• Ik ben Harold Tjaden en voetbal is mijn lust en mijn leven. Toen ik zelf nog voetbalde verzamelden we voor een uitwedstrijd en zei de trainer in een wedstrijdbespreking: “Vandaag is het állerbelangrijkste …….. dat we achter elkaar aan blijven rijden, want het complex is moeilijk te vinden”. Vond ik wel grappig. Ik verwachtte instructies over hoe we de vrije man op het middenveld konden creëren. Nee hoor, gewoon lekker voetballen, en plezier maken.

    Nu, jaren later, met de diploma’s UEFA A (dat heet nu VC 4) en Hoofd Opleiding A op zak, weet ik dat plezier maken nog steeds de basis is. En dat we daarnáást ons spelniveau kunnen verhogen als we de samenhang in de voetbalhandelingen van spelers beïnvloeden. Als we de nadruk leggen op nóg beter aanvallen, verdedigen en omschakelen maken we de jeugdopleiding toekomstbestendig.

    Toen ik nog trainer was mocht ik op 1e en 2e klasse-niveau de eerste elftallen van HVV, Semper Altius, Wilhelmus en RKDEO trainen, coachen en begeleiden. Ik was assistent-trainer bij SVV Scheveningen-zaterdag en Westlandia-zondag. Als speler was ik een technisch vaardige middenvelder op het hoogste amateurniveau. Bij VCS, Scheveningen-zaterdag en VUC.

    Ik woon in Nootdorp met mijn partner Svetlana en onze kinderen Dewi en Xavi. Zoon Quincy woont al op zichzelf. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om recepten van Indische gerechten uit te proberen. Ik vind het ontspannend om te koken. Koken is net als training geven. Als je het vaak doet, en je reflecteert jezelf goed, word je er steeds beter in. Ook maak ik graag pangsit, saté en loempia’s. Dat heb ik nu al zo vaak gedaan, die lukken dus altijd.

    In het dagelijks leven ben ik een relatiegerichte adviseur op het gebied van ziekteverzuimverzekeringen die MKB-ers van betrouwbare adviezen voorziet. Dat doe ik met name door goed te luisteren naar de behoefte van de klant. Een vaardigheid die mij ook goed van pas komt in de samenwerking met voetbaltrainers, spelers, ouders, bestuurders en kaderleden van Graaf Willem.