€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

 

SKVGW 555x295

Doeschka Birnage naar ADO

Doeschka 555x295Omdat we het leuk vinden om af en toe bijzonder talent uit te lichten, schrijven we zo nu en dan een stukje op de site van GW over zulke spelers. In dit geval gaat het over Doeschka Birnage.

Doeschka heeft tot nu toe altijd bij de jongens gevoetbald. Vorig jaar heeft zij de overstap gemaakt van Quick naar Graaf Willem. Haar eerste seizoen bij Graaf Willem speelde ze in de JO13-2. Dit jaar speelde ze in de JO15-2. Allebei leuke teams waarbij ze het erg naar haar zin heeft gehad. Daarnaast heeft ze dit seizoen meegetraind bij de JO15-1 en heeft ze bij verschillende Graaf Willemteams ingevallen, waaronder de JO15-3, de JO15-5, de MO15-1 en vorig jaar de MO19-1. Ze heeft de vereniging dus in korte tijd goed leren kennen. 

Afgelopen najaar is ze gevraagd om naast het voetbal bij Graaf Willem op de zondagen bij de ADO Den Haag Girls Academy te komen spelen. Met ADO heeft ze in de Sportsworld Europa League gespeeld tegen teams uit Nederland, België en Duitsland. ADO heeft besloten komend seizoen met een onder 14 en een onder 16 meisjesteam te gaan spelen in de reguliere jongenscompetitie. Doeschka is geselecteerd voor het onder 16-team en zal dus de overstap naar ADO gaan maken. Doeschka is - het zal niet verbazen - een sportieveling. Naast het voetbal speelt ze ook cricket en maakt ze deel uit van het Nederlands meisjescricketelftal onder 15. Verder houdt ze van skiën en chillen met haar vriendinnen.

Talent heeft ze en ook haar huidige trainers Ron Meuwse (keeperstrainer), René Wieffering hebben hierin een bescheiden rol gespeeld.