• Een zonovergoten Roggewoning was het toneel voor de slechtste eerste helft die Graaf Willem II VAC dit seizoen gespeeld heeft. Eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat KMD bij vlagen erg goed speelde. De zevende plaats op de ranglijst komt daarom mijn inziens ook niet helemaal overeen met de kwaliteit die de ploeg bezit. Hoogtepunt uit deze eerste helft was dan ook de goal van de bezoekers; na een mooie aanval kopte de spits de terechte 0-1 binnen.

    Trainer Jan de Jong raakt echter niet gauw in paniek en benutte de rust om het elftal met een andere tactiek en mentaliteit de tweede helft in te sturen: met succes! Langdurig balbezit leidde tot een opgelegde kans voor Jacky Adam en dan weet u het inmiddels wel. De 1-1 werd tegen de touwen geschoten en de hoop keerde terug in Wassenaar. In de strijd om het kampioenschap mag je nergens een steek laten vallen en dus ging de thuisploeg op zoek naar meer, en dat kwam er.

    Zonder geluk vaart niemand wel. Echter, dat de keeper van KMD een ogenschijnlijk makkelijke bal loslaat en juist Tim Jellema de bal binnen kan tikken is geen toeval. De personificatie van doorzettingsvermogen en onverzettelijkheid scoort louter op belangrijke momenten en maakte de bevrijdende 2-1! Niet veel later had het nog spannend kunnen worden; Hugo van Diepenbeek werd echter met slechts een gele kaart gestraft na een schandalige overtreding.

    Hét moment van de middag was niet ex-voorzitter Louk Borsboom die een ouderwetse wheelie probeerde voor de kantine, nee hét moment van de dag was voor Bob Huiskes. Na het warmschieten van de keeper zei hij het al tegen de trainer: “alles vliegt erin vandaag, links rechts het maakt niet uit.” Hij ontving een bal op maat, tussen twee linies door van Laurens Bentvelzen en de rest was pure poëzie: van het aannemen en wegdraaien bij de verdediger, het korte kijken en constateren dat de keeper voor z’n goal stond en vervolgens de uitvoering van een geniale stift met links. Het laatste fluitsignaal volgde direct en Graaf Willem zette met deze 3-1 overwinning dus wederom een goede stap in de strijd om het kampioenschap!

    Aankomende zaterdag staat dé wedstrijd van het jaar op het programma: bij en tegen Wilhelmus, de directe concurrent voor de titel. Graaf Willem heeft door een misstap van Wilhelmus genoeg aan een punt om kampioen te worden. We zijn ons er bewust van dat we er zeker nog niet zijn en dat we messcherp moeten zijn. Alle support is nodig en dus hierbij de oproep: kom aanstaande zaterdag naar de Groene Zoom en schreeuw ons naar de titel! De aftrap is om 14:30 maar kom optijd om ook het vuurwerk te aanschouwen. Fijne week en tot zaterdag!

    Laurens Bentvelzen