Dan zou je dus altijd genoeg speelsters moeten hebben om een wedstrijd te kunnen spelen. Dat blijkt in de praktijk veel te vaak niet het geval. Helaas kampen we met veel hardnekkige blessures. Daar is niets aan te doen.
Maar we zien ook dat voor speelsters vaak veel te gemakkelijk en vaak ook nog op het laatste moment wordt afgezegd. Daarmee benadelen ze hun eigen team, want het is niet leuk om met 10 of 11 speelsters een wedstrijd te moeten spelen. Langs deze weg wil ik een dringend beroep doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders. Voor teamleiders is het een weinig dankbare taak om hun eigen teamouders hierop aan te moeten spreken. We hebben met zijn allen aan het begin van het seizoen duidelijke afspraken gemaakt: je zegt niet af zonder goede reden en als je moet afzeggen doe je dat, behoudens plotselinge ziekte of blessure, uiterlijk op de woensdag voor de wedstrijd.
Graag wil ik alle ouders nog eens aan deze afspraak herinneren, in het belang van het team en hun eigen kinderen. Het is niet leuk dit te moeten doen, maar we bespeuren een tendens die we nog niet eerder hebben gezien. Als dit zo doorgaat, is er een groot risico dat we na de winterstop een van de oudere teams uit de competitie moeten halen, waardoor een team gaat ontstaan met meer dan 25 speelsters. Dat is wel het laatste wat wij willen, maar het is een serieuze optie. We gaan hierover binnenkort binnen de teams het gesprek hierover aan.

En dan het leuke nieuws: op 28 december, de vrijdagmiddag na Kerst, organiseren we weer het traditionele Gravinnen Indoor Kersttoernooi. Al jarenlang is dit een van de gezelligste evenementen van de club. We hopen dat weer zoveel mogelijk meisjes van alle leeftijden meedoen. En deze keer ook leden uit de vrouwenteams. We willen het toernooi gaan splitsen in een deel voor de jongere jeugd  en een deel voor de oudere jeugd en de vrouwen. Nader informatie volgt binnenkort via de teamleiders, maar willen jullie alvast de middag van 28 december reserveren...