• De meiden van Graaf Willem MO1-73 spelen op zaterdag 15 april uit tegen DSO MO17-2.
  In de 1e fase van dit seizoen verloren we thuis met 3-2 van DSO en de thuiswedstrijd van de competitie tegen DSO werd onder erbarmelijke omstandigheden gespeeld (3-1 winst), maar nu scheen er een heerlijk zonnetje over het kunstgrasveld. De meiden liggen voor aanvang op het veld te genieten van de zon en zijn misschien wel iets te ontspannen.

  De MO17-3 heeft de eerste helft 10 en de tweede helft 9 speelsters, daarom wordt er een 9 tegen 9 wedstrijd gespeeld.

  Graaf Willem speelt in een 1-3-3-2 formatie met als startopstelling:
  Op doel: Puck.
  Verdediging: Mara, Nynke (captain) en Roos
  Middenveld: Vera, Lucy en Mahaut
  Aanval: Sarah en Irene
  Wissel: Nicky (aanvaller)

  DSO begint met de aftrap, maar goed verdedigend werk van Mara, Mahaut, Nynke en Vera voorkomen dat DSO gevaarlijk kan worden.

  Het is de 5e minuut van de wedstrijd: een behendige aanvaller van DSO dribbelt in onze 16m tussen de verdedigers door en schiet onhoudbaar van korte afstand in de hoek: 1-0 voor DSO.

  6e minuut: volgende aanval van DSO: Puck verdedigt goed: hoekschop voor DSO. Mahaut verdedigt goed na het nemen van de hoekschop, Roos brengt de bal naar voren, de bal komt bij Sarah: schot net naast het doel: eerste gevaarlijke aanval van Graaf Willem in de 9e minuut.

  DSO is de aanval: 7 minuten houden de verdedigers Mara, Nynke, Roos met hulp van rechts midden Mahaut goed stand, desondanks komt in de 16e minuut DSO binnen onze 16m en schiet onhoudbaar op goal: 2-0.

  DSO valt verder aan, krijgt nog een hoekschop, maar de verdediging, geholpen door midden mid Lucy houdt goed stand.

  20e minuut: de enige wissel voor Graaf Willem: Nicky komt in het veld voor Mahaut. Nicky speelt links voor, Sarah gaat naar rechts midden.

  DSO geeft druk gedurende 4 minuten maar goed verdedigend werk van Mara, Nynke, Sarah, Puck en Roos, zorgen dat DSO alleen naast het doel kan schieten.

  25e minuut: doeltrap wordt genomen door Puck, Lucy geeft een pass op Nicky: schot op doel door Nicky, maar een doelpunt wordt voorkomen door een geweldige redding van de keeper. In de rebound gaat het schot net naast de verkeerde kant van de paal.

  Na een dominante DSO in de eerste 20 minuten, is de wedstrijd nu meer in balans. Onze verdediging staat goed en na goed verdedigend werk komt de bal bij Lucy, mooie dribbel van haar, gevolgd door een schot net naast het doel in de 28e minuut. DSO neemt de doeltrap, snelle actie naar voren met schot op doel, maar een geweldige redding van Puck!

  DSO houdt de druk hoog en ondanks geweldige passes van Nicky en Irene, komt een afrondende aanval van Graaf Willem niet van de grond.

  33e minuut: schot op doel door DSO, maar Puck is scherp en redt goed.
  De bal komt bij Irene, die heeft een mooie dribbel, de bal gaat via Vera naar Sarah, Sarah dribbelt goed verder en geeft weer terug op Vera: schot net naast het doel door Vera.

  36e minuut: goed verdedigend werk van Mara en Nynke kunnen een hoekschop van DSO niet voorkomen: de hoekschop komt bij een DSO speelster, maar het schot is gelukkig naast.
  Goed verdedigend werk door Puck en Mara, zorgen dat de ruststand 2-0 voor DSO blijft.

  Roos kon helaas alleen de eerste helft spelen, Mahaut komt terug in het veld, de opstelling aan het begin van de tweede helft is als volgt:

  Op doel: Nynke (captain)
  Verdediging: Puck, Mara en Irene
  Middenveld: Vera, Lucy en Mahaut
  Aanval: Nicky en Sarah
  Wissel: geen

  Het gaat pitting worden voor Graaf Willem: we hebben geen wissels, DSO heeft er 3. Hopelijk hebben de rensessies aan de start van elke training effect en houden de speelsters het conditioneel vol.

  DSO begint met de aftrap, snelle aanval: schot op doel, maar in de 41e minuut: geweldige redding van Nynke, ook de rebound wordt geweldig gered door Nynke, een 3e schot op doel door DSO wordt op een kleine meter afstand van de doellijn weggewerkt door Mara. Goed verdedigend werk van Mara en Puck, zorgen ervoor dat DSO geen kans tot scoren krijgt.

  Lucy en Irene laten een paar mooie dribbels zien en Sarah een geweldige pass, maar het duurt nog tot de 46e minuut voordat de eerste goede aanval voor Graaf Willem er is: Puck verdedigt goed, geeft een pass naar Mahaut, Mahaut speelt door naar Nicky: schot net naast door Nicky.

  49e minuut: hoekschop DSO: goed verdedigend werk van Puck en Irene, weerhouden DSO van een schot op doel.

  Vanaf de 53e minuut wordt Graaf Willem sterker: na goed verdedigend werk, geeft Mara een mooie pass aan Lucy, Lucy tikt de bal verder, DSO geeft een hoekschop weg. De hoekschop wordt genomen door Lucy, de bal komt bij Nicky, maar die schiet net naast het doel. De tegenaanval wordt goed onderbroken door Mahaut, geweldige pass van Mahaut op Nicky, Nicky geeft de bal aan Lucy: schot naast door Lucy. DSO gaat vervolgens in de aanval, maar schiet in de 57e minuut naast.

  59e minuut: goed verdedigend werk van Irene, de bal komt bij Vera, schot op doel: net naast!

  Graaf Willem begint met meer aanvallen, begint dominant te worden, maar de laatste afronding wil maar niet lukken en DSO kan zeer snel counteren. Met nog 20 minuten te gaan, een 2-0 achterstand en geen wissels, lijkt Graaf Willem geen punten mee te gaan nemen.

  DSO neemt een hoekschop (62e minuut), die goed verdedigd wordt door Puck. Snelle counter DSO met schot op doel in de 64 minuut met een geweldige redding van Nynke, Graaf Willem schakelt snel om: de bal gaat naar Lucy, Lucy geeft een pass op Nicky: Nicky schiet beheerst in de hoek: 2-1 in de 64e minuut!

  DSO neemt de aftrap, Irene verdedigt goed, de bal komt bij Lucy, Lucy geeft een geweldige pass op Nicky, Nicky geeft een assist op Vera: Vera schiet mooi hoog in de hoek en scoort haar 6e doelpunt van dit seizoen: 2-2 in de 65e minuut!

  66e minuut: hoekschop DSO: Mahaut helpt goed meeverdedigen, de bal komt bij Sarah: schot naast door Sarah. Doeltrap DSO komt bij Nicky, pass Nicky op Lucy: schot naast het doel door Lucy.

  DSO valt aan: goed verdedigend werk van Puck en Mara, waardoor DSO alleen naast het doel kan schieten in de 69e minuut.

  Zowel DSO als Graaf Willem gaan vol in de strijd: het is een mooie, spannende pot en het staat 2-2 sinds de 65e minuut.

  70e minuut: een aanval van Graaf Willem wordt in het middenveld onderbroken door DSO: snelle counter met schot op doel: geweldige redding van Nynke, ook de rebound wordt geweldig gered door Nynke. In de counteraanval van Graaf Willem komt de bal in 71 minuut bij Lucy: schot op doel, maar een geweldige redding van de DSO keeper, in de rebound schiet Sarah net naast. Snelle doeltrap en aanval met een schot naast het doel door DSO in de 72 minuut.

  Het is de 73e minuut: Puck blokkeert goed een schot op doel door DSO, waardoor een hoekschop onstaat. Lucy werkt de bal weg, maar DSO neemt korte tijd later de bal weer over, schiet op doel, maar Nynke redt wederom in de 73 minuut. Snelle counter door Graaf Willem: via Nicky naar Vera, DSO onderbreekt de aanval van Graaf Willem met een overtreding rond de 20m. Nicky neemt de vrije trap, maar het schot gaat helaas net naast.

  75e minuut: DSO neemt een hoekschop en schiet op doel, maar wederom eeen fantastische redding van Nynke. Na goed verdedigend werk van Irene en Mara, komt de bal bij Mahuat, Mahaut geeft een geweldige pass op Nicky. Nicky dribbelt als een Messi door de verdediging van DSO en laat de keeper kansloos met haar prachtige 35e doelpunt voor de MO17-3 dit seizoen: 2-3 in de 78e minuut!

  Laatste aanval in de 80e minuut door DSO: schot naast het doel: einde wedstrijd: Graaf Willem heeft keihard gevochten en gaat met 3 punten naar huis en verstevigt de 2e positie op de ranglijst.

  De coaches van beide teams zijn ontzettend trots op hun speelsters en hebben net als het publiek genoten van deze mooie, spannende wedstrijd: Dank meiden!