• Op donderdag 2 maart bereikte ons het droevige bericht dat Jos Heymans op 72 jarige leeftijd is overleden. Jos is als jeugdlid bij Graaf Willem gekomen en heeft een grote verbondenheid met de vereniging gekend.

  De familie Heymans verhuisde begin jaren zestig vanuit Rotterdam naar de Van der Aastraat in Den Haag. De families Heymans (met Jos en Harry) en Bunnik (met Kees en Ton) werden goede vrienden van elkaar. De kinderen gingen naar dezelfde lagere school, de Paschalisschool, en daarnaast waren de zoons straatvoetballers maar ook misdienaar.

  Jos en zijn broer Harry werden, net zoals alle jongens in onze buurt, lid van Graaf Willem. Door een hardnekkige knieblessure is Jos slechts een aantal seizoenen linksbuiten geweest bij de junioren. Maar zijn rol bij Graaf Willem was daarmee niet uitgespeeld. Jos werd, o.a. samen met Ted van Lomwel, coach van het A1 juniorenelftal. Daarnaast was Jos een aantal jaren redacteur van ons clubblad De Ridder en hij schreef daarin veel artikelen. Daarnaast is Jos jarenlang lid geweest van de jeugdcommissie en heeft hij binnen het bestuur ook een heel aantal jaren de functie van secretaris bekleed. Zijn dochter Anne behoorde tot de eerste lichting meisjes van onze vereniging en daar was hij maar wat trots op.

  Jos was journalist bij dagblad Het Binnenhof en legde zich in het eerste deel van zijn beroep toe op sport en voetbal in het bijzonder. Voor Graaf Willem was dat een welkome reclame want er werden met enige regelmaat verslagen van Jos over de wedstrijden van het eerste elftal, soms paginagroot, gepubliceerd in Het Binnenhof.

 • Jos zocht ook de humor en in dat kader herinner ik mij een situatie waarin een aantal bestuursleden van Graaf Willem besloot om het eerste veld op zaterdag onder water te zetten. Vanwege blessures kon een aantal eerste elftalspelers de volgende dag niet meedoen en een afgelasting zou daarom een godsgeschenk zijn. In het Binnenhof verscheen de volgende foto met een begeleidende tekst van de sportredactie (lees Jos).

  Jos was van jongs af aan een eigenzinnige persoonlijkheid en hij had er -zo is bekend - lol in om de controverse te zoeken. Onder het pseudoniem Gossé schreef hij (soms) bruuskerende artikelen maar ook empatische stukken. Jos was een begenadigd schrijver en was in het tweede deel van zijn carrière politiek verslaggever bij RTL, trad op als commentator in actualiteitenrubrieken en was auteur van een aantal boeken.

  Jaarlijks ging hij met Ton Bunnik en Steven Bekman uit eten (steevast met een Irish Coffee als dessert). Een traditie die Jos ook deelde met René en Remi Smeets.

 • Jos is veel te vroeg overleden en we verliezen in hem een nauw betrokken oud Graaf Willemer. We hopen dat Jos zijn rust heeft gevonden en wensen zijn vrouw Marga en dochter Anne alle sterkte.