€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Kijk hier voor de aanpassing trainingherfstvakantie

SKVGW 555x295

Van de zondagselectie

rkdeo toernooiOp 15 augustus is de zondagselectie van Graaf Willem weer begonnen met trainen onder leiding van hoofdtrainer Martin Abbenhuis en trainer van het tweede, Rick Rijkers Meinen. In totaal bestaat de selectie dit seizoen uit 34 spelers. Dit zijn voor het grootste deel voetballers die al jarenlang bij Graaf Willem actief zijn, aangevuld met spelers die in het verleden voor de selectieteams uitkwamen en dit jaar weer hun rentree maken. Slechts één van de 34 spelers speelt dit seizoen voor het eerst op de Roggewoning. Het eerste begon boven verwachting door als derdeklasser een toernooi met verder alleen maar tweedeklassers te winnen.

Selectie maakt zich op voor eerste competitiewedstrijden

Zowel RKDEO 1 (3-2) als HVV 1 (2-0) waren niet opgewassen tegen de ploeg van Martin Abbenhuis. HaaglandenVoetbal schreef er de volgende twee artikelen over:

1. RKDEO op eigen toernooi onderuit Graaf Willem II-VAC
2. RKDEO toernooi: Graaf Willem II-VAC verrassende winnaar

Na deze goede oefencampagne werd afgelopen zondag de eerste bekerwedstrijd helaas met 3-1 verloren van derdeklasser SV DONK. Een veldoverwicht in de eerste helft kon niet in goals worden omgezet, terwijl DONK aan één vrije trap genoeg had om op voorsprong te komen. Een rode kaart vlak voor rust aan GW-zijde en twee snelle goals van DONK na rust beslisten de wedstrijd. Joep Breimer schoot nog wel een penalty binnen tegen de nieuwe ploeg van de voormalige hoofdtrainer van Graaf Willem, Rob Gieben.

Het tweede had een minder goede oefencampagne door de enige oefenwedstrijd met 2-2 gelijk te spelen tegen het tweede van SV Donk, maar won dan wel weer de eerste bekerwedstrijd met 6-2. Het tweede is daardoor de trotse koploper in hun bekerpoule!

Uitslagen van Graaf Willem 1 & 2 + resterend programma tot competitiestart:
24-8 GWII-VAC Zon 1 - RKDEO 1 3-2 (oefen)
27-8 GWII-VAC Zon 1 - HVV 1 2-0 (oefen)
03-9 SV DONK 1 - GWII-VAC Zon 1  3-1 (beker)
10-9 GWII-VAC Zon 1  - HDV 1 (beker)
17-9 Kickers’69 1 - GWII-VAC Zon 1  (beker)

27-8 GWII-VAC Zon 2  - SV DONK 2 2-2 (oefen)
03-9 SV REMO 2 - GWII-VAC Zon 2  2-6 (beker)
10-9 GWII-VAC Zon 2  - HVV 4 (beker)
17-9 Voorschoten ’97 2 - GWII-VAC Zon 2  (beker)

Op de vernieuwde app en site van Voetbal.nl  kunt u beide teams ook als ‘favoriet’ toevoegen en zo de uitslagen en standen volgen. Het eerste is Zondag 1, het tweede is Zondag 3. Dat zit zo:

Een paar jaar geleden startte er op Graaf Willem een vriendenteam met een hoop spelers die niet in het eerste elftal zouden misstaan. Ze begonnen als Zondag 3. Vanwege drie promoties op rij (!) en een degradatie van het tweede elftal, gaan ze sinds dit seizoen door het leven als Zondag 2. Wilt u op de hoogte blijven van de prestaties van het 3e (Zondag 2), ze hebben een eigen Facebookpagina die actief wordt bijgehouden met zowel voetbalgerelateerde zaken als de spelers van het 3e in blote bast.

Link 

De eerste competitiewedstrijden van zowel Zondag 1, Zondag 2 als Zondag 3 zijn op zondag 24 september. Alle drie de teams spelen dan een uitwedstrijd, respectievelijk tegen Full Speed 1, FC Boshuizen 2 en Kickers ’69 2.

Kom vooral eens kijken.

Erik Elias