€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

 

SKVGW 555x295

parochiekerk bezuidenhout 555x295Beste leden, ouders van leden, oud-leden, sponsors en donateurs
Zoals ieder jaar is het weer tijd om even stil te staan bij de oprichting en de historie van onze vereniging. Wij vieren op 10 maart het feit dat wij die dag precies 107 jaar oud zijn geworden. Een zeer respectabele leeftijd voor onze bloeiende vereniging.

Op onze site is de historie van Graaf Willem II-VAC te lezen. Er is bijna geen voorstelling te maken van de wijze waarop het 107 jaar geleden is begonnen. Een paar enthousiastelingen starten een voetbalclub en er moest van alles geregeld worden. Eerst op Duindigt en later was het veld was niet meer dan een stuk boerenland waar ’s ochtends voor de wedstrijd de koeien werden verjaagd, de lijnen werden getrokken en het spel kon beginnen. Daarnaast moest alles geregeld worden rondom de vereniging, oprichting, statuten, bestuur, financiën, ledenwerving en administratie. Ieder lid zette zich actief in om de vereniging te bestaan én te laten groeien.

Wat is er dan veel veranderd in al die jaren. Als je op de vereniging komt heb je geen omkijken naar de velden en de materialen. In de kantine is van alles te krijgen en de trainingen worden verzorgd. We proberen alles zo goed mogelijk te regelen voor de leden, al loopt dat niet altijd op rolletjes. Het regelen van scheidsrechters blijft een lastige klus, soms geeft de douche alleen koud water, een bal is lek of de hesjes ruiken naar zweet.

De geestdrift van de beginjaren is bij velen nog aanwezig en zij stoppen hun energie in de club, allemaal vrijwillig. Toch is er altijd de roep om nog meer handen die praktisch werk willen doen in hun vrije tijd, die een paar extra uren in de vereniging steken om alles nog beter te laten verlopen. Dat kan in praktische zaken zoals een training willen geven bij de jeugd, wedstrijden fluiten op de zaterdag bij de jeugd of lid worden van het bestuur! Voor dat laatste zoeken we op zeer korte termijn een penningmeester, maar ook op andere gebieden kunne we hulp gebruiken.

De grootste uitdaging voor het komende jaar is de nieuwbouw die we gaan doen. Er komt een nieuwe kantine met kleedkamers, de tekening van de nieuwbouw hangt in de kantine. U zult niet gevraagd worden om actief deel te nemen aan de bouw, maar als u wel wilt helpen dan kan dat in financiële zin. Een extra donatie ten bate van de nieuwbouw wordt zeer op prijs gesteld.

Ik wens u allen een prettige verjaardag en nog vele voorspoedige jaren.
Wout Balsma, voorzitter