€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Zondag 7 juli. De laatste minitraining van het seizoen.

SKVGW 555x295

Oud-leden reünie 15 juni weer groot succes!

banner04Op zaterdag 15 juni was het weer zo ver, de jaarlijkse oud-leden reünie op Graaf Willem. Wat hebben we genoten met zijn allen!

De ongeveer 40 deelnemers druppelden vanaf 14.00 uur binnen en de oudgedienden verwelkomden elkaar (‘help me even, je gezicht komt me bekend voor!’). Dit keer was het enthousiasme bij een aantal extra groot, omdat ze het genot ervoeren van het weer eens meenemen van de voetbaltas! Bij een enkeling stond die na 12 jaar al kant en klaar te wachten om te worden meegenomen vanuit thuis, nietwaar Hans? Daar begon de eerste uitwisseling al met het delen van ervaringen van vroeger en dat er nu toch weinig veranderd leek ….. .

Oud leden Reunie 2019

Traditiegetrouw werd de middag gestart met de koffie met gebak. Dit keer was de taart voorzien van de oude foto van het clubhuis, omdat het de laatste keer was dat we van dit clubhuis in deze hoedanigheid konden genieten. Nadat deze was weggezakt, begaven 14 man zich naar de kleedkamer om dat gevoel van vroeger weer te beleven en om zich om te kleden. De voetbalhumor was nog steeds onovertreffelijk! Het programma voorzag in een wedstrijdje wandelvoetbal, een van de nieuwste spelvormen die de KNVB heeft ingevoerd. De constatering was dat ook hier toch weinig is veranderd in ons spel: we wandelen nog steeds (het niet mogen rennen is trouwens best lastig), het speelveld bleef beperkt tot 1 strafschopgebied (…), de bal gaat gemakkelijk van man tot man en aan het eind drinken we gezellig een glaasje bier. Het was ontzettend leuk en iedereen genoot er van!

Bij de borrel vond nog een officieel moment plaats: het Graaf Willem fotoarchief werd officieel geopend. Graaf Willem prijst zich gelukkig dat we het fotoarchief van Willem Bitter, zo’n 15 a 20 jaar onze clubfotograaf die zo’n 30.000 foto’s maakte, ter beschikking hebben gekregen na diens overlijden. Wat was er gepaster dan de openingshandeling te laten plaatsvinden door Nico (Kiek) Schepman, dit jaar 80 jaar lid van de vereniging, en Hans Willers, bijna 60 jaar lid en het wandelende archief van Graaf Willem. De foto geeft het formele startmoment weer. Het verzoek aan alle oud-leden is om dit fotoarchief te bekijken en namen of momenten aan te vullen bij de foto’s die je ziet. Op die manier vullen we met zijn allen langzaam de bij de foto’s behorende informatie aan.

Oud leden Reunie 2019

Uiteraard ging aan het eind van de middag de borrel over in de barbecue, die weer uitstekend was verzorgd. De gesprekken zetten zich voort aan de tafels, waarbij de historische herinneringen veelvuldig werden gedeeld. Na de koffie ging ieder weer langzaamaan zijns weegs met een mooie herinnering er bij. Een groot aantal aanwezigen heeft zich aangemeld om (weer) donateur te worden, waardoor de vereniging enorm wordt gesteund en de deelname aan de volgende reünies voor hen financieel reeds is geborgd. Tijdens de middag is ook her en der nog gesproken over de frequentie voor deze oud-leden bijeenkomsten, met als varianten ‘jaarlijks’ met wellicht wat lagere opkomst per keer, of ‘om de 2 a 3 jaar’ met wellicht grotere groep, maar gezien de leeftijden kans op ontvallen van een enkeling. De organisatie houdt vooralsnog vast aan een jaarlijkse bijeenkomst, al zal deze in 2020 waarschijnlijk in september worden georganiseerd om het risico op afvallers vanwege vakantie wat te reduceren.

Oud leden Reunie 2019 Oud leden Reunie 2019 Oud leden Reunie 2019

Het is en blijft een genot om als oud-leden op deze manier met onze prachtige club verbonden te blijven, zo bleek ook uit een aantal mailreacties na afloop. Zegt het voort en meld je desgewenst aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nu: tot volgend jaar op de oud-leden reünie!

Oud leden Reunie 2019

Namens de organisatie,
Eppe Nieuwenhuis