€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

 

SKVGW 555x295

Techniek en tactiek

man meer 555x295Basistechnieken en een man meer situatie, het klinkt zo simpel, maar waar gaat het nu om?

Beste voetbalvrienden,

De thema's op de trainingen voor de jeugd tussen 8 en 12 jaar zullen de komende periode de volgende zijn: Passen, trappen, schieten met de binnenkant en wreef van beide benen maar vooral ook het vrijlopen voor en na een pass. 

Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan stop en starts met bewegingen.  Dat is een combinatie van goed dribbelen en tempowisselingen door het maken van kap,lichaam of schijnbewegingen. Belangrijk bij stops and starts is dat je de doet alsof je de bal stopt, maar daarna juist versnelt. deze bewegingen zijn vooral goed te gebruiken aan de zijkanten van het veld met een tegenstander in je zij. 

Tactisch zal de nadruk liggen op aanvallen waarbij een man meer creëren (overload) veelvuldig aan de zal orde komen. Een man meer creëren kan op verschillende manieren. Je kan een man meer creëren door je tegenstander voorbij te spelen in een 1 tegen 1, maar ook door goed vrijlopen kan een man meer situatie gecreëerd worden. Leuk om te zien! overload creëren. In dit filmpje zie je een trainingsvorm waar de nadruk op een man meer creëren ligt met een korte uitleg (weliswaar in het Engels) van het overload principe.    

Met sportieve groet, Rick Rijkers Meinen