• De MO12-1 van Graaf Willem II VAC, onder leiding van onze topper Leonore is afgelopen zaterdag 18 december kampioen geworden na een klinkende 10-3 overwinning op de nr. 2 van de ranglijst, het sterke VVSB MO12-1.

  Hoe mooi om te zien dat deze 2 meidenteams streden om het kampioenschap in een jongenscompetitie !
  Waar er na de beker door een stroef begin nog werd getwijfeld of de keuze voor een meidenteam in een jongenscompetitie wel de juiste was, zijn de meiden met hun trainster keihard aan de slag gegaan om de benodigde stappen te maken.

  Onze meiden werden ingedeeld in een poule met 8 teams (5 jongens en 3 meidenteams).

  Het idee achter de indeling van een meidenteam in een jongenscompetitie is om de ontwikkeling van de meiden te stimuleren en het voetbal te verbeteren door hogere fysieke weerstand van de jongensteams waardoor de meiden voetballende oplossingen moeten zoeken.
  Het spel en de resultaten worden steeds beter waardoor de meiden niet alleen beter zijn gaan voetballen maar ook meer zelfvertrouwen krijgen met een verdiend kampioenschap als beloning. Wij feliciteren trainster Leonore en teamleden Josefyn, Isa, Ekaterina, Isabel, Juna, Kaya, Cleo, Mari, Liv en alle begeleiders en ouders van harte met het behalen van deze nieuwe mijlpaal.

  Ron Meuwese - hoofd opleidingen meiden
  Jacob de Vries - coördinator meiden onderbouw

  Nog even de laatste aanwijzingen voor de kampioenswedstrijd