• De meiden van Graaf Willem MO17-3 spelen op zaterdag 11 februari uit tegen Quick MO17-1. De vorige 2 wedstrijden tegen Quick werden dit seizoen met 3-1 en 6-3 verloren. Quick heeft snelle, behendige spitsen, heeft een zeer snelle omschakeling en heeft een goede keepster. Deze wedstrijd hebben ze niet hun eigen, maar de keepster uit de MO15-1. Omdat Graaf Willem 9 speelsters beschikbaar heeft voor deze wedstrijd, is al vroeg in de week om een 9x9 wedstrijd aangevraagd. Op zaterdagochtend is echter de paniek groot: er is een afmelding wegens ziekte: er zijn nog maar 8 speelsters over en Quick wil de wedstrijd niet verplaatsen! Meerdere Graaf Willem teams worden om hulp gevraagd, een voetbalfiasco dreigt. Wegens hevige regenval de afgelopen dagen zijn er echter veel wedstrijden afgelast. Met dank aan de hulp van de MO20-2 en MO17-2 zijn er in de eerste helft uiteindelijk 13 en de tweede helft 12 speelsters beschikbaar en kan er 11x11 gespeeld worden. Omdat vele van de verdedigers afwezig zijn, spelen enkele speelsters op voor hun niet gebruikelijke posities.

  In tegenstelling tot de erbarmelijke weersomstandigheden van de wedstrijd van afgelopen donderdag, schijnt nu een heerlijk zonnetje over het kunstgrasveld bij Quick.

  Graaf Willem speelt in een 1-4-4-2 formatie met als startopstelling:
  Op doel: Catrien
  Verdediging: Mahaut (normaal middenvelder), Sophie (normaal zijverdediger), Mara en Irene (normaal middenvelder/aanvaller)
  Middenveld: Suus, Madelief, Lucy (captain) en Karina
  Aanval: Nicky en Vera
  Wissels: Sarah (middenvelder/aanvaller), Nynke (verdediger/verdedigend middenvelder).

  Graaf Willem begint goed de eerste minuten. Goed verdedigend werk van keepster Catrien en van middenvelders Madelief en Karina verstoren de opbouw van Quick. De eerste Graaf Willem aanval van de wedstrijd start met een mooie pass van Madelief op Nicky. Nicky dribbelt tussen haar oude ploeggenoten van Quick door, Lucy geeft een goede pass, maar Quick onderbreekt de aanval. Karina verovert de bal, Karina schiet op doel in de 4e minuut, maar de keepster van Quick heeft een super redding. Ook de goed ingeschoten rebound van Nicky wordt gered door de keepster. Aan de andere kant houden verdedigers Suus en Sophie de aanvallers van Quick goed tegen en is er in de 7e minuut alleen een schot naast het doel mogelijk door Quick.

  Het is de 11e minuut: na een geweldige pass van Mara schiet Nicky maar net naast. De tegenaanvallen wordt goed door Mahaut, Irene, Mara en Catrien geblokkeerd.

  Het is de 14e minuut: Lucy verdedigt goed in het middenveld, speelt de bal op Suus. Suus geeft een geweldige pass op Nicky, Nicky geeft een pass op Lucy, schot op doel door Lucy, maar de Quick keepster redt fraai: het is een hoekschop.

  15e minuut: De hoekschop wordt genomen door Lucy. De bal blijft hangen in het 5 meter gebied, Nicky komt bij de bal en schiet de 0-1 binnen en maakt daarmee haar 30e doelpunt voor de MO17-3 dit seizoen!

  De 1e wissels volgen: Sarah komt in het veld voor Vera, Nynke in plaats van Irene.

  Quick neemt de aftrap, gaat snel richting ons doel en voor we er erg in hebben staat het in de 17e minuut alweer 1-1.

  Graaf Willem zet aan in de 19e minuut: na een geweldige dribbel van Sophie, geeft Madelief een fantastische pass op Karina. Karina schiet maar net naast het doel. De doeltrap wordt goed onderschept door Nicky, schot op doel, maar wederom een goede redding van de keepster. De volgende minuten wordt er goed verdedigd door Mahaut, Mara, Karina en Sophie. Lucy geeft een mooie pass. Na een super dribbel van Madelief in de 22e minuut komt de bal bij Suus. Het schot op doel van Suus gaat net naast. De doeltrap wordt goed opgevangen door Suus, schot op doel door Suus, maar de keepster behoedt Quick voor een achterstand.

