• MO 14-1: Meiden blijven makkelijk overeind in de jongenscompetitie

  23 nov 2022
 • Het leek een spannend experiment: hoe houdt een talentvol meidenteam van Graaf Willem zich staande in een jongenscompetitie? Worden ze onder de voet gelopen door fysiek sterkere jongens en wat betekent de grotere weerstand voor hun ontwikkeling? Nou…heel spannend werd het niet!

  De eerste ronde van vier competitiewedstrijden van MO14-1 in de vierde klasse liggen achter ons. Conclusie: heel spannend werd het niet. Vier overwinningen, 12 punten, 23 doelpunten voor en nul doelpunten tegen. Met als hoogtepunt een zege van 7-0 op onze eigen JO14-4. De tegenstand die we zochten na alle overwinningen in de meidencompetitie van vorig jaar was er nauwelijks. De meiden verdienen een hogere indeling om het daadwerkelijk lastig te krijgen.

  De meiden begrepen heel goed dat ze slim moesten zijn om de fysiek sterkere jongens aan te kunnen. Met vlot positiespel wisten ze zich de tegenstander letterlijk van het lijf te houden. Het was bij tijd en wijle tikkie takka spel dat langs de lijn vele ‘ah’s’ en ‘oh’s’ opleverde. En niet alleen uit de mond van al te subjectieve ouders! De patronen die er in trainingen door trainer Merijn zijn ingeslepen, waren op de zaterdagen goed zichtbaar. Opbouwen van achteruit, combinaties over de flanken en voorzetten waar de spitsen en middenvelders hun voordeel mee konden doen. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. De verdediging was meer dan solide, en keeper Luna had tijdens de wedstrijden haar huiswerk kunnen doen.
  Een compliment ook aan de jongens die zich sportief gedroegen en nooit fysiek spel als revanche in hebben ingezet.

  Meiden tegen jongens: waarom vonden we dat eigenlijk al die jaren een gek idee? Zoals een toeschouwer langs de lijn zei: “Deze meiden doen meer voor het feminisme dan honderden krantenartikelen bij elkaar”.

  Peter ter Horst
  Vader van Janne