• Na een week genieten van de overwinning op Sparta, moest nu aangetreden worden bij en tegen de MO17-1 van DSVP. Een bekend team voor ons dat 2 jaar geleden nog Nederlands Kampioen werd en waar we ook al een gelijk opgaande oefenwedstrijd tegen hadden gespeeld. Daarbij gold dat als deze wedstrijd zou worden gewonnen, de weg naar de landelijke competitie open lag. Met deze kennis in het achterhoofd wisten we dat het een spannende wedstrijd zou worden. En dat was ook zeker het geval!

  Ook uw trouwe verslaggever was goed voorbereid op de wedstrijd en stopte voor de zekerheid een extra potlood achter zijn oor, controleerde nog een keer het lint van de typemachine (voor de jonge lezeressen onder ons: dat was een soort laptop zonder beeldscherm en zonder stroom, waarbij je heel hard op een toets moest tikken, waarna een hamertje met de juiste letter tegen een inktlint aantikte en op het papier achter het inktlint de betreffende letter werd afgedrukt. Tja, en als je een verkeerde letter had getypt, dan moest je ofwel met een nieuw vel papier beginnen of met een soort kalk het papier weer wilt maken. Ja, ja, dat waren nog eens tijden!). Maar goed, uw verslaggever ging dus ook naar DSVP en zag een mooie, sportieve en vooral ook spannende wedstrijd.

  De eerste helft begon direct met een sterker en sterk aandringend DSVP. We werden fors in de verdediging gedwongen en konden daar maar moeilijk onderuit voetballen. Omdat de opbouw van achteruit niet soepel verliep, hing een tegendoelpunt in de lucht. Gelukkig lieten we het daar niet op aankomen en wisten we, mede dankzij goed keepwerk en vooral goed uitkomen van Laila, de nul te houden.
  Dit gaf de burger moed en geleidelijk aan werd Graaf Willem sterker. Het middenveld was voor ons en daarmee wisten we ook het initiatief meer en meer naar ons toe te trekken. Helaas konden we het ontstane veldoverwicht niet in doelpunten vertalen. Daarbij bleef DSVP het ons telkens moeilijk maken door goed te jagen en onze opbouw van achteruit onder druk te zetten. Maar desondanks zat de neutrale toeschouwer, en ook uw trouwe verslaggever, in deze fase te wachten op een doelpunt van Graaf Willem. Het was echter DSVP dat goed gebruikte maakte van een klein moment van concentratieverlies aan onze zijde en vlak voor rust op voorsprong kwam. Dat was een forse tegenvaller, maar het spelbeeld gaf zeker geen reden tot wanhoop.

  In de rust werd door Ruslan de opstelling iets aangepast om te proberen zo de gelijkmaker te forceren en om sommige speelsters wat rust te geven. Vol goede moed kwamen de speelsters dan ook het veld op voor de beslissende tweede helft.

  Zoals verwacht was Graaf Willem zeker de bovenliggende partij en zat uw verslaggever al klaar om juichend op te springen en de gelijkmaker te vieren. Keer op keer kwamen we gevaarlijk bij de keeper in de buurt, maar lukte het niet om de aanval met een doelpunt te bekronen. Helaas maakte DSVP in de 15e minuut gebruik van een misverstand aan onze zijde, nam de aanval over en wist Laila onhoudbaar te passeren. Nu werd het toch wel zorgelijk en was er zeker ook sprake van teleurstelling. Dat was ook niet vreemd, als je nagaat hoeveel overwicht we hadden gehad en dan tot twee keer toe te maken kregen met een alerte tegenstander, waardoor we op zo’n achterstand kwamen.

  Maar toch gaven onze jonge leeuwinnen het niet op! Er was immers nog tijd genoeg en we waren zeker niet de mindere partij. Wat wel een rol ging spelen, was de kracht die zo’n gelijk opgaande wedstrijd op dit niveau kost en de hitte die een kunstgrasveld in de zon terugkaatst. Anders gezegd: de vermoeidheid sloeg toe en de zorgvuldigheid verdween aan beide kanten. Dit betekende niet dat Graaf Willem minder ging voetballen. Integendeel, er waren nog altijd veel mogelijkheden, maar de balcontrole was net te weinig om de aanval af te ronden en het geluk was er ook even wat minder.
  Het geluk was zelfs helemaal weg toen bij een corner van DSVP de bal per ongeluk tegen de hand van een van onze speelsters kwam en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees: penalty voor DSVP!

  Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers nam Laila plaats op de lijn en de speelster van DSVP deed hetzelfde achter de bal. Een aanloop werd genomen, het schot volgde en de bal vloog keurig naar de bovenhoek. Tegelijkertijd vloog echter ook Laila die kant op en stompte de bal werkelijk schitterend weg! Wat een redding en Graaf Willem bleef in de wedstrijd! Mede gezien de eerdere reddingen, het goede uitlopen en natuurlijk deze redding, heeft uw onafhankelijke verslaggever Laila hierbij benoemd tot ‘girl of the match’.

  De gestopte penalty gaf de speelsters extra energie en de laatste 10 minuten was er werkelijk sprake van de ene na de andere aanvalsgolf op het doel van het ook duidelijk vermoeide DSVP. Maar net als eerder deze wedstrijd lukte het gewoon niet om de bal in het doel te schieten en bleef de stand 2-0 voor DSVP.

  Natuurlijk is de uitslag een teleurstelling als je zo goed speelt en een gelijkspel meer verdiend was geweest. Maar we kunnen ook constateren dat deze gelijk opgaande wedstrijd tegen een topploeg als DSVP zeker niet verloren had hoeven te worden. En dat geeft dus veel goede hoop voor de resterende wedstrijden!

  Volgende week spelen we uit tegen Quick Boys. Als we ons niveau vasthouden en gewoon iets vaker scoren, dan zit de volgende overwinning zeker in het vat.