• Twee weekenden bekercompetitie hebben we erop zitten. Het verliep nog een beetje rommelig, maar het is fantastisch om te zien dat weer zoveel mensen het naar hun zin hebben op de club en in het voetbal. En… er zijn door diverse teams ook al mooie prestaties geleverd!

  In de eerste nieuwsbrief van het seizoen schreef ik al dat de start van elk seizoen een beetje rommelig verloopt en dat het door corona en nieuwbouw vast niet minder zou zijn. Ik kan jullie zeggen…niets was minder waar. In het eerste weekend gingen er veel dingen mis – ik denk dat de aanwezigen er overigens niet veel van gemerkt hebben - maar door snel schakelen van bestuurs- en commissieleden en andere vrijwilligers, was het afgelopen zaterdag al een enorm stuk beter. Het was een genoegen om rond te lopen en te zien dat zoveel kinderen en senioren het naar hun zin hadden.

  Zonder voorbij te gaan aan alle mooie prestaties van de diverse teams, of juist de teleurstellingen hier en daar, wil ik toch even de mooie seizoenstart van het nieuwe Zaterdag 1, De JO19-1 en de MO19-1 noemen. Als je tijd hebt, ga dan eens naar een van deze teams kijken want ze spelen stuk voor stuk aantrekkelijk voetbal.

  Zijn we dan tevreden met hoe het nu reilt en zeilt? Naar omstandigheden zeker. Maar we zien ook nog veel ruimte voor verbetering. Zo hebben wij intussen twee extra tenten geplaatst bij de noodkantine, om gasten en eigen leden een beter onderkomen te bieden, hebben wij looproutes aangegeven en gaan we de nog duidelijker aangeven waar iedereen moet zijn voor een drankje en een broodje. Daarnaast moet het trainingsschema voor de donderdagavond snel geëvalueerd worden. En zo zijn er nog tal van andere zaken die onze aandacht nodig hebben.

  Ik reken op jullie begrip dat dingen soms even iets langer duren. Hoe dat komt? Ik heb het al vaker gezegd maar wij kunnen echt meer vrijwilligers gebruiken die helpen. Vele handen (en hoofden) maken licht werk en daar zijn wij naar op zoek. Ik ben dan ook heel blij dat zich intussen drie nieuwe mensen voor de ‘wedstrijdtafel’ – wij noemen dat ‘Bestuurslid van Dienst’ – hebben aangemeld en er nog twee anderen zijn die actief hebben aangegeven te willen helpen. Dat past bij onze slogan “Je mag lid worden. Je hebt als lid het recht om te voetballen en de plicht om bij te dragen aan Graaf Willem”.

  Wil je ook helpen? Graag! Meld je dan op het nieuwe mailadres vrijwilliger@graafwillem.nl

  Omdat er momenteel te weinig ‘handen en hoofden’ zijn, heeft het bestuur een besluit moeten nemen mbt het fluiten van jeugdwedstrijden, waarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

  Penningmeester Ronald van der Burg geeft aan dat nog niet alle leden hun contributie hebben betaald. Heb jij ook nog niet betaald, doe het dan svp snel want wij hebben te maken met minder baromzet en hogere kosten als gevolg van corona. Dat is in combinatie met de nieuwbouw iets om op te letten.
  Bovendien scheelt het weer werk voor de vrijwilligers die anders achter de leden aan moeten jagen om hun contributie te betalen…

  En als laatste, houd je aan de corona regels. Ik weet dat het lastig is maar alleen samen kunnen wij dit oplossen!

  Remi Smeets
  Voorzitter