• In eerdere communicatie hebben wij aangegeven dat we een bepaald proces zouden volgen bij het indelen vande teams voor het volgende seizoen. Een voorgestelde stap was om in de maand mei alvast 1 x in de week in de nieuwe trainingsgroepen te gaan trainen. Dit bleek praktisch niet uitvoerbaar. Dat hebben jullie inmiddels ook gemerkt natuurlijk. We volgen vanaf nu het volgende proces:

  • M.i.v. maandag 31 mei trainen we in de nieuwe trainingsgroepen (Jongens) / (Meiden - Voorlopig, zie ook opmerkingen). Deze trainingsgroepen zijn samengesteld door de Hoofden Opleiding samen met de trainers en leiders en zijn gericht op de teamindeling voor volgend jaar. Bij de indeling van de trainingen kijk je dus vanaf nu in welke trainingsgroep je zit, en niet in welk team je dit seizoen hebt gespeeld. Het kan dus zijn dat je op een andere dag en een ander tijdstip traint.
  • Sta je er niet tussen, of wel, maar heb je al opgezegd, meldt dit dan bij de lijncoordinator
  • Uiterlijk vrijdag 9 juli, maar zo mogelijk eerder, worden de voorlopige teamindelingen voor het volgende seizoen bekend gemaakt.
  • Zoals ieder jaar zullen in de eerste weken van het nieuwe seizoen de puntjes op de i worden doorgevoerd in de teamindelingen. Dit kan het gevolg zijn van laatste moment aanmeldingen, van afmeldingen of uitvallers, of misschien nog een verkeerde indeling. Ook de oefenwedstrijden kunnen in een enkel geval nog leiden tot een laatste aanpassing. De definitieve teamsamenstelling wordt daardoor vastgesteld per begin van de competitie.
  • In de maand juni train je dus in je nieuwe trainingsgroep. Omdat onze grasvelden niet beschikbaar zijn vanwege onderhoud is er veel minder veldcapaciteit beschikbaar Het trainingsprogramma wordt hierop aangepast. Veel teams zullen niet meer 2 x in de week kunnen trainen.

  Aanvulling indeling meiden:

  • Het betreft een “voorlopige” indeling welke dient als basis voor de trainingsgroepen in juni;
  • Staan er meerdere teams achter je naam, dan dien je te verschijnen op de trainingsdagen van het eerst vermelde team;
  • MO9 speelsters sluiten aan bij de MO11-2;
  • Eerstejaars MO15-speelsters die niet in aanmerking komen voor de MO15-1 of 2 worden geplaatst in de MO15-4. Tweedejaars MO15-speelsters die niet in aanmerking komen voor de MO15-1 of 2 worden geplaatst in de MO15-3. Het onderscheid tussen beide teams is in eerste instantie dus niet het niveau, maar de leeftijd. Alleen om beide teams in evenwicht te krijgen, wordt er afgeweken van deze regel. Afgelopen jaar zijn wij voor het eerst begonnen met deze aanpak en dat is ons goed bevallen. Vanuit de MO15-4 gaan immers nu een paar meiden komend seizoen de overstap maken naar de MO15-2.

  Het trainingsschema vanaf maandag 31 mei geeft dus voor alle jeugdleden de tijden voor de leeftijdscategorie waarin zij volgend seizoen zullen spelen. De trainingen gaan door tot en met 25 juni.

  Zoals ieder seizoen is de periode voor de grote vakantie rommelig, intensief en voor sommigen best spannend. Dat is dit keer nog eens extra het geval, omdat het allemaal toch wat anders gaat dan we gewend zijn. Ondanks dat zijn we er van overtuigd dat we het de komende weken goed voor elkaar krijgen om net zoals in de afgelopen jaren kort voor de zomervakantie de voorlopige teamindelingen bekend te maken. Het blijft mensenwerk. We vullen dit jaarlijkse proces zo goed mogelijk in. Oprecht en transparant. Wanneer er vragen zijn over het proces en de invulling daarvan, kun je in eerste instantie terecht bij de trainer van je oude of nieuwe trainingsgroep of het Hoofd Opleidingen.

  Eerst maar de komende weken in deze nieuwe trainingsgroepen flink doorgaan met trainen. Iedereen is er klaar voor om ook die laatste weken vol energie en enthousiasme aan de slag te gaan en het seizoen goed af te ronden.

  Thomas Franz, Jeugdvoorzitter
  Eppe Nieuwenhuis, Voetbalzaken jongens/heren
  Erik PijnackerHordijk, Voetbalzaken meiden/dames
  Ruslan Aways, Technisch Manager Jeugd