• In Memoriam: Phil Cheeseman, our English Gentleman

    7 jun 2024
  • Op dinsdag 4 juni bereikte ons het ontzettend verdrietige bericht van het plotseling overlijden van Phil Cheeseman, die met alle recht onze Engelse Gentleman genoemd mag worden. Met zijn Engelse roots en dientengevolge Nederlandse tongval is hij decennia lang bij Graaf Willem een belangrijke man ‘achter de schermen’ geweest, die ontzettend veel heeft gedaan. We verliezen in hem een heel aardige, aimabele, warme oud Graaf Willemer.

    Phil is in september 1983 lid geworden van onze vereniging. Jarenlang heeft hij op zaterdag gevoetbald, waarvan jaren als aanvoerder, totdat zijn fysiek hem daarvoor in de steek liet. Vanuit die rol is hij steeds meer als vrijwilliger voor de vereniging gaan doen. Veel van de oudere senioren herinneren zich Phil als degene die op donderdagavond tijdens de clubavonden leurde voor scheidsrechters voor de komende zaterdag. Hij was zo iemand die zo aardig was en met zo veel passie langs kwam bij iedereen, dat het moeilijk was om ‘nee’ te zeggen. Hij was ook zelf veelvuldig op het veld te vinden als scheidsrechter met zijn karakteristieke wat ‘manke’ loop. Soms floot hij zelfs een paar wedstrijden; omdat het hem op donderdag niet was gelukt iemand te regelen of omdat er een laatste moment afzegging was. ‘Unstoppable’ in zijn enthousiasme voor onze vereniging. Naast en na zijn actieve voetballen was hij wedstrijdsecretaris, eerste vele jaren in de jeugdcommissie en later ook voor de senioren, zat hij in het bestuur, was hij toernooisecretaris en regelaar van scheidsrechters, alles bij elkaar meerdere decennia. Hij werd voor alle inzet door de vereniging gewaardeerd met het Graaf Willem hart, hem uitgereikt tijdens een drukke nieuwjaarsreceptie. Voor al zijn inzet voor onze vereniging is hij ook door de KNVB gewaardeerd met een zilveren speld.

    Wij koesteren de herinneringen aan Phil en zijn enorme betrokkenheid en inzet voor Graaf Willem en wensen Marja alle sterkte met haar verdrietige verlies.