€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Woensdag 20 februari is er géén keeperstraining.

SKVGW 555x295

Voorlopige jeugdteamindelingen seizoen 18/19

banner04Beste spelers en ouders,

 Het slotakkoord van elk seizoen is de voorlopige teamindeling voor het volgende seizoen:
download voorlopige teamindeling (4/7 nu inclusief de meiden)
• De KNVB brengt komend seizoen veranderingen door.


De grootste wijzigingen dit seizoen zijn het 6 tegen 6 voetbal op een kwart veld voor de leeftijdsgroep JO10 en het 8 tegen 8 voetbal op een half veld voor de JO11 en JO12 groep.Meer informatie hierover is te lezen op de site van de KNVB via de linkjes hier onder:

De lijncoördinatoren hebben samen met de Technisch Managers - met input van trainers en leiders, maar ook met wensen van kinderen en ouders - hun best gedaan de puzzel weer passend te krijgen. Dat heeft geresulteerd in deze voorlopige teamindeling (4/7 nu inclusief de meiden). De indeling is een voorlopige en deze status behoudt de indeling net als vorig jaar gedurende de periode tot aan herfstvakantie. Daarna volgt de definitieve teamindeling. Als je meer wilt weten over de manier van indelen, dan kan je dat teruglezen op pagina 25 van het Technisch Jeugdbeleidsplan. Technisch JeugdbeleidsplanEen aantal belangrijke aandachtspunten:

 • We gebruiken ieder seizoen de periode t/m de herfstvakantie om teams waar nodig aan te passen, opdat spelers zo veel als mogelijk op het juiste niveau en in het juiste team komen te spelen. Voor alle teams geldt dat er nog tot de herfstvakantie kan worden geschoven. Tot die tijd zullen we binnen de selecties ook spreken van "selecties" en heeft de Technisch Manager de bevoegdheid om wekelijks de samenstelling van de teams aan te passen. Daarbij zullen zij goed voor ogen houden dat plezier in het voetbal van groot belang is. Dat wij hierbij soms kinderen moeten teleurstellen is een gegeven. Dat proberen wij zoveel mogelijk te beperken. Dit blijft altijd lastig.
 • Nogmaals: De indeling is een voorlopige tot aan herfstvakantie. Daarna volgt de definitieve teamindeling.
 • We hebben zoveel mogelijk ingedeeld op basis van voetbalkwaliteiten en beleving. Waar mogelijk hebben we ook rekening gehouden met vriendjes en andere voorkeuren
 • Let op! Voor volgend seizoen geldt ook weer dat spelers van wie de contributie niet tijdig wordt betaald niet worden ingedeeld. De uiterste betalingsdatum voor de contributie voor komend seizoen is 01 september 2018.

Specifieke mededelingen per lijn:

Meisjes (MO)

 • Wij hebben op dit moment 12 meisjes ingedeeld in MO15-3. Wij verwachten nog een enkele nieuwe aanmelding, maar vooralsnog betekent dit dat bij toerbeurt meisjes uit MO15-2 zullen invallen bij MO15-3. Ook in de MO13-lijn verwachten we nog een paar aanmeldingen. De selectie voor MO13-1 zal nog worden uitgebreid. In de andere lijnen zijn de teams goed gevuld.

JO08/09

 • De indeling is klaar maar sommige spelers zullen nog in een ander team worden ingedeeld. Er komt ook een klein aantal nieuwe leden bij.  Ook tijdens de voorrondes van het bekertoernooi kunnen nog wijzigingen worden doorgevoerd.

JO10/11

 • De teams zijn klaar, voor het grootste deel, maar het kan nog gebeuren dat enkele spelers bij de start van het voetbalseizoen in een ander team worden geplaatst. Bijvoorbeeld als blijkt dat nieuwelingen te hoog of te laag zijn ingedeeld. Eventuele wijzigingen zullen uiteraard in goed overleg plaatsvinden.