  Het is de 24e minuut: Lucy geeft een pass op Nicky, Nicky speelt de bal door naar Sarah: schot naast door Sarah. In de tegenaanval verdedigen Nynke en Mara goed.

  32e minuut: goed verdedigend werk van Catrien. De bal komt bij Katrina, Katrina geeft een assist aan Nicky: Nicky schiet de bal met een geweldig schot binnen: 1-2!

  Tijd om te wisselen: Vera komt in het veld voor Karina, Irene voor Suus

  Quick gaat in de aanval, maar goed verdedigend werk van Sophie, Nynke, Irene, Mahaut en Mara houden achter alles grotendeels dicht. In de 38e minuut: schot op doel door Quick, maar Catrien let goed op en maakt een geweldige redding. In de rebound door Quick let Nynke goed op, de bal komt bij Vera, die dribbelt door het middenveld van Quick en speelt de bal naar Madelief. Madelief geeft een geweldige pass naar Nicky. Schot op doel Nicky in de 40e minuut, maar een goede redding van de keepster voorkomt een hogere score: het staat 1-2 in de rust.

  Quick zal vol uit de startblokken komen in de 2e helft, de dames moeten nu scherp blijven. Suus komt in het veld voor Madelief, die snel naar haar eigen MO17-2 wedstrijd gaat.

  Het is de 41e minuut: na goed verdedigend werk van Mahaut en Suus, gaat de bal via Nicky naar Vera. Het schot op doel van Vera wordt fraai gered door de keepster. De counter wordt goed gestopt door Nynke, Suus geeft een geweldige pass op Mahaut. Het schot van Mahaut gaat maar net naast het doel.

  47e minuut: Karina komt in het veld voor Nicky.

  52e minuut: na verdedigend werk van Nynke en Suus, heeft Sarah een schot net naast het doel.

  Quick zet de volgende 5 minuten druk, onze verdediging staat goed, waardoor Quick 5x alleen maar naast en over het doel kan schieten.

  50e minuut: na super verdedigend werk door Catrien en Sophie, komt de bal via Mahaut bij Karina: schot op doel Karina, maar de keepster van Quick is vandaag zeer lastig te passeren.

  60e minuut: Nicky komt in het veld voor Lucy.

  62e minuut: Suus heeft een fantastische verdedigende actie en geeft een fraaie pass op Nicky, Nicky geeft een pass op Sarah, Sarah schiet op doel, maar de keepster voorkomt erger voor Quick.

  De verdediging van Graaf Willem staat de nodige minuten onder druk, maar Suus, Nynke, Mara en Sophie verdedigen goed.

  Het is de 66e minuut: Nynke verdedigt uitstekend, geeft een pass op Karina, deze tikt de bal door naar Nicky, Nicky geeft een pass naar Mahaut: schot op doel van Mahaut, met wederom een super redding van de keepster.

  68e minuut: Sophie verdedigt goed, geeft de bal naar Irene. Irene geeft een super pass op Karina. Schot net naast het doel door Karina.

  72e minuut: een aanval van Quick eindigt met een schot naast het doel. De laatste wissel volgt bij Graaf Willem: Lucy komt in het spel voor Mahaut. Om de 2-1 te consolideren, laat linker aanvaller Karina zich terugzakken als extra middenvelder om het midden potdicht te houden. In goed samenwerking met de verdedigers en keepster Catrien pakt dit goed uit: in de laatste 10 minuten (inclusief 2 minuten extra tijd): is er slechts 1 schot (naast het doel) door Quick.

  Vera en Nicky laten nog een paar geweldige passes zien en Sarah een mooie dribbel. Het goed verdedigend werk van Catrien, Irene, Karina, Lucy, Mara, Sarah en Sophie zorgen voor een verdedigende muur, die niet te doorbreken valt.

  Ondanks dat Graaf Willem deze wedstrijd een samengesteld team is van MO17-3, MO17-2 en MO20-2 was er hier sprake van geweldig teamwork en teamplay en hebben de speelsters uitstekend werk geleverd, waarvoor enkele op voor hun ongebruikelijke posities in het veld.

  Graaf Willem MO17-3 mag vol trots de eerste overwinning dit seizoen op Quick MO17-1 gaan vieren, super gedaan meiden!

  Einde wedstrijd Quick MO17-1 tegen Graaf Willem MO17-3 uitslag: 1-2.