€ 48.394 * Doelbedrag € 150.000
Knallen voor Graafwillem
*Opbrengst ledenacties voor nieuwbouw.

De Rogge Online

Maandag 16 september. 

We gaan gewoon trainen, wetende dat velen een dagje vrij zijn.

 

 

 

 

 

SKVGW 555x295

Update over de nieuwbouw

Update over de nieuwbouwTerug van vakantie blijkt het oude, vertrouwde clubhuis er nog onveranderd te staan. Hoe kan dat, denk je misschien?

Vlak voor de zomer heeft de gemeente Den Haag ons meegedeeld dat de subsidiepot voor het jaar 2019, bestemd voor Sportzaken, compleet was opgebruikt en dat ze Graaf Willem daarom niet financieel kan ondersteunen. De Haagse ambtenaren hadden niet verwacht dat het budget zo snel opgebruikt zou zijn en vinden dit ook voor Graaf Willem een hard gelag. Budget is niet op voor de komende vier jaren, maar telkens 1,5 mln. Met andere woorden, (te) weinig geld voor wat de behoefte is.

Wel hebben zij aangegeven dat ze ons zoveel mogelijk willen helpen om bij de volgende aanvraag wel succes te hebben. Zo hebben zij toegezegd dat we alleen een nieuwe offerte moeten aanvragen bij de aannemer die de opdracht krijgt. Dit scheelt veel tijd. Ook voor de aannemers want een offerte maken kost serieus veel tijd en geld. Daarnaast had de gemeente de regels anders uitgelegd dan ze aan de indiener hadden gesteld. Dit is nu opgelost. De bouwcommissie zal op 1 januari 2020 de aanvraag opnieuw en compleet indienen om ditmaal wel succesvol te zijn.

Dit betekent concreet dat de nieuwbouw hierdoor wordt uitgesteld naar begin 2020. In de tussentijd zit de bouwcommissie niet stil! De afhandeling van de bouwvergunning bij de gemeente Wassenaar en de aanvullende onderzoeken zijn vrijwel afgerond en tot nu toe positief. Verder is de bouwcommissie druk met de inrichting van de bar en de kantine om de sfeer van ons huidige clubhuis zoveel mogelijk te behouden.

Het uitstel van de nieuwbouw geeft ons de gelegenheid om onderhoud aan de kleedkamers uit te voeren vóór de start van de nieuwbouw. Ook de kozijnen en de buitendeuren worden geschilderd en het dak krijgt een nieuwe laag, inclusief nieuwe boeidelen.