JO12/13

 • We hebben in deze lijn 11 teams. In de JO12 twee selectie- en vier niet-selectie teams. In de JO13 twee selectie teams en drie niet-selectieteams. JO12-1, JO12-2, JO13-1 en JO13-2 teams worden voorlopig gepubliceerd als JO12 selectie en JO13 selectie. De teamindeling van de selectieteams wordt bij de start van de bekercompetitie bekend gemaakt. De Technisch manager is verantwoordelijk voor de uiteindelijke indeling van de selectieteams. Ten aanzien van de keepers zal er ook gekeken moeten worden welke keeper het beste past bij een team. De keeperstrainer zal hierbij adviseren. Niet alle teams hebben voldoende spelers. Dit proberen wij voor de start van de competitie in orde te maken.

JO14/15

 • We hebben in deze lijn volgend seizoen 8 teams. In de JO14 twee selectie en twee niet-selectie teams. Hetzelfde in de JO15. De Technisch manager heeft nog keuzes te maken in de JO14 selectieteams, JO14-1 en JO14-2 worden voor nu gepubliceerd als JO14-sel. De teamindeling JO14-sel wordt bij de start van de bekercompetitie bekendgemaakt. Maar voor alle teams geldt dat er nog tot de herfstvakantie kan worden geschoven, ook omdat nog niet alle teams voldoende spelers hebben.

JO16/17

 • Deze lijn bestaat komend voetbaljaar uit 7 teams. In de JO16 twee selectie en twee niet-selectie teams. De Technisch manager heeft hier ook nog enkele keuzes te maken in de JO16-1 en in de JO16-2. Deze teams worden voor nu gepubliceerd als JO16-sel. De teamindeling JO16-sel wordt bij de start van de bekercompetitie bekend gemaakt. In de JO17 hebben we 3 teams waarvan de JO17-1 een selectieteam is.

JO18/19

 • JO19 bestaat uit twee teams. De A-selectie wordt voornamelijk gevormd door jongens uit de huidige JO19-1 en JO17-1 teams. Het JO19-2 zal voornamelijk bestaan uit eerstejaars..

De hobbels bij de indelingen


Mensen maken fouten, en als wij daarop gewezen worden zullen wij ze snel herstellen! Hieronder een opsomming van vaak voorkomende ongevallen en de oplossing.

 • Wel ingedeeld, geen lid (meer)


  Het kan zijn dat je naam op de lijst staat terwijl je al opgezegd hebt. Hoewel de opzegging per 31 mei binnen had moeten zijn, kan er iets tussendoor geglipt zijn. Even melden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we halen je uit de indeling. Alleen een overschrijving naar een andere club is geen opzegging en is niet voldoende! De penningmeester doet nog een laatste check op de indelingen en bepaalt of spelers niet ingedeeld hadden mogen worden ivm niet betaalde contributie. Mocht hier nog iets uitkomen dan worden de ouders van de betreffende speler geïnformeerd.
 • Wel lid, niet ingedeeld 


  Heb je afgelopen seizoen al gespeeld en ontbreekt je naam, dan kan het zijn dat je niet goed geregistreerd bent in onze ledenadministratie of geen contributie hebt betaald over afgelopen seizoen. In het laatste geval geldt: Niet betalen = niet spelen!

Neem contact op met je lijncoördinator als je ziet dat er iets niet in orde is:

 • 

MO: Erik Pijnacker Hordijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO18/19: René Willemsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO16/17: Patrick Vrolijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 
JO14/15: Bart Kusters, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO12/13: Laurence Gill, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO10/11: Jeffrey van Overeem, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 
JO08/09: Peter Haalboom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO07: Gerard Houwaard, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omdat het bijna vakantie is, zullen wij de vragen verzamelen en na de vakantie (dat zal rond half augustus zijn) reageren.

TeambegeleidingHet is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Een leider (Teammanager) en een coach (voetballeraar).

Leiders


Leiders zijn absoluut noodzakelijk voor de begeleiding van de teams. Ook bij de teams met een vaste coach. Het is beleid binnen Graaf Willem dat de begeleiding van teams altijd door minimaal 2 personen wordt gedaan. Dat kan zijn een coach samen met een leider. Of 2 leiders. Dat heeft alleen maar voordelen. De leiders zorgen voor kinderen (sociaal), team- en groepsproces (en clubgeest). Is een luisterend oor voor de spelers en de ouders. Zij regelen de eventuele teamuitjes van het team en zorgen voor alle logistieke taken rond het team tijdens het voetbalseizoen. Leiders zijn tevens het aanspreekpunt voor de lijncoördinatoren.
We zoeken voor veel teams nog leiders. Meld je svp aan bij de Lijncoördinator van het team dat je wil leiden/managen. Coaches


Coaches zijn verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel van de begeleiding van het team. Zij zijn het aanspreekpunt voor de technische manager (Hoofd Jeugd Opleiding). De coach bepaalt op aangeven van de Technisch Manager de opstelling en doet de coaching voor, tijdens en na de wedstrijd. Hij heeft contact met de veldtrainer en Technisch Manager over het voetballen van het team.


We zoeken voor veel teams ook nog coaches. Meld je svp aan bij de Technisch Manager van het team dat je wilt coachen volgens (pagina 7 e.v.) het technisch Jeugdbeleidsplan. Mailen kan via de voetbalcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Voor de leiders en de coaches heeft Graaf Willem de handige online tool Talento (http://www.talentovoetbal.nl/) beschikbaar (ook als app te dowloaden) die wordt ingezet om "je" spelers te kunnen mailen (CRM) en als Spelervolgsysteem (maken van de opstellingen en het bijhouden van wedstrijdstatistieken, zoals wissels, doelpunten voor en tegen. Eigen Excel-spreadsheet is niet nodig!). Vraag als leider en/of coach een inlog aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer informatie over de taken en activiteiten van een leider en coach vind je ook op de website:
 

De start van het nieuwe seizoenTrainingen

De trainingen starten na goedkeuring van de velden voor alle teams in de week van maandag 20 augustus. Het voorlopige trainingsschema staat op de vaste plaats: Graafwillem.nl -> voetbalinfo -> Jeugdvoetbal -> Jeugdtrainingen. De start van de trainingen voor de selectieteams wordt door de Technisch manager en/of trainer/coach aangegeven.Beker en competitie

De bekercompetitie start op 1 september 2018 en de competitiewedstrijden beginnen vanaf 22 september 2018. Zie bericht KNVB via de link: www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/15636/speeldagenkalender-west-2018/19

Technisch managers (Hoofd Jeugd Opleidingen) per lijn voor seizoen 2018-2019: 

Voor de volledigheid het overzicht van de technisch managers per lijn voor het komende seizoen. Heb je vragen over de teamindeling dan die stellen aan de lijncoördinator en niet aan de Technisch manager: • Keepers: Ron Meuwese: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Meiden: Erik Ausma:, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO06,7: vacature: technisch Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO08,9,10,11,12: Rick Rijkers Meinen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO13,14,15: Martin Abbenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • JO16,17,18,19: Martin Abbenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Commissie Voetbalzaken

De commissie voetbalzaken is na de technisch manager eindverantwoordelijk voor het "voetbal" op Graaf Willem, zoals het met uw hulp realiseren van voldoende trainers, ouderondersteuners en coaches. Wilt u keepers of juist een team training geven, daarbij ondersteunen en/of coachen of hebt u andere vragen of opmerkingen die u niet kunt stellen aan de betreffende Technisch Manager per lijn dan kunt u deze stellen aan ons via het algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Materiaalcommissie

Over de uitgifte van wedstrijdballen, fluitjes e.d. wordt medio augustus bericht.Tot slot


We staan altijd open voor suggesties om onze aanpak en communicatie te verbeteren. Heb je een idee, neem dan contact met ons door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

We wensen iedereen een lekkere zomer en een fijne vakantie toe en hopen iedereen gezond en wel eind augustus weer terug te zien!De jeugdcommissie