€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

 

SKVGW 555x295

Van de meidenafdeling

Meidenvoetbal 555x295 1De belangrijkste vraag waar de lijncoördinator voor de MO-teams mee worstelt is of het nu "meisjesvoetbal" of "meidenvoetbal" moet zijn. Wat vinden jullie?

Bij "meiden" moet je onwillekeurig aan Rijnsburgse Boys denken en "meisjes" klinkt te lief. Toch is de lijncoördinator inmiddels geneigd om de term "meidenvoetbal" te vervangen door "meisjesvoetbal". Zelf spreek de lijncoördinator  zijn eigen dochters meestal aan met "jongens". 
Maar we horen graag jullie mening. Die kun je sturen naar de "Meidencommissie" van Graaf Willem op emailadres "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.". De uitslag publiceren we in een van de volgende edities van deze nieuwsbrief.
Is er dan ook nog echt nieuws? Jawel, we zijn inmiddels alweer bezig met de plannen voor de competitie-indeling voor het komende seizoen. Voor het eerst gaan we dat op hoofdlijnen op dezelfde manier aanpakken als bij de jongensteams. Dat betekent dat de hoofdtrainer, en de hoofdtrainer alleen, verantwoordelijk wordt voor de indeling van de eerste teams in elke leeftijdslijn waarin we een selectieteam kunnen samenstellen. De lijncoördinator is verantwoordelijk voor de indeling van de andere teams. In de eerste helft van april gaan we, net als in voorgaande jaren, tafeltjesavonden organiseren met de teamleiders en de teamtrainers, om het lopende seizoen te evalueren en vooruit te kijken naar het komende seizoen. Graag willen we zo vroeg mogelijk weten of er meisjes zijn die met voetbal willen stoppen, zodat we de teams ook in aantal zo evenwichtig mogelijk kunnen indelen. Zolang het aantal meisjesteams kleiner is dan het aantal jongensteams, is dat altijd een hele puzzel. Het wordt er niet eenvoudiger op nu de KNVB heeft besloten de categorie J/MO13 te splitsen in J/MO13 (die op een heel veld speelt) en J/MO12 (die op een half veld speelt). Vorig seizoen werden we verrast door een paar laattijdige afmeldingen en dat is altijd erg vervelend voor de planning. Graag doe ik dus een oproep aan de ouders om met meisjes die twijfelen of ze wel willen doorgaan - en natuurlijk hopen we dat dat er maar heel weinig - zo snel mogelijk in gesprek te gaan zodat ze hun standpunt kunnen bepalen. Uiteraard ben ik als lijncoördinator graag beschikbaar als er vragen zijn.
Nog een aandachtspunt: we krijgen nog steeds heel veel uitnodigingen binnen voor voetbaltoernooien in juni, na afloop van de competitie. Als Graaf Willem kunnen we zelf niets organiseren (behalve het interne Gravinnentoernooi op 30 mei; zie de website), omdat de velden begin juni eruit liggen en we zijn dus helemaal aangewezen op de uitnodigingen van andere verenigingen. In de Meidencommissie hebben we afgesproken om geen teams meer in te schrijven voor toernooien op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend omdat de opkomst dan traditioneel erg laag is (met navenant hogere stress voor de teamleiders die overal meisjes vandaan moeten plukken). Dat heeft welk tot gevolg dat de meeste teams tot nu maar voor één toernooi zijn ingeschreven. Wij willen graag dat teams aan meer toernooien meedoen, omdat het leuk is en omdat we ons gezicht ook buiten de Roggewoning moeten laten zien. Misschien willen jullie daar als ouders per team nog eens langs de lijn over doorpraten en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laten weten als jullie de dames toch nog aan een extra toernooi willen laten meedoen.
Tot zover voor deze keer. Wordt vervolgd...