• Een zonovergoten Roggewoning was het toneel voor wat de dag van Jacky Adam zou worden. De dranklucht en glazige ogen die hem normaal typeren op de zaterdagochtend hadden plaatsgemaakt voor een frisse, goedgemutste en vrolijke versie van zichzelf. Het moet trainer Jan de Jong vast goed hebben gedaan om iedereen fit, op tijd en gretig aan te treffen voor de ontmoeting met HMSH.

    De eerste helft was er een aantal kansen over en weer. Ondanks dat HMSH 10e staat hebben ze, zeker voorin, wel degelijk veel kwaliteit. Dit is ook te zien aan het feit dat ze al 39 doelpunten hebben gemaakt deze competitie. Gelukkig was de verdediging alert en hield ook keeper Milco Vermeer een aantal ballen knap tegen. Een vrije trap van Mitchell Stam die rakelings naast ging was het startschot van een goede fase van de thuisploeg. Brian de Jong ging mooi door aan de linkerkant en bediende Jacky Adam. Laatstgenoemde stuurde met een sleep drie man het spreekwoordelijke bos in en rondde af: 1-0.

    Het restant van de eerste helft kwam Graaf Willem niet veel verder dan wat kleine kansjes en dus leken we met een minimale marge de rust in te gaan. Echter, Brian de Jong zag de keeper iets voor z’n doel staan en schoot de bal magistraal de verre kruising in. Geintje, een mislukte voorzet waaide gelukkig binnen: 2-0. Vervolgens waren we net voor de rust ook nog getuigen van een klein wonder: Rico de Boer scoorde! Op aangeven van Jacky werkte de routinier de bal koelbloedig binnen, 3-0. Voor de gemoedstoestand van de trouwe Graaf Willem aanhang een mooie ruststand!

    Bij het hervatten van de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. De goedfluitende scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter en Jacky Adam faalde oog in oog met de keeper niet: 4-0. De ruimtes waren de tweede helft enorm, HMSH was op zoek naar de eretreffer met veel countermogelijkheden tot gevolg. Via Jacky Adam kwam de bal bij Maarten Rieder. Die schudde de verdedigers van zich af en schoot de bal uitstekend binnen! Het overgewicht dat hij uit de zomerstop meenam is verdwenen en hij lijkt in uitstekende vorm te verkeren voor de titelstrijd.

    De eindstand werd bepaald door Leo Dijkhuizen, die na wederom een flitsende actie van Laurens Bentvelzen kon doen wat hij al z’n hele leven doet: scoren! Zo won Graaf Willem II Vac met 6-0 en pakte het niet alleen 3 punten maar deed het ook goede zaken op het gebied van doelsaldo. Concurrent Wilhelmus liet thuis dure punten liggen en dus staan we na dit weekend weer alleen aan kop! Volgende week gaan we op bezoek bij Ariston’80 waar we alle support weer hard nodig zullen hebben!

    Laurens Bentvelzen