€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Woensdag 20 februari is er géén keeperstraining.

SKVGW 555x295

Eerste Paul Schoonhoven Memorial Toernooi

Paul Schoohoven 555x295Afgelopen zondag werd het eerste Paul Schoonhoven Memorial Toernooi georganiseerd op Graaf Willem. Voor degenen die hem niet kennen, Paul Schoonhoven was een fantastische, bijzondere en liefdevolle kerel en een echt voetbaldier. In zijn Utrechtse jeugdjaren voetbalde hij met grootheden als John van Loen, Marco van Basten (rara wie van de twee is beter?) en Gerald Vanenburg. Via allerlei omzwervingen kwam hij uiteindelijk met zijn lieve Wendy in Den Haag terecht en gingen zijn geweldige jongens Mees en Tos bij Graaf Willem in de mini’s voetballen.

 Paul Schoohoven Memorial 1  Paul Schoohoven Memorial 2  Paul Schoohoven Memorial 3  
Mees en Tos bleken het voetballen niet van een vreemde te hebben en verkasten uiteindelijk (via ADO) naar Quick. Ondertussen bleef Paul betrokken bij Graaf Willem door het trainen van heel veel mini’s, andere teams waaronder ook de huidige B4 toen nog D4 en C5. Maar hij bleef ook voetballen, hij viel in bij Graaf Willem in (veteranen) teams en voetbalde op donderdag met zijn vrienden bij SVC en hij dook vaak op in het team van zijn neef.
Helaas is deze kanjer van een vent of zoals iemand zei ‘vrije geest’ ons twee jaar geleden plotsklaps ontvallen. De ongelofelijke leegte en stilte voelen de familie, vrienden, maar bovenal Tos, Mees en Wendy dagelijks.
 Tijd dus voor een mooie herdenking voor Paul en hoe kan dat beter dan een toernooi te organiseren met allerlei teams waar hij op de een of andere manier bij betrokken was. Zo kwam het dat de teams die meededen een mooi mix waren van jong en oud, van supergoed tot volledige inzet en ga zo maar door. 
Het werd een schitterend toernooi met meer dan honderd spelers, familieleden, vrienden en belangstellenden. Paul zorgde zelf vanaf zijn wolk voor een wolkeloze hemel, zodat hij goed zicht had op Graaf Willem. De gevleugelde uitspraken van Paul: dat is mooi voetbal, we doen het met z’n allen, tik tik tik en alles uit de kast waren volledig van toepassing op het toernooi.
 De finale van het toernooi was WK-waardig en ging tussen Quick B1 en Familie Schoonhoven en na een zinderende wedstrijd, trouwens foutloos gefloten, kwam het op penalty’s aan. Uiteindelijk kon de familie Schoonhoven de wisselbeker in ontvangst nemen en Paul nog trotser dan hij al is op ze maken. Bij de uitreiking maakten de vrienden van Paul van SVC bekend dat zij het toernooi volgend jaar organiseren.
De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue verzorgd door Gerard en daar werden ook de mooie verhalen over Paul soms in speeches soms onderling opgehaald en verteld, want ook het missen doen we met z’n allen.
Kortom het was een fantastische dag ter herinnering aan een buitengewoon mens. En het mooiste van deze dag was het zien genieten van Wendy, Mees en Tos.
 
Carlo (mede namens Marco, Rubert, Frank en Jacco)
 Ps. Er werd deze dag ook gecollecteerd voor het Fonds Gehandicaptensport, omdat Paul dat een belangrijk goed doel vond. We mochten 250 Euro doneren. Als u dit ook een mooi doel vindt doneer dan op ABN AMRO: NL17ABNA0519530896 T.N.V Fonds Gehandicaptensport