• Er had zich al vroeg een bleek zonnetje aangediend op deze winderige zaterdag 19 februari 2022. Terwijl de gesprekken voor het clubhuis gingen over de acute dreiging van de Russen in de Oekraïne, betraden onze jongen het kunstgras van veld 1. Trainer Arjan had gekozen voor een 4-3-3 opstelling en het was de bedoeling om vroeg druk te zetten. Dit leidde in de eerste twintig minuten van de wedstrijd nauwelijks tot noemenswaardige wapenfeiten. Of het moest zijn dat de in het wit spelende thuisploeg in de vorm van Jack het strafschopgebied in slalomde. Zijn schot spatte op de paal uiteen. De bezoekers waren gewaarschuwd. Niet lang hierna was het Jack die met een hoge voorzet de goed doorlopende Niels bediende. Laatstgenoemde controleerde de bal behendig en nam hem mee het vijandelijk strafschotgebied in om met een bekeken schuiver de 1-0 aan te tekenen. En toen kort daarna de 2-0 viel, was de weerstand van de tegenstander eigenlijk al een beetje gebroken. Dat ging zo: Maurits stuurde Jack diep en sloot daarop meteen goed aan en zodoende kon hij de door Jack neergelegde bal in het goal werken. Wat is die Maurits overigens in vorm de laatste tijd. Half jaartje in Spanje heeft ‘m duidelijk goed gedaan. Als ik me niet vergis floot de scheidstrechter hierna voor rust.

    Nog even gezellig gebabbeld in ons prachtig clubhuis met Olaf Schouten die mij op een broodje bal trakteerde. Met mosterd uiteraard. Die is toch nog een slag beter dan de bal die ik vorige week op VUC scoorde. Maar terug naar de wedstrijd.
    In het tweede deel van de wat eenzijdige voorstelling waren er toch momentjes voor onze goal dat het niet helemaal op rolletjes liep, zal ik maar zeggen. Maar de spaarzame kansen, die dat gehannes opleverde, werden nooit verzilverd door de Nootdorpers. En zo kon het gebeuren dat Maurits weer oprukte en een breed gelegde bal poeierhard in het dak van het vijandelijk goal knalde: 3-0. En ja, het wordt wat eentonig, maar weer was het Jack die aan de linkerkant doorbrak en Maurits bediende en zodoende wist deze vandaag zijn derde doelpunt aan te tekenen: 4-0. Geen zuivere hattrick, maar toch een hattrick!

    Inmiddels was Rachid voor Titas in het veld gekomen en je kon er op wachten dat laatstgenoemde een paar keer de turbo aan zou zetten om op snelheid de bezoekende verdedigers in de problemen zou brengen. Dat wisten ze eerst nog een paar keer met kunst en vliegwerk te verhinderen, maar toen Rachid weer gelanceerd werd, omspeelde hij de keeper moeiteloos met een kapbeweging om zo van dichtbij de 5-0 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Pele. Maurits stoomde op aan de linkerkant en wist de spits eenvoudig over de grond te vinden: 6-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en niet lang daarna floot de scheids voor het einde. Voorlopig was dit even de laatste wedstrijd.