• Jeugdvoetbal bij Graaf Willem: Naast wedstrijden ook Graffa Voetbal Academie

  15 sep 2021
 • Bij Graaf Willem zorgen we dat iedereen met plezier voetbal op zijn eigen niveau kan beleven. Het ‘plezier’, het ‘niveau’ en het ‘beleven’ kan voor iedereen anders zijn en daarom bieden wij bij Graaf Willem ons voetbal op veel verschillende manieren aan. Daarbij maken we een onderscheid tussen de wekelijkse trainings- en wedstrijd deelnames en alle andere, aanvullende activiteiten via onze voetbalacademie.

  Wekelijkse trainings- en wedstrijd deelnames

  De basis van het voetbal bij Graaf Willem wordt, net als bij andere verenigingen, gevormd door het voetballen in teamverband. Nadat je bij een team bent ingedeeld zul je met dat team deelnemen aan wedstrijden in competitieverband in het weekend en zul je door de week over het algemeen 2 maal met dat team kunnen trainen. Om dit alles mogelijk te maken betaal je je jaarlijkse lidmaatschap en wordt van ouders verwacht als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan de vereniging.

  Activiteiten via onze GRAFFA Voetbalacademie

  Omdat het ‘plezier’, het ‘niveau’ en het ‘beleven’ van voetbal voor iedereen kan verschillen, hebben we vastgesteld dat naast het wekelijkse trainen en wedstrijdvoetbal ook behoefte bestaat aan aanvullende activiteiten op dit sportieve gebied. Die aanvullende activiteiten bieden wij als Graaf Willem, veelal in combinatie met enkele aan ons verbonden partners, aan via onze ‘Voetbalacademie’. Dit betreft:

  1. Techniektraining (tot en met 13 jaar), 2 periodes van 8 weken in het seizoen, 1x per week;
  2. Voetbalbeleving (tot en met 13 jaar), 2 à 3 maal een dagdeel in het seizoen;
  3. Voetbal techniek en inzicht (vanaf 14 jaar), in ontwikkeling;
  4. Keeperstraining (alle leeftijden), in ontwikkeling.
  5. Voetbalkampen

  Ad a. Techniektraining (tot en met 13 jaar), 2 maal 8 weken in seizoen (start vrijdag 24 september)

  In samenwerking met Tikkie Takkie wordt voor de leeftijden tot en met 13 jaar gedurende 2 periodes van 8 weken in het seizoen (oktober/november en maart/april) een techniektraining aangeboden op vrijdagmiddag. De trainingen duren 1 à 1,5 uur en staan onder leiding van gediplomeerde trainers, die veelal ook trainer zijn bij Graaf Willem. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden groepen gemaakt van maximaal 20 deelnemers, die waar nodig naar leeftijd worden ingedeeld.

  Verdere informatie over deelname, inschrijving en kosten treft u hier aan.

  Ad b. Voetbalbeleving (tot en met 13 jaar), in samenwerking met Football Acumen (eerste 16-1-‘22);

  In samenwerking met Football Acumen wordt voor de leeftijden tot en met 13 jaar op 2 à 3 dagdelen gedurende het seizoen (1 in het najaar en 1 à 2 in het voorjaar) een dagdeel georganiseerd op ons complex om nadere invulling te geven aan voetbalbeleving. Dit is voor leeftijden tot en met 13 jaar, van beginner tot (bijna) jonge professional omdat voetvalkwaliteit hierbij geen directe rol speelt. De groepen worden dan ook gemixt samengesteld. De dagdelen wordt ruim vooraf aangekondigd (veelal op feestdagen) en zijn ook toegankelijk voor spelers van andere verenigingen. De groepsgrootte is hierbij ook maximaal 20 deelnemers. Het aantal groepen wordt bepaald door het aantal aanmeldingen. Ook hier staan de voetbalbelevingen onder leiding van gediplomeerde trainers, die veelal ook trainer zijn bij Graaf Willem.

  Verdere informatie over deelname, inschrijving en kosten wordt op een later tijdstip kenbaar gemaakt.

  Ad c. Voetbal techniek en inzicht (vanaf 14 jaar), in ontwikkeling

  De voorgaande activiteiten hebben een leeftijdsbeperking tot en met 13 jaar. Het is echter goed denkbaar dat ook spelers vanaf 14 jaar gebruik zouden willen maken van (delen) van dit aanbod. Omdat nog niet bekend is of een dergelijke vraag bestaat, is besloten in het voorjaar van 2022, net zoals dat met de andere activiteiten heeft plaatsgevonden, eerst een pilot uit te voeren. Wanneer die succesvol verloopt, zal overwogen worden dit als vast onderdeel van het jaarlijkse activiteitenaanbod van Graaf Willen toe te voegen.

  Verdere informatie volgt t.z.t.

  Ad d. Keeperstraining (alle leeftijden), in ontwikkeling

  Ook een aanvullende keeperstraining gaat onderdeel uitmaken van de voetbalacademie van Graaf Willem. In de eerste helft van het seizoen 2021-2022 zal een plan hiervoor verder worden uitgewerkt en zal worden bepaald wanneer een pilot hiervoor, ook dit seizoen, zal worden uitgevoerd. De aanvullende keeperstrainingen zullen voor alle leeftijden zijn en ook door gediplomeerde keeperstrainers plaatsvinden. Daar zal in ieder geval onze eigen keeperstraining ook deel van uitmaken.

  Verdere informatie volgt t.z.t.

  Ad. e Voetbalkampen

  Elk jaar organiseert Graaf Willem de traditionele voetbalkampen. Meer informatie volgt zodra de data voor de voetbalkampen bekend zijn.

  Herfstvakantie

  In de komende herfstvakantie zal Procamp bij ons op Graaf Willem voetbaldagen organiseren. Tijdens dit kamp zullen professionele trainers en begeleiders trainingen verzorgen waarbij naast voetbal, plezier voorop zal staan. De voetbaldagen vinden plaats op 20 en 21 oktober en overnachten doe je thuis.

  Kijk alvast op de volgende pagina: https://www.procamp.nl/voetbaldagen-wassenaar.html en volg de informatie in de volgende nieuwsbrieven of later op de website.