• De meiden van Graaf Willem MO20-2 spelen op zaterdag 13 april 2024 uit tegen Forum Sport MO20-1. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was een spannende wedstrijd en werd met 3-2 door de Gravinnen gewonnen.

  Forum Sport blijkt gedurende de wedstrijd zich versterkt te hebben met 1 speelster van het vrouwenteam en 2 speelsters van hun (in hoofdklasse spelende) MO17-1 (waaronder hun nummer 9).

  Saskia (speelster van MO20-1) is er om ons aan te moedigen en waarschuwt voor deze nr 9 van Forum Sport: zij kan van afstand makkelijk een doelpunt scoren.

  Het weer is heerlijk: 20+ graden en de zon schijnt over het kunstgrasveld aan het einde van de middag. De wedstrijd begint om 16.45 uur op het hoofdveld.

  Graaf Willem speelt in een 1-4-2-3-1 formatie met als start opstelling:

  Op doel: Vera

  Verdediging: Nynke, Maartje, Mara, Jasmijn

  Verdedigende middenveld: Mahaut, Inès

  Aanvallende middenveld: Lucy, Sanjana (captain), Karina

  Spits: Jolie

  Wissels: Madelief (aanval), Nalini (verdediging), Suus (middenveld)

  De eerste aanval is voor Graaf Willem met een fraaie hoekschop, genomen door Mahaut, maar helaas krijgt niemand haar schoen goed tegen de bal.

  12e minuut: Forum Sport valt aan door het midden, er wordt een pass gegeven naar hun spits. Graaf Willem vlagger Bas houdt de vlag naar boven voor buitenspel, maar de scheidsrechter ziet het niet: de spits van Forum dribbelt door en haalt van een meter of 17 uit en scoort: doelpunt van Forum. Gelukkig laat Bas niet met zich sollen en blijft hij de vlag omhoog houden totdat de scheidsrechter naar hem toe gaat. Na onderling overleg wordt de goal alsnog afgekeurd voor buitenspel: het blijft 0-0.

  Tot nu toe zijn er weinig kansen voor beide teams, het midden wordt zeer compact gehouden door verdedigers Nynke, Maartje, Mara, Jasmijn en verdedigende middenvelders: Mahaut, Inès.

  In de 23e minuut is er (wegens de warmte) een drinkpauze en volgen de eerste wissels bij Graaf Willem: Madelief komt in het veld voor Mahaut, Nalini voor Jasmijn en Suus voor Lucy.

  Tot en met de 37e minuut zijn de aanvallen nog steeds schaars aan beide kanten: Nynke, Maartje, Mara, Nalini en verdedigende middenvelders: Madelief en Inès houden de boel goed dicht.

  Daarnaast houden Lucy, Karina en Sanjana voorin goed druk.

  Het is de 38e minuut: Forum Sport valt aan, hun nr 9 werd tot nu toe goed onder controle gehouden door onze verdedigers en verdedigende middelsvelders en kreeg daardoor geen bal, maar nu komt ze aan de bal: kapt fraai 1 van onze speelsters uit en schiet vanaf 20m onhoudbaar in de kruising: 1-0 voor Forum.

  Ook voor Graaf Willem is het moeilijk om door het compacte middenveld te komen, maar in de 42e minuut wordt Jolie fraai aangespeeld door Suus. Jolie dribbelt geweldig naar de 16m en scoort beheerst in de hoek: 1-1.

  In de extra tijd is er nog goed verdedigend werk van Maartje en laat Nynke een fraaie dribbel zien.

  Net voor het fluitsignaal schiet Sanjana maar net naast het doel: rust stand 1-1.

  De 2e helft gaat beginnen, er wordt gewisseld, waardoor de opstelling als volgt is:

  Op doel: Vera

  Verdediging: Nalini, Maartje (captain), Mara, Jasmijn

  Verdedigende middenveld: Mahaut, Inès

  Aanvallende middenveld: Suus, Lucy, Madelief

  Spits: Jolie

  Wissels: Nynke (verdediging), Sanjana (middenveld), Karina (middenveld)

  Forum Sport begint fel en schiet in de 46e minuut net naast. Goed verdedigend werk van Jasmijn, Mahaut en Mara zorgen ervoor dat Forum verder niet gevaarlijk worden in de daarop volgende minuten.

  52e minuuut: Madelief geeft een geweldige pass aan Jolie, Jolie schiet de bal heel zacht op doel vanaf een meter of 20 en deze rolt langzaam langs de keeper: 1-2 voor Graaf Willem!

  Forom Sport zet meer druk: hoekschop in de 53e minuut voor Forum, Inès onderbreekt goed met een milde overtreding de aanval. De vrije trap wordt door Forum naast geschoten.

  57e minuut: schot richting doel door Mahaut: net naast.

  In de 60e minuut krijgt de rechter aanvaller van Forum de bal: met een behendige actie wordt een Graaf Willem verdediger op het verkeerde been gezet en wordt vanaf een meter of 18 gescoord:

  2-2.

  Goed verdedigend werk van keeper Vera en verdedigers Nalini, Maartje, Mara en Jasmijn onderbreken meerdere aanvallen van Forum.

  Voorin wordt goed druk gezet door Suus en Lucy en Madelief, waardoor Forum moeilijk aan opbouwen toe komt.

  Tijdens de drinkpauze in de 67e minuut wordt er gewisseld: Nynke, Sanjana en Karina komen in het veld voor Inès, Suus en Jolie.

  68e minuut: overtreding van Forum op Graaf Willem. De vrije trap wordt fraai genomen door Mahaut, maar de Forum keeper maakt een goede redding.

  In de 69e tot/met 76e minuten is Graaf Willem aan zet: 5 hoekschoppen achter elkaar, waarvan de laatste hoekschop door Mahaut direct op goal wordt geschoten. Maar wederom een redding van de Forum keeper. Nynke geeft mooie passes aan Lucy. Maar Forum houdt de boel op slot.

  77e minuut: laatste wissel voor Graaf Willem: Jolie komt in het veld voor Nalini: Jolie speelt in de spits, Lucy gaat van de spits positie naar links achter.

  78e minuut: Karina maakt zich los, dribbelt tot in de 16m en haalt uit: het schot gaat maar net naast.

  80e minuut: verdediger Forum speelt de bal terug op de keeper, Jolie loopt goed door, de keeper schiet tegen Jolie aan en kets de bal weer via Jolie naar de keeper.

  Forum gaat in de aanval: tot de 90e minuut schieten ze 1 keer naast het doel en zijn er 3 schoten op doel: maar Vera houdt ze met fantastische reddingen de stand op 2-2. Verdedigers Maartje, Mara, Lucy en Jasmijn en verdedigende middenvelders Nynke en Mahaut onderbreken meerdere aanvallen van Forum uitstekend.

  De scheidsrechter plakt er maar liefst 6 minuten bij (zonder dat er echte spelonderbrekingen waren geweest). In de extra tijd volgen nog een hoekschop voor Graaf Willem, een schot naast door Forum Sport. In de laatste 2 minuten leveren Maartje en Vera uitstekend verdedigend werk, waardoor de eindstand 2-2 blijft.

  De coach en de supporters zijn ontzettend trots op het spel en de inzet van de speelsters en hebben genoten van deze mooie, spannende wedstrijd: Dank gravinnen!