• Graaf Willem – KMD, balsponsor: Friday Golf Day

  7 mei 2024
 • Friday Golf Day aarzelde geen moment toen Eppe vroeg of wij voor de wedstrijd van het eerste tegen SV KMD de balsponsor wilden zijn.

  Friday Golf Day is in 2016 (binnen Groen-Geel) opgericht door: Eppe Nieuwenhuis, Harry van Luxemburg, Rob Willers (helaas veel te jong overleden op 9-10-2019), Hans Willers, Frans Bolsius, Richard Middeldorp en Ton Bunnik. De groep is later uitgebreid met een aantal enthousiaste stagiairs: Cees Buurman, Jos de Jongh, Wim Karis, Han Veldhuis en onze huidige bestuursvoorzitter de heer Dick van Diemen.

  Friday Golf Day is tevens een imaginaire naamloze vennootschap. Dick is bestuursvoorzitter en hij vormt samen met Ton Bunnik de directie, zij hebben ieder 50% van de aandelen.

  Iedere maandagochtend wordt er om 08.00 uur vergaderd in de boardroom bij Dick thuis. De vergaderingen verlopen zakelijk en na afloop is er ruimte voor ontspanning. Men gaat dan met een krantje (sportgedeelte) naar de directie-wc’s waar beide directieleden toegangssleutels voor hebben.

  De werknemers proberen, zo tegen de maand december, in een goed blaadje te komen bij Dick om een loonsverhoging of zelfs een eindejaar bonus te bemachtigen. Dit is in het totale bestaan van de onderneming nog niet één keer voorgekomen.

  De leden van onze golfgroep zijn zonder uitzondering al heel lang lid van Graaf Willem, sommigen vanaf de beginjaren 60. Men is ook langdurig eerste elftalspeler geweest om daarna af te bouwen in het team van de oude meesters of in een ander lager elftal. Op de golfdagen spelen we vanaf hole 1 over de fairway die tussen de duinrand en het clubhuis ligt. Hans Willers spreekt hier altijd over “de heilige grond”. Een veld waar zoveel trainingsarbeid is verricht en hoeveel partijtjes zijn hier niet gespeeld bij de training!

  We vinden het heel bijzonder om met deze fantastische groep iedere vrijdag, weer of geen weer, te mogen golfen. Count your blessings.

  Goed, nu de wedstrijd tegen SV KMD. Dit weekend won KMD met 4-0 van PGS-Vogel en moge dit een waarschuwing zijn.

  Als jullie zaterdag aanstaande bij een mislukte pass horen ‘dat ging vroeger wel anders’, weet dan dat dit vermoedelijk uit het groepje van Friday Golf Day komt! Het brallen is ons met de paplepel ingegoten. Ik weet niet meer wie deze spreuk verzon maar hij past ons wel “ Hoe ouder we worden, hoe beter we waren “.

  Moge de sponsorbal van Friday Golf Day met veel effect voor het doel van KMD worden aangesneden en dat we na afloop net zoals Louis van Gaal (in zijn ManUnited periode) kunnen zeggen “ The three points are inside “

  Succes mannen!

  Ton Bunnik