• Nieuwbouw

  In deze onwerkelijke tijden lijkt de tijd even stil te staan. Maar om vele redenen proberen we allemaal, waar mogelijk, aangepast en met gezond verstand, ook ons leven en werk voort te zetten.

  Zoals je weet zijn op Graaf Willem zowel wedstrijden, trainingen en andere groepsactiviteiten tot nader bericht opgeschort. We volgen hierbij onverkort alle richtlijnen die de lokale en nationale overheid en de KNVB aangeven.

  Onze club maakt zich evenwel ook klaar voor de nieuwbouw. Dat voelt wat ongemakkelijk in deze tijd, maar is noodzakelijk, wenselijk én mogelijk. Dat betekent dat in deze dagen de eerste stappen richting nieuwbouw zijn gezet. Dit in nauw overleg met de gemeente en met alle voorzorgsmaatregelen vanuit de aannemer en de club, die daarbij horen.

  Met deze speciale nieuwsbrief willen we onze leden informeren over de planning en alle inspanningen die worden verricht. Dit doen we aan de hand van een kalender.

  Het behoeft natuurlijk geen toelichting dat wij deze kalender hanteren met alle voorbehoud van mogelijke onvoorziene ontwikkelingen. Maar zo heb je een beeld!

  En uiteraard informeren we je in de komende maanden via de reguliere nieuwsbrief, Instagram, website en Facebook. En heb je een vraag over de nieuwbouw? Mail of bel de voorzitter van de nieuwbouwcommissie (ljmborsboom@hetnet.nl of 06 444 50 926) of vraag het aan het bestuur.

  Ga naar de fotogallerie

 • Nog even in herinnering

  Wanneer: verleden en toekomst

  De aanleiding om plannen te maken voor nieuwbouw was in eerste instantie een tekort aan kleedkamers, extra ruimte voor bestuurskamers en een grotere kantine. En natuurlijk had de huidige kantine, die was ondergebracht in een tweedehands strandtent, ook niet het eeuwige leven. Sterker, het clubgebouw was aan een noodzakelijk forse opknapbeurt toe.

  Besloten is enkele jaren geleden om een plan te maken voor een nieuw gebouw met een grotere kantine, een grotere bestuurskamer, een commissiekamer en zes nieuwe kleedkamers. Eerdere plannen werden uitgesteld vanwege een tijdelijk lege subsidiepot. Maar gelukkig steunt de gemeente Den Haag de nieuwplannen nu ruimhartig, waarvoor wij de gemeente ook zeer dankbaar zijn.

  Nieuwbouw bood tevens de gelegenheid om de indeling te verbeteren. Zo wordt de commissiekamer nu aan de veldkant gelegd en is de bar naar achteren geschoven. Ook is er een mindervalidentoilet opgenomen.

  De nieuwbouw komt op de plaats van de huidige kantine. De bestaande kleedkamers en het materialengebouw rechts en links daarvan blijven staan en de entree blijft op de oude plek.

  Over het ontwerp voor de nieuwbouw is uitgebreid overleg geweest met de gemeente Wassenaar. Het bleek dat ons complex in het buitengebied lag waar strenge eisen gelden. Zo mocht het oppervlak van het complex nog maar weinig groeien en mocht de goothoogte niet meer dan drie meter zijn. In het midden mocht het gebouw gelukkig wel hoger worden.

  Ruimte

  Het nieuwe gebouw heeft een vorm gekregen waarmee binnen de voorwaarden zoveel mogelijk ruimte gemaakt wordt. Het gebouw is aan de voor- en achterkant maar drie meter hoog en heeft een schuine kap waarin de kleedkamers zijn ondergebracht. Op de begane grond liggen de kantine en de bestuurskamers.

  Deze indeling heeft een aantal voordelen. Het oppervlak op de begane grond is een stuk groter dan op de verdieping, reden om de kantine en de bestuurskamers op de begane grond onder te brengen. De publieksruimtes liggen op de begane grond, waardoor een dure lift niet nodig is. En wat is leuker dan uit de kantine direct het veld op te stappen.

  Veranda

  Iets wat absoluut terug moest komen in de nieuwbouw, en ook terugkomt, is de veranda. De bestaande veranda was vanaf het begin een groot succes. Het is een ruimte tussen veld en kantine waar voetballers en publiek graag gebruik van maken.

  Sfeer

  Nu is de huidige kantine wel oud, maar zowel bij leden als bezoekers bekend en geliefd. Het was een heel gezellige kantine. De nieuwe kantine moet daarom ook weer een gezellige warme sfeer krijgen. Hieraan wordt veel aandacht besteed. Zo keert bijvoorbeeld een haard met banken weer terug.

  Duurzaam

  Het nieuwe gebouw krijgt een compacte vorm, wordt goed geïsoleerd en krijgt vloerverwarming. Het wordt voorbereid op toekomstige plaatsing van zonnepanelen. De buitenkant wordt afgewerkt met verticale houten delen en het dak wordt bekleed met een aluminium dakbedekking. De dakkapellen worden met eenzelfde aluminium plaat bekleed.

  Kortom, het wordt een mooi en duurzaam gebouw waarvan de club lang plezier zal hebben!


 • Over de architectuur


  Wanneer: verleden en toekomst

  Architect Peter van de Putte (www.petervandeputte.nl) uit Den Haag staat in voor het ontwerp van het nieuwe clubhuis. Hier ziet u de architectuurtekening en hoe de nieuwbouw eruit zal zien.

  Clubhuis vogelvlucht

  Clubhuis indeling

  Clubhuis achterzijde


  Het tijdelijke onderkomen


  Wanneer: 19 maart

  Op 19 maart is een container voor de opslag gevuld met spullen die bewaard worden voor de nieuwbouw. Er is een tijdelijke kantine-voorziening geplaatst voor veld 3. Het komende half jaar is dit de plek zijn waar onze topkoffie kan worden gekocht. De tijdelijke kantine is 90 m2 en heeft voorzieningen voor koffie, thee, koeling en elektriciteit, bier, wijn maar … geen frituur.


  Geen afscheidsfeest


  Wanneer: 21 maart

  Op zaterdag 21 maart hadden we met alle Graaf Willem-ers met een groot feest afscheid willen nemen van ons vertrouwde clubgebouw. Helaas zal dit vanwege de Corona ontwikkelingen niet plaatsvinden.


  Vele handen


  Wanneer: 21 maart

  Vele handen maakt werken licht. Elders in deze nieuwsbrief doen we al een oproep voor vrijwilligers. Maar de eerste hulp is op 21 maart al aan de slag gegaan. Met het bestuur van Graaf Willem wordt, met de RIVM Richtlijnen in acht genomen, een geul gegraven voor het noodzakelijke riool en water naar het tijdelijke onderkomen. Dit is hiermee de start van werkzaamheden die in totaal 30 weken, inclusief bouwvak, in beslag zullen nemen.


  Herinneringen aan een oud clubgebouw


  Wanneer: 23 maart

  Het huidige clubhuis wordt verder leeg gehaald. De tijdelijke kantine wordt ingericht en veel zal in de vuilcontainer worden gegooid. Máár, mooie oude herinneringen aan het oude clubgebouw zullen we natuurlijk veiligstellen. Benieuwd welke oude herinneringen? Volg het op ons Facebook en Instagram account.


  Bestel-Bakstenen-actie


  Wanneer: nu

  Na de sloop van het oude zal er een fantastisch nieuw clubhuis worden gebouwd. In de hal van het nieuwe gebouw zal een wand worden opgetrokken waar iedereen die een steentje wil bijdragen aan de nieuwbouw zich kan laten vereeuwigen. Door het kopen van een baksteen, waarin jouw naam zal worden gegraveerd, zal je voor altijd verbonden zijn met onze club. Interesse? Bestel voor 75 euro je steen en omschrijf je tekst op de steen hier


  Afscheid van het Clubgebouw


  Wanneer: 30 maart

  Onze club is 108 jaar oud! Een leeftijd waar we trots op mogen zijn. Het clubgebouw heeft sinds 1967, dus 53 jaar trouwe dienstgedaan. Het is echter tijd voor vernieuwing. Dus op 30 maart zal de sloophamer in ons clubgebouw worden gezet. Deze sloop zal naar verwachting 10 dagen in beslag nemen.


  Een eerste paal


  Wanneer: 28 april

  Geen nieuw gebouw zonder eerste paal. De pilaren van een nieuwe Graaf Willem toekomst zullen op 28 april worden geslagen.


  Kleur aanbrengen


  Wanneer: 28 september

  En als dan het gebouw er staat en het timmerwerk is gedaan, dan kan er geschilderd worden. De start van de afwerking is nu gepland op 28 september en zal op 15 oktober gereed zijn.


  De oplevering


  Wanneer: 16 oktober

  De planning is dat de aannemer Den Dubbelden het gebouw op 16 oktober oplevert. Vanaf die datum richten we met vereende krachten het gebouw weer in.


  Help!


  Wanneer: nu

  De nieuwbouw leidt tot heel veel activiteiten die gedragen worden door vrijwilligers. Dat betekent dat we vrijwilligers zoeken voor gemiddeld een uurtje in de week. Hoe kan je helpen?

  • Communicatie: wie wil de leden van Graaf Willem en externen op de hoogte houden van de nieuwbouw via onze communicatiekanalen?
  • Ledenactie: wie wil samen met enkele andere leden actie opzetten voor financiering van speciale extraatjes in de nieuwbouw?
  • Fotograaf: wie wil van het bouwproces een fotoreportage maken zodat dit voor alle leden ook zichtbaar gevolgd kan worden?

  Meld je aan: redactie@graafwillem.nl


  Wie is wie


  Wanneer: dag en nacht

  De nieuwbouw kan natuurlijk alleen maar worden gerealiseerd door een aantal uitzonderlijk actievrijwilligers en hulptroepen. Onze dank gaat daarom ook uit naar de nieuwbouwcommissie:

  • Louk Borsboom - Voorzitter
  • Marcel Steeneke – lid namens bestuur
  • Theo Luijten - lid
  • Marc Klunhaar – lid

  En natuurlijk Peter van de Putte, architect en adviseur van de nieuwbouwcommissie.


  Veiligheid


  Wanneer: non-stop

  Kleedkamers en opslag blijven bereikbaar. De aannemer treft extra voorzieningen om toegang tot de bouwplaats door kinderen te voorkomen. Hier zal Graaf Willem ook streng in zijn. Met de veiligheid van het bouwen willen we in de omgeving van onze kinderen, geen concessie doen. Dat betekent dat wij ook van de ouders hierin een streng optreden vragen.


  Het nieuwe clubgebouw


  Wanneer: november

  En na al dat harde werk opent Graaf Willem het nieuwe clubgebouw in november 2020. Kortom, je hoort van ons!

  En op onze vragen in deze nieuwsbrief aan jou, horen wij van jou? Mail:redactie@graafwillem.nl