€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Dinsdag 22 januari. Alle trainingen zijn afgelast. Het is te gevaarlijk om te fietsen naar Graaf Willem en de velden zijn besneeuwd en/of bevroren. 

SKVGW 555x295

Voorlopige jeugdteamindelingen seizoen II

banner04Beste spelers en ouders,

 Hierbij de 2e voorlopige teamindeling voor het dit seizoen:

• De KNVB brengt dit seizoen veranderingen door.


De grootste wijzigingen dit seizoen zijn het 6 tegen 6 voetbal op een kwart veld voor de leeftijdsgroep JO10 en het 8 tegen 8 voetbal op een half veld voor de JO11 en JO12 groep.Meer informatie hierover is te lezen op de site van de KNVB via de linkjes hier onder:

De lijncoördinatoren hebben samen met de Hoofd Jeugdopleidingen - met input van trainers en leiders, maar ook met wensen van kinderen en ouders - hun best gedaan de puzzel nog passender te krijgen. Dat heeft geresulteerd in deze 2e voorlopige teamindeling. De indeling is een voorlopige en deze status behoudt de indeling net als vorig jaar gedurende de periode tot aan herfstvakantie. Daarna volgt de definitieve teamindeling. Als je meer wilt weten over de manier van indelen, dan kan je dat teruglezen op pagina 25 van het Technisch Jeugdbeleidsplan. Technisch JeugdbeleidsplanEen aantal belangrijke aandachtspunten:

 • We gebruiken ieder seizoen de periode t/m de herfstvakantie om teams waar nodig aan te passen, opdat spelers zo veel als mogelijk op het juiste niveau en in het juiste team komen te spelen. Voor alle teams geldt dat er nog tot de herfstvakantie kan worden geschoven. Tot die tijd zullen we binnen de selecties ook spreken van "selecties" en heeft de het Hoofd Jeugdopleidingen de bevoegdheid om wekelijks de samenstelling van de teams aan te passen. Daarbij zullen zij goed voor ogen houden dat plezier in het voetbal van groot belang is. Dat wij hierbij soms kinderen moeten teleurstellen is een gegeven. Dat proberen wij zoveel mogelijk te beperken. Dit blijft altijd lastig.
 • Nogmaals: De indeling is een voorlopige tot aan herfstvakantie. Daarna volgt de definitieve teamindeling.
 • We hebben zoveel mogelijk ingedeeld op basis van voetbalkwaliteiten en beleving. Waar mogelijk hebben we ook rekening gehouden met vriendjes en andere voorkeuren
 • Let op! Voor volgend seizoen geldt ook weer dat spelers van wie de contributie niet tijdig wordt betaald niet worden ingedeeld. De uiterste betalingsdatum voor de contributie voor komend seizoen is 01 september 2018.
 • Onderbouw: Helaas is het niet mogelijk zoals eerder aangegeven de teams op http://www.graafwillem.nl/teams/jeugd te publiceren. Dit heeft te maken met de nieuwe privacy wetgeving, hierdoor zijn de namen van de meeste spelers afgeschermd in voetbal.nl en sportlink. De Graaf Willem website gebruikt deze sites om een koppeling te maken voor de publicatie van teams/spelers, met als gevolg dat in plaats van de naam van de speler er afgeschermd komt te staan. Daarom zijn we genoodzaakt om in bijgaand bestand dowload voorlopige selectieteams onderbouw voor de bekercompetitie de indelingen voor de komende 3 wedstrijden te publiceren voor de selectieteams in de Onderbouw. Mocht er tussentijds iets hierin wijzigen hoor je dat persoonlijk. Op 18 september zal er een update volgen, mochten er binnen de teams wijzigingen voordoen.

De hobbels bij de indelingen


Mensen maken fouten, en als wij daarop gewezen worden zullen wij ze snel herstellen! Hieronder een opsomming van vaak voorkomende ongevallen en de oplossing.

 • Wel ingedeeld, geen lid (meer)


  Het kan zijn dat je naam op de lijst staat terwijl je al opgezegd hebt. Hoewel de opzegging per 31 mei binnen had moeten zijn, kan er iets tussendoor geglipt zijn. Even melden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we halen je uit de indeling. Alleen een overschrijving naar een andere club is geen opzegging en is niet voldoende! De penningmeester doet nog een laatste check op de indelingen en bepaalt of spelers niet ingedeeld hadden mogen worden ivm niet betaalde contributie. Mocht hier nog iets uitkomen dan worden de ouders van de betreffende speler geïnformeerd.
 • Wel lid, niet ingedeeld 


  Heb je afgelopen seizoen al gespeeld en ontbreekt je naam, dan kan het zijn dat je niet goed geregistreerd bent in onze ledenadministratie of geen contributie hebt betaald over afgelopen seizoen. In het laatste geval geldt: Niet betalen = niet spelen!

Neem contact op met je lijncoördinator als je ziet dat er iets niet in orde is:

 • 

MO: Erik Pijnacker Hordijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO18/19: René Willemsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO16/17: Patrick Vrolijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 
JO14/15: Bart Kusters, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO12/13: Laurence Gill, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO10/11: Jeffrey van Overeem, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 
JO08/09: Peter Haalboom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO07: Gerard Houwaard, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TeambegeleidingHet is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Een leider (teammanager) en een coach (voetballeraar). In de jeugdopleiding van Graaf Willem is winnen geen doel, maar een gevolg. Een speler die graag wil winnen, dat is positief. Maar voor een jeugdtrainer/coach mag winnen nooit het hoogste doel zijn. Zijn belangrijkste taak is individuele spelers beter maken. 

Graaf Willem stelt de individuele opleiding van spelers centraal en zoekt naar voetballeraren die oog hebben voor de ontwikkeling van spelers en hen aanvallend voetbal willen leren. Aanval op het doel van de tegenstander is het doel bij balbezit en aanval op de bal is het doel bij balverlies.

Leiders


Leiders zijn absoluut noodzakelijk voor de begeleiding van de teams. Ook bij de teams met een vaste coach. Het is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Dat kan zijn een coach samen met een leider. Of 2 leiders. Dat heeft alleen maar voordelen. De leiders zorgen voor kinderen (sociaal), team- en groepsproces (en clubgeest). Is een luisterend oor voor de spelers en de ouders. Zij regelen de eventuele teamuitjes van het team en zorgen voor alle logistieke taken rond het team tijdens het voetbalseizoen. Leiders zijn tevens het aanspreekpunt voor de lijncoördinatoren.
We zoeken voor veel teams nog leiders. Meld je svp aan bij de Lijncoördinator van het team dat je wil leiden/managen. Coaches


Coaches zijn verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel van de begeleiding van het team. Zij zijn het aanspreekpunt voor de Hoofd Jeugdopleidingen. De coach bepaalt op aangeven van de Hoofd Jeugdopleidingen de opstelling en doet de coaching voor, tijdens en na de wedstrijd. Hij heeft contact met de veldtrainer en Hoofd Jeugdopleidingen over het voetballen van het team.


We zoeken voor veel teams ook nog coaches. Meld je svp aan bij het Hoofd Jeugdopleidingen van het team dat je wilt coachen volgens (pagina 7 e.v.) het technisch Jeugdbeleidsplan. Mailen kan via de voetbalcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Voor de leiders en de coaches heeft Graaf Willem de handige online tool Talento (http://www.talentovoetbal.nl/) beschikbaar (ook als app te dowloaden) die wordt ingezet om "je" spelers te kunnen mailen (CRM) en als Spelervolgsysteem (maken van de opstellingen en het bijhouden van wedstrijdstatistieken, zoals wissels, doelpunten voor en tegen. Eigen Excel-spreadsheet is niet nodig!). Vraag als leider en/of coach een inlog aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer informatie over de taken en activiteiten van een leider en coach vind je ook op de website:
 

De start van het nieuwe seizoenTrainingen

Het voorlopige trainingsschema staat op de vaste plaats: Graafwillem.nl -> voetbalinfo -> Jeugdvoetbal -> Jeugdtrainingen.

Beker en competitie

De bekercompetitie start op 1 september 2018 en de competitiewedstrijden beginnen vanaf 22 september 2018. Zie bericht KNVB via de link: www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/15636/speeldagenkalender-west-2018/19

Hoofd Jeugdopleidingen per lijn voor seizoen 2018-2019: 

Voor de volledigheid het overzicht van de Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) per lijn voor het komende seizoen. Heb je vragen over de teamindeling dan die stellen aan de lijncoördinator en niet aan de Technisch manager: • Keepers: Ron Meuwese: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Meiden: Erik Ausma:, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO06,7: vacature: technisch Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Onderbouw: JO08,9,10,11,12: Rick Rijkers Meinen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Middenbouw: JO13,14,15: Martin Abbenhuis t/m september, zie hieronder*: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bovenbouw: JO16,17,18,19: Martin Abbenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Martin Abbenhuis is in de zomervakantie gevraagd door zijn oude club Kranenburg om het eerste te doen. Dat speelt op zaterdag en zij trainen op dinsdag en donderdag. Hierdoor kan hij zijn dubbele functie niet volledig invullen zoals wij dat met elkaar wensen. Hij zal er niet zijn op dinsdag, donderdag en vrijwel niet op zaterdag. Hij is er wel op maandag, woensdag en vrijdag. Voor de dinsdag en de donderdag nemen Ruud Bierens en Eric Ausma zijn rol a.i. over. Wij zoeken derhalve naar een Hoofd Jeugdopleidingen voor de middenbouw jongens.


Commissie Voetbalzaken

De commissie voetbalzaken is na de HJO's eindverantwoordelijk voor het "voetbal" op Graaf Willem, zoals het met uw hulp realiseren van voldoende trainers, ouderondersteuners en coaches. Wilt u keepers of juist een team training geven, daarbij ondersteunen en/of coachen of hebt u andere vragen of opmerkingen die u niet kunt stellen aan de betreffende HJO per lijn dan kunt u deze stellen aan ons via het algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot


We staan altijd open voor suggesties om onze aanpak en communicatie te verbeteren. Heb je een idee, neem dan contact met ons door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De jeugdcommissie