• Vandaag stond de wedstrijd tegen DSVP op het programma. De vorige editie was een lastige wedstrijd en was invaller Laurens Bentvelzen nodig om de 3 punten binnen te slepen. Vandaag werd er niets aan het toeval overgelaten en is ‘heer en meester’ de juiste bewoording.

  Vanaf de eerste seconde was het duidelijk: Graaf Willem zou de drie punten in eigen huis houden. Aan de hand van een ijzersterke Mitchell Stam en een geniale Maarten Rieder walste de thuisploeg over de bezoekers uit Pijnacker heen. Laatstgenoemde slalomde op het middenveld drie man voorbij en bediende Jacky Adam met een prachtige steekbal, die legde vervolgens vanaf de achterlijn terug richting Leo Dijkhuizen… 1-0!

  Het mooiste moment van de eerste helft leek een lange tijd de aanname van de spits van DSVP te worden. Hij controleerde een bal op Berbatoviaanse wijze en de Roggewoning riep unaniem: “wauw”. Toch was daar net voor we aan de thee gingen een nog mooier moment: Hugo van Diepenbeek lanceerde een vuurpijl richting het hoofd van Dijkhuizen die zelfs daar wel raad mee wist en de 2-0 binnen knikte.

  De tweede helft was het wellicht nog meer eenrichtingsverkeer dan de eerste helft. Meteen na rust was het Rico de Boer die uitstekend door kwam aan de linker kant en zijn neefje Brian de Jong bediende: 3-0. Nagenoeg het gehele bestuur van Graaf Willem was op vakantie - (tot grote verbazing van heel veel mensen want “in deze fase van de competitie?”) - maar onder toeziend oog van de trouwe supporters werd ook de 4-0 op het scorebord getoverd. Rico de Boer rondde na een heuse schiettent genadeloos af.

  Een hele flitsende actie van Tijn Franz resulteerde helaas nog niet in een volgend doelpunt. Niet veel later was daar toch het slotakkoord van Jacky Adam. Hij kreeg de bal op de punt van de zestien en ‘legde’ de bal letterlijk even weg in de verre kruising: 5-0. Zijn goede vorm van de afgelopen weken zet gelukkig nog even door richting het eind van seizoen. Erg benieuwd wat de club aan weerstand kan bieden als de Bollenstreek-clubs straks met het grote geld komen.

  Misschien wel een van de beste wedstrijden van dit seizoen werd dus bekroond met een 5-0 overwinning op DSVP. Volgende week vieren we de verjaardag van Graaf Willem Alexander en daarna wacht - dit keer wel echt - Ariston’80. Tot dan!

  Laurens Bentvelzen