• Vanwege de vakantie wordt de wedstrijd van de meiden van Graaf Willem MO17-3 tegen DSO MO17-2 ingehaald. Deze is in plaats van hun training op donderdagavond 9 maart. We weten van onze vorige wedstrijd tegen DSO (3-2 verloren) dat zij snelle en behendige spitsen hebben en een goede keepster.

De weersomstandigheden zijn erbarmelijk: het regent, het is erg koud en er waait een Siberische wind.

De MO17-3 heeft 4 afwezigen, maar met hulp van Catrien, Karina en Sophie uit de MO20-2 zijn er in totaal 14 speelsters.

Graaf Willem speelt in een 1-4-4-2 formatie met als startopstelling:
    Op doel: Catrien
    Verdediging: Roos, Nalini, Mara en Floortje
    Middenveld: Sarah, Nynke (captain), Lucy en Kimaya
    Aanval: Nicky en Irene
    Wissels: Sophie (verdediger), Karina (middenvelder) en Mahaut (middenvelder).

De eerste 5 minuten zijn voor DSO: 2 hoekschoppen achter elkaar en een schot naast. Goed verdedigend werk van Nynke, Mara, Sarah en keepster Catrien voorkomen doelpunten.

In de 5e minuut: na goed verdedigend werk van Floortje en een geweldige pass van Irene komt het eerste Graaf Willem schot op doel door Nicky. Helaas voorkomt een redding van de DSO keepster de openingsscore. In de counter schiet DSO op ons doel, maar Catrien heeft een geweldige redding en de rebound gaat naast. DSO blijft druk zetten en in de 10e minuut valt de 0-1 voor DSO.

DSO blijft verder aanvallen, maar goed verdedigend werk van Floortje, Mara, Nalini, Nynke, Roos en Catrien voorkomen een hogere score.

In de 22e minuut vinden de eerste wissels vinden plaats: Sophie komt in plaats van Roos, Karina komt in de plaats van Sarah en Mahaut in plaats van Kimaya.

Graaf Willem blijft onder druk staan: DSO heeft 2 hoekschoppen, 2 schoten op doel in de 25 en 30e minuut, maar keepster Catrien maakt 2 fantastische reddingen. Na de laatste redding is er en snelle omschakeling door Graaf Willem: komt de bal bij Lucy en zij schiet de bal beheerst in het doel: 1-1!

Het is rust en die is ingekort tot 5 minuten, omdat alle overige trainingen alleen op veld 1 kunnen plaatsvinden en wij op veld 2 spelen.

Na rust komt Kimaya in het veld voor Irene. Graaf Willem komt sterk uit de startblokken, Karina heeft een goed schot, maar gaat net naast. De doeltrap van DSO wordt goed onderschept door Nicky en zij tikt in de 43e minuut de 2-1 binnen!

In de 45e minuut komt Sarah in het veld voor Lucy.

In de 46e minuut dribbelt Karina richting het doel en zij heeft een geweldig schot op doel, maar de DSO keeper heeft een super redding.

De minuten daarna wordt er goed verdedigend werk geleverd door Nalini, Sophie en Floortje. Mara en Nynke maken indruk met hun passes en Nicky laat een fantastische dribbel zien.

In de 52e minuut wordt Lucy gewisseld voor Karina.

In de 53 en 56e minuut schiet Nicky op goal, maar de DSO keepster voorkomt erger voor DSO. In de 57e minuut wordt een Graaf Willem aanval na een mooie pass van Mahaut afgebroken door DSO. Bij een aanval van DSO verdedigt Sophie goed, de bal komt bij Nicky terecht, maar haar schot wordt wederom tegengehouden door de DSO keepster. De rebound gaat maar net naast.

Aan de andere kant helpt keepster Catrien goed mee met het verdedigen door onder andere goed uit haar doel te komen.

In de 66e minuut komt Karina in het veld voor Floortje. Een Graaf Willem aanval, die start met een geweldige pass van Sarah wordt door DSO ondervangen.

Het is de 70e minuut: schot op het Graaf Willem doel door DSO: geweldige redding van Catrien, Graaf Willem schakelt snel om: de bal komt bij Kimaya, die geeft een geweldige pass op Lucy en Lucy geeft een assist op Nicky: 3-1 in de 71e minuut!

DSO geeft nog niet op 73e minuut: schot op doel met wederom een geweldige van Catrien. Wat heeft zij fantastisch gekeeped vanavond! Goed verdedigend werk van Sarah en Lucy voorkomen verder gevaar door DSO.

Laatste actie van de wedstrijd: verdedigend midden mid Nynke is goed mee naar voren, hard schot op doel, maar de keepster voorkomt erger voor DSO.

Einde wedstrijd Graaf Willem MO17-3 tegen DSO MO17-2 uitslag: 3-1.

De supporters aan de zijlijn en de meiden hebben het erg koud gehad en zijn doorweekt. In het clubhuis wordt de overwinning gevierd en warmt iedereen zich op met een warme kop thee of koffie.

Diepe respect voor de speelsters, die zo gevochten hebben onder deze zware weersomstandigheden en met een geweldig voetbalresultaat